fbpx Η ροκ ρεμπέτισσα που ξέρει από "Διόδια" έρχεται στην πόλη μας
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 3 Μαρτίου, 2018 - 11:00
Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Η ροκ ρεμπέτισσα που ξέρει από "Διόδια" έρχεται στην πόλη μας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φωτεινή Βελεσιώτου
Συναυλία
Μουσική
Λέσχη Κομοτηναίων

Στη Λέσχη Κομοτηναίων απόψε η ζωντανή εμφάνιση

Δήμος Μπακιρτζάκης

Στη Λέσχη Κομοτηναίων θα εμφανιστεί απόψε για μία παράσταση η δημοφιλής καλλιτέχνιδα Φωτεινή Βελεσιώτου, την οποία συναντήσαμε ραδιοφωνικά μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5 fm. "Την Κομοτηνή την αγαπάω πάρα πολύ γιατί είναι τόσο όσο εγώ θέλω, βρίσκω ότι είναι η άλλη Ελλάδα, οι άνθρωποι που ζουν στην Κομοτηνή και οι Κομοτηναίοι και οι εκτός Κομοτηνής ζουν σε ένα περιβάλλον υπέροχο, μου αρέσει πάρα πολύ. Εγώ από το 2011 ζω στην Αθήνα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά γυρνάω όλη την Ελλάδα συνεχώς, είναι κουραστικό αυτό αλλά είναι και ενδιαφέρον" είπε η κα Βελεσιώτου, η οποία θεωρεί υποχρέωση της να κάνει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, επειδή "δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να έρθουν να μας δουν στην Αθήνα"


"Δεν ξέρω μουσική καθόλου, ούτε φωνητική έχω κάνει, τίποτα. Είμαι παντελώς «άσχετη» με τους όρους της μουσικής" λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια, όμως δηλώνει ότι "η μουσική μπαίνει στην ψυχή του ανθρώπου και είμαστε τυχεροί που είμαστε ένας πολυτάλαντος λαός, έχουμε σπουδαίους συνθέτες, σπουδαίους ποιητές που μελοποιήθηκαν, πραγματικά είμαστε τυχερή χώρα"


Σχολιάζοντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα η κα Βελεσιώτου δηλώνει ανήσυχη για τους νέους ανθρώπους, επειδή "τους έχει αφαιρεθεί το όνειρο" και ούσα μάνα και η ίδια λέει: "Είναι μεγάλη πίκρα που πολύ μορφωμένα παιδιά φεύγουν έξω και αναζητούν την τύχη τους εκεί γιατί εδώ οι πόρτες είναι κλειστές, εμείς είμαστε στο τελείωμα της ζωής μας αλλά αυτά τα νέα παιδιά; Δεν έχουν φως δεν μπορούν να ονειρευτούν ούτε καν να χτίσουν το σπιτικό τους, ούτε να κάνουν οικογένεια, δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό, κοστίζει πολύ αυτό. Παλιότερα υπήρχε φτώχεια αλλά υπήρχε το όνειρο ότι κάτι μπορώ να κάνω, τώρα δεν υπάρχει ούτε αυτό. Τα έχουν αφοπλίσει τα παιδιά παντελώς και εγώ έχω παιδιά και ξέρω, οπότε τα ζω από πρώτο χέρι. Όσο είμαστε καλά εμείς και μπορούμε να τα βοηθάμε καλώς, από εκεί και πέρα θα χτυπηθούν πολύ δυστυχώς"


Το πρόγραμμα της θα καλύψει μία μεγάλη γκάμα τραγουδιών δικών της, αλλά και πολλών συνθετών, αφού και η ίδια πιστεύει ότι στη μουσική δεν υπάρχουν όρια. Η ταυτότητα της παράστασης έχει ως εξής: 


Η Φωτεινή Βελεσιώτου επιστρέφει στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στην Λέσχη Κομοτηναίων, αυτό το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 22.00, με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες μουσικές αναζητήσεις.


Εκτός από τα αγαπημένα «Μέλισσες», «Διόδια», «Στάχτη», φέρνει στο προσκήνιο τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας, τα οποία έχουν αδικηθεί, όπως το «Τι ξέρεις για τα όνειρα», οι «Φόνισσες» και άλλα.


Στο δεύτερο μέρος της παράστασης δίνει έμφαση στο λαϊκό ρεπερτόριο με τραγούδια σπουδαίων συνθετών όπως ο Άκης Πάνου, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Ζαμπέτας και πολλοί άλλοι.


Δίπλα της αυτή τη φορά, ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής, Σωτήρης Μπαλλάς, ο οποίος ήδη προετοιμάζει την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και με τις ερμηνείες του εκφράζει ολοκληρωμένα τον επίκαιρο λόγο των ποιητών στην ελληνική μουσική.


Μαζί της, οι σταθεροί της συνταξιδιώτες τα τελευταία χρόνια, Νίκος Παπαναστασίου στην ενορχήστρωση, το πιάνο και το ακορντεόν, Γιώργος Καραμφίλλης στο μπουζούκι, τον τζουρά και τον μπαγλαμά, Διονύσης Μακρής στο κοντραμπάσο και Θωμάς Κωστούλας στα τύμπανα.


 Είσοδος: 10 ευρώ


Κρατήσεις: 2531401408

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η είδηση της διακοπής του ρεύματος σε φτωχό αγρότη από τα ορεινά της Ροδόπης, για το ασήμαντο ποσό των 280  ευρώ όπως πληροφορηθήκαμε,  από τη συγκινητική ανάρτηση που έκανε ο υπάλληλος που επιφορτίστηκε το