fbpx Φεστιβάλ Φαναρίου 2018: Οι τελευταίες λεπτομέρειες και η πρώτη αντιπαράθεση
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 20 Ιουνίου, 2018 - 10:00
ΚΛ. ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΚΑΙ Φ. ΚΑΖΑΚΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ

Φεστιβάλ Φαναρίου 2018: Οι τελευταίες λεπτομέρειες και η πρώτη αντιπαράθεση

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβάλ Φαναρίου
Fanari Festival
Κλεοπάτρα Στογιαννίδου
Φελίνα Καζάκου

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Κομοτηνής Κλ. Στογιαννίδου απαριθμεί τα θετικά στοιχεία - Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Φ. Καζάκου βλέπει και μελανά σημεία

Διονύσης Βοργιάς

Ένα μεγάλο μουσικό τριήμερο περιμένει κατοίκους της Ροδόπης, φοιτητές, επισκέπτες και τουρίστες της περιοχής, καθώς για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το μουσικό φεστιβάλ Φαναρίου 2018 επιστρέφει "με στόχο την ανάδειξη του Φαναρίου ως ενός τουριστικού προορισμού της περιοχής", όπως αναδεικνύει η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Κομοτηνής Κλεοπάτρα Στογιαννίδου. Η διοργάνωση γίνεται μαζί με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑ) Κομοτηνής.

Μία βραβευμένη με γαλάζια σημαία ακτή και τρεις μεγάλοι καλλιτέχνες συνθέτουν αυτό το μουσικό τριήμερο, που καλύπτει όλα τα μουσικά γούστα, και το πρόγραμμά του έχει ως εξής: 

Παρασκευή 22 Ιουνίου: Έλενα Παπαρίζου, Opening Act: Mice the swing band
Είσοδος 14 / προπώληση 12
Σάββατο 23 Ιουνίου: Πέγκυ Ζήνα, Opening act: Adam Aman
Είσοδος 14 / προπώληση 12
Κυριακή 24 Ιουνίου: Locomondo,  Opening act: Folk and Roll
Είσοδος 13 / προπώληση 10 ευρώ
Ώρες Προσέλευσης: 20:00 / Ώρες Έναρξης: 20:30 (opening act)

Πολλές κρατήσεις και θετικό κλίμα αναδεικνύει η Κλ. Στογιαννίδου
Όλα βαίνουν καλώς, θα αναδείξει εμμέσως πλην σαφώς η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, η οποία - από κοινού με την  πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής Νατάσα Λιβεριάδου - παρέθεσαν συνέντευξη τύπου για την προώθηση του τριημέρου. "Η όλη διοργάνωση ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με πρόθεση και στόχευση την προβολή του Φαναρίου, αυτού του παραθαλάσσιου οικισμού της περιοχής μας, αυτής της όμορφης τοποθεσίας, προκειμένου να αναδείξουμε την περιοχή. Για τον σκοπό αυτό θεωρήσαμε σκόπιμο να διοργανώσουμε ένα μεγάλο μουσικό φεστιβάλ. Νομίζω ότι ο στόχος μας πέτυχε. Το φεστιβάλ αποδείχθηκε μια μεγάλη διοργάνωση, η οποία ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια και φέτος τρίτη χρονιά συνεχίζεται με ιδιαίτερη επισκεψιμότητα, με κόσμο που έρχεται στο φεστιβάλ από διάφορες περιοχές, τόσο από τον Δήμο μας, όσο και από γειτονικές περιοχές", είπε η κα Στογιαννίδου κάνοντας έναν μικρό απολογισμό της διετίας με φόντο την φετινή εκδήλωση. 

