fbpx Η Κομοτηνή σε ρυθμούς μουσικούς!
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Η Κομοτηνή σε ρυθμούς μουσικούς!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΚΕΠΠΑΚ
Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής
Europe Direct Κομοτηνής

Διήμερες εκδηλώσεις, δωρεάν, με ντόπιους καλλιτέχνες σε σημεία "κλειδιά" 

Σε 50 πόλεις στην Ελλάδα, 9 από τις οποίες -μεταξύ τους η Κομοτηνή- πήραν "συγχαρητήρια"

Διονύσης Βοργιάς

Κομοτηνή, όπως μουσική και μουσική, όπως Ευρώπη. Πάνω σε αυτές τις ...κατευθυντήριες γραμμές, για έβδομη χρονιά στην Κομοτηνή διεξάγεται η ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής. Σε 50 πόλεις ανά την Ελλάδα, και σε 40 χώρες συνολικά, διεξάγεται συγχρονισμένα, το διήμερο 20-21 Ιουνίου.


Τη "φροντίδα" των εκδηλώσεων έχει για μια ακόμη χρονιά η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και η πρόεδρός της Νατάσα Λιβεριάδου, η οποία μας μιλάει για τις επτά -υπαίθριες- σκηνές που στήνονται στην Κομοτηνή. "Είναι μια ωραία ευκαιρία οι Κομοτηναίοι να βγουν όπου τους αρέσει και να απολαύσουν αυτό που τους προσφέρουμε. Δεν ξεχωρίζω καμία εκδήλωση, όλες έχουν το δικό τους χρώμα! Θέλουμε πάντα να αναδεικνύουμε τα ιστορικά και "παραδοσιακά" σημεία της πόλης μας", είπε κι έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή του θεσμού: "Ξεκινήσαμε το 2011, με βάση την ιδέα του Γιώργου Παπαλεξάνδρου, την οποία φυσικά υιοθετήσαμε ως ΔΚΕΠΠΑΚ. Τότε ήμασταν επτά πόλεις στην Ελλάδα, πλέον ακριβώς 50". Παράλληλα, ανακοίνωσε πως ο δήμος, μέσω της ΔΚΕΠΠΑΚ, ήταν ένας από τους 9 δήμους που πήραν 'συγχαρητήρια' για τη διοργάνωση, μεταξύ των 50 ελληνικών συμμετοχών, χάρη στην 'πολυμορφία' του προγράμματος.


Χέρι-χέρι με τη ΔΚΕΠΠΑΚ, για έκτη χρονιά, και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής, η προϊστάμενη του οποίου, Λουίζα Σαλτσίδου δηλώνει πως πρόκειται για "μια μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή, που δειλά-δειλά ξεκίνησε το 1985 από τη Γαλλία κι αναδείχθηκε σε ένα μουσικό πανευρωπαϊκό πολιτιστικό δρώμενο. Είναι σημαντικό που η Κομοτηνή είναι μέλος σε αυτό". Επίσης, αναδεικνύει τη μέριμνα, ώστε η διοργάνωση να μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο. "Ήδη σχεδιάζουμε την επόμενη χρονιά, όπου θα υπάρξει κινητικότητα μουσικών από περισσότερες πόλεις και, γιατί όχι, και άλλες χώρες", είπε.


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ - 20 ΚΑΙ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017


Όλες οι εκδηλώσεις της Τετάρτης αρχίζουν στις 21:00.


Τρίτη 20 Ιουνίου 2017
Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου 
Σε συνεργασία με το Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής 
Έντεχνη ελληνική μουσική. 
"Μουσικές περιπλανήσεις"
Παίζουν: Αντώνης Μουσαδές, Χάρης Ξυλάς και Ασμίκ Μπεκλαριάν.

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017
1. Πάρκο Αγίας Παρασκευής
Hard Rock
Adrenaline Junkies
Δημήτρης Βουτσάς και Σοφία Γεωργουλιού (φωνή), Κώστας Κυριάκου (τύμπανα), Χρήστος Ψαρράς (μπάσο) και Παύλος Ζακώνης (κιθάρα)
2. Αύλειος χώρος Εκκλησιαστικού Μουσείου
Μουσικά ταξίδια
Χρήστος & Σοφία Χατζοπούλου
3. Οδός Βασ. Παύλου - Μαρώνειο Μέγαρο
Έντεχνα ελληνικά & ξένα
Μαρία Μουρατίδου, Γιάννης Κουλαουζίδης & Δημήτρης Μορφόπουλος
4. Πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου
Παραδοσιακά τραγούδια
Λαλητάδες της Ροδόπης 
5. Αύλειος χώρος Λέσχης Κομοτηναίων
Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής
Μουσικοθεατρική παράσταση.
6. Πλατεία Ειρήνης
Ωδείο Μενέλαου Συκκάκη
Συναυλία καθηγητών και μαθητών 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το χαβά του συνεχίζει ο Tαγίπ Ερντογάν λίγο πριν καθίσει στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών,  συνεχίζοντας να απειλεί τους πάντες και τα πάντα με εκφράσεις καφενείου,  κυρίως όμως για εσωτερική κατανάλωση.