fbpx Η «Μαύρη Θάλασσα» συγκίνησε τους θεατές
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2019 - 10:00
ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Η «Μαύρη Θάλασσα» συγκίνησε τους θεατές

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σύλλογος Ποντίων Ο Εύξεινος Πόντος
Μαύρη Θάλασσα

Η μουσικοχορευτική-θεατρική παράσταση ολοκληρώθηκε με τον ξεριζωμό του ποντιακού ελληνισμού, μήνυμα ιστορικής μνήμης αλλά και αισιοδοξίας μετέφερε η παράσταση

Διονύσης Βοργιάς

Η Μαύρη Θάλασσα άνοιξε και πάλι την αγκαλιά της, συγκινώντας τους θεατές, αλλά και μεταφέροντας το φωτεινό μήνυμα αισιοδοξίας. Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος», σε συνδιοργάνωση με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και την ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιουνίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής, ένα μουσικοχορευτικό-θεατρικό ταξίδι στην Μαύρη Θάλασσα.

Το ταξίδι αυτό διάνθισαν οι ηθοποιοί, τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, η θεατρική ομάδα των Πολιτιστικών Συλλόγων της Ξυλαγανής, οι χορευτές του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής και οι χορευτές του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής. Πλαισίωσαν οι μουσικοί: Τάσος Πετρόπουλος, Γιάννης Χριστοφορίδης, Παναγιώτης Στεφανίδης λύρα, τραγούδι, Βασίλης Καραγιάννης νταούλι, Βαγγέλης Παπαναστασίου κλαρίνο, Ελένη Αποστολίδου τραγούδι, Γιάννης Κουμής γκάιντα, καβάλι, φωνή, Θάνος Καρακατσιάνης ακορντεόν καθώς και άλλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων: Πρόεδρος ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής Νατάσα Λιβεριάδου, πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής Σοφία Μενεσελίδου, υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μανανάς και Αλέξανδρος Τσιτηρίδης, αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων Κομοτηνής Νίκος Σωτηρακόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη πατέρας Χρύσανθος, η εκπρόσωπος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Χρύσα Μαυρίδου, πλήθος κόσμου.

«Ο κόσμος αγκάλιασε την εκδήλωση», κατέγραψε ως ένα απολογιστικό σχόλιο στον «Χ» ο αντιπρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του συλλόγου Στέλιος Νικολάου, υπογραμμίζοντας ότι την παράσταση την ευχαριστήθηκαν όλοι όσοι έσπευσαν να την παρακολουθήσουν καθώς και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Χαρακτήρισε την παράσταση αυτή «ολοκληρωμένη μουσικά, χορευτικά, τεχνικά» και δήλωσε κι εκείνος από θέσης του συγκινημένος από τα συγκινητικά σχόλια του κόσμου. Άλλωστε, ο τρόπος με τον οποίο ολοκληρώθηκε η παράσταση, ήτοι ο ξεριζωμός του ποντιακού ελληνισμού, ήταν ιδιαίτερα συγκινητικός, με πολλούς από τους θεατές να δακρύζουν.

Η ιστορική μνήμη δεν πρέπει να σβήσει, ήταν το σαφές μήνυμα της παράστασης, ωστόσο από την παράταση βγήκε και ένα αισιόδοξο μήνυμα, ότι «όπως οι πρόγονοί μας έτσι κι εμείς δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω, να αψηφούμε τις δυσκολίες»,  παρακινεί ο κος Νικολάου.

Με αυτό τον τρόπο ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος» ολοκλήρωσε την φετινή του χρονιά, ενώ θα ακολουθήσουν – μέσα στο καλοκαίρι – κάποιες χορευτικές εμφανίσεις σε εκδηλώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Φυσικός και νομοτελειακός όρος στη ζωή, προφανώς είναι να διεκδικεί πάντοτε τα δίκια του ο κάθε άνθρωπος και  να προσπαθεί να καλυτερέψει  τη ζωή του και τις συνθήκες εργασίας.