Όπως ανέδειξε η ίδια "τα μηνύματα και για φέτος είναι πολύ θετικά, καθώς ήδη εδώ και αρκετούς μήνες υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον κόσμο για το ποιά σχήματα θα λάβουν μέρος στο φεστιβάλ και όταν πλέον ανακοινώσαμε τα ονόματα, ήταν πολύ θετική η ανταπόκριση του κόσμου". Κι όπως τονίζει η κα Στογιαννίδου, ο διάχυτος ενθουσιασμός για τις μουσικές εκδηλώσεις έχει μεταφραστεί σε πλήρως γεμάτα καταλύματα, όπως ανέδειξε και η κα Λιβεριάδου που εξήγησε ότι τα καταλύματα έχουν γεμίσει σε τέτοιο βαθμό που κλείστηκαν ξενοδοχεία και στην Κομοτηνή. "Από τις πληροφορίες που έχουμε από τις κρατήσεις, και τουριστικά θα κινηθεί η περιοχή. Είναι η έναρξη πλέον της τουριστικής σεζόν και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε αρκετά μεγάλη επισκεψιμότητα φέτος. Σε αυτό θα βοηθήσουν βέβαια και οι καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος. Τόσο η Έλενα Παπαρίζου, όσο και η Πέγκυ Ζήνα και οι Locomondo, είναι καλλιτέχνες πρώτη γραμμής, οπότε θέλουμε να πιστεύουμε ότι η διοργάνωση θα έχει επιτυχία και φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές", κατέληξε η κα Στογιαννίδου.

"Μελανά σημεία" καταδεικνύει η Καζάκου
Δεν κάνει στείρα αντιπολίτευση, κρατά τα θετικά και κάνει προτάσεις βελτίωσης, αναδεικνύει εμμέσως πλην σαφώς η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης "Εμείς η Πόλη" Δήμου Κομοτηνής Φελίνα Καζάκου, που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, διευκρινίζοντας αρχικά πως "πρόκειται για μια προσπάθεια που τείνει να γίνει θεσμός, πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και σκοπός της τοποθέτησης μας είναι να βελτιώσουμε και να εξασφαλίσουμε ως Δήμος Κομοτηνής  τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη". Αντιλαμβανόμενη τα οφέλη ενός τέτοιου μεγάλου μουσικού φεστιβάλ για τον τουρισμό και το επιχειρείν του Δήμου Κομοτηνής, κατακρίνει όμως ότι "μας βρίσκει κάθετα αντίθετους -άποψη που διατυπώσαμε και πέρυσι μετά τη λήξη της οργάνωσης- η κάλυψη δαπανών από τον Δήμο Κομοτηνής χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος. Για το λόγο αυτό καταψηφίσαμε την έγκριση κάλυψης δαπάνης του ποσού των 7.000€ για τις ενέργειες προβολής και διαφήμισης της διοργάνωσης καθώς επίσης και το ποσό των 4.000€ που αφορά την φιλοξενία (διαμονή και διατροφή) των καλλιτεχνών. Πρόκειται για δαπάνες που όφειλε να αναλάβει να καλύπτει ο ιδιώτης διοργανωτής και όχι η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού του  Δήμου Κομοτηνής. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κομοτηνής παρέχει για τη διοργάνωση όλη την τεχνική υποστήριξη (παραχώρηση του χώρου, εξοπλισμό και καθαριότητα). Για ποιό λόγο λοιπόν ο Δήμος Κομοτηνής  δεν διεκδικεί τα αυτονόητα;", διερωτάται ανοιχτά η κα Καζάκου.

Στην ίδια ανακοίνωση καταθέτει, ως επικεφαλής της παράταξής της, κάποιες προτάσεις βελτίωσης, όπως "το φεστιβάλ να συμπεριλαμβάνει τοπικές πολιτιστικές δράσεις  που να του προσδίδουν τη δική του ταυτότητα, (...) να αναδείξουμε και να προβάλουμε ταυτόχρονα τα τοπικά μας προϊόντα,  με την παράλληλη διοργάνωση έκθεσης τοπικών προϊόντων", φέροντας ως παραδείγματα φεστιβάλ όπως αυτό το Άρδα που έχουν δείξει τα διαπιστευτήρια εδώ κι αρκετά χρόνια, κερδίζοντας το στοίχημα της ανάδειξης της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Διακομματική με νεοδημοκρατικό κυρίως «καπέλο»,  κεκλεισμένων των θυρών, με  αποσπασματικές λογικές ικανοποίησης αιτημάτων περιφέρειας και δήμων για να γίνουν κάποια έργα που ψάχνουν να βρουν χρηματοδοτικά ε