fbpx ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ: Το τραγούδι μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε τα προβλήματά μας
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2017 - 11:00
ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ: Το τραγούδι μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε τα προβλήματά μας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κομοτηνή
Τραγούδι
Συναυλία
El Clasico

Μια από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες του ελληνικού πενταγράμμου το Σάββατο 25 Μαρτίου στο El Clasico μαζί της και οι Bogaz musique  

Δήμος Μπακιρτζάκης

Μία από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες του ελληνικού πενταγράμμου θα βρεθεί αύριο 25η Μαρτίου στην Κομοτηνή για μία και μοναδική εμφάνιση στο El Clasico. Ο λόγος για την Ελένη Τσαλιγοπούλου, η οποία φιλοξενήθηκε στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm δηλώνοντας πως ανυπομονεί για τη βραδιά, καθώς εδώ και χρόνια προτιμά πλέον τις εμφανίσεις σε μικρούς χώρους –μέχρι 500 ατόμων, όπως είπε χαρακτηριστικά- επειδή σε αυτούς τους χώρους η επικοινωνία με το κοινό είναι πολύ καλύτερη. 


Μαζί της φυσικά θα εμφανιστούν και οι Bogaz Musique και όσο για τον μουσικό της «αυτοπροσδιορισμό» η Ελένη Τσαλιγόπούλου τον όρισε ως εξής: «Ο ρόλος του τραγουδιστή εκτός από το να δισκογραφεί τραγούδια που να καταγράφει και την εποχή, είναι να προσπαθεί να μεταφέρει την κληρονομία της ελληνικής μουσικής. Μετά από τόσα χρόνια που έχω δισκογραφήσει και δισκογραφώ ο σκοπός μου είναι να μεταφέρω με τον καλύτερο τρόπο όλα αυτά τα τραγούδια που έχω αγαπήσει εγώ, που με έχουν επηρεάσει και έχουμε αγαπήσει όλοι μας. Με την μπάντα αυτό το πράγμα κάνουμε, προσπαθούμε με αυτόν τον πολύ ωραίο ιδιαίτερο ήχο που έχουμε να συμπεριλάβουμε όλο αυτό το τεράστιο φάσμα της ελληνικής μας μουσικής. Το τραγούδι έχει αυτόν τον ρόλο, μπορεί για λίγο να μας κάνει να ξεχάσουμε τα προβλήματά μας, τραγουδώντας και διασκεδάζοντας δηλαδή να ψυχαγωγήσουμε λίγο και την καρδούλα μας. Το τραγούδι δεν είναι μόνο ο χορός και τα λουλούδια και όλο αυτό το πράγμα που μάθαμε όλα αυτά τα χρόνια, έχει ένα κομμάτι της ουσιαστικής επικοινωνίας»


Η Ελένη Τσαλιγοπούλου δηλώνει ότι «δεν τραγουδάει» στο σπίτι της, όπου προτιμάει να ακούει μουσικές από όλο τον κόσμο εμπλουτίζοντας τις γνώσεις της γύρω από αυτό που αγαπάει. Με καταβολές από την παραδοσιακή μουσική, αφού ο πατέρας της ήταν ψάλτης και τραγουδιστής των παραδοσιακών τραγουδιών της Νάουσας από όπου και κατάγεται, θεωρεί την παραδοσιακή μουσική ως ένα από τα δυσκολότερα είδη: «Η ψωνάρα της γειτονιάς ήμουν από μικρή, από τεσσάρων ετών. Πατέρας ψάλτης, εξαιρετικός τραγουδιστής των δημοτικών τραγουδιών, όλη η οικογένεια όλα αυτά τα χρόνια την αποσπούσε η μουσική και να μην ξεχνάμε την φοβερή παράδοση της Νάουσας με τους ζουρνάδες και όλες αυτές τις πατινάδες, ήταν κάτι το οποίο το βίωνα συνεχώς. Νομίζω ότι και για αυτό τον λόγο αγαπώ τα παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και μπορώ γιατί τα έχω βιωμένα. Το παραδοσιακό τραγούδι δεν είναι κάτι το οποίο μπορείς να το μάθεις παπαγαλία. Για εμένα είναι το πιο καλό κομμάτι που δεν θέλω να το χάσω ποτέ, η αγάπη μου για την παράδοση και ο τρόπος που την εκφράζω»


Έχοντας συμπληρώσει πια 30 χρόνια ενεργούς παρουσίας στην ελληνική μουσική σκηνή η Ελένη Τσαλιγοπούλου, αν μη τι άλλο νομιμοποιείται να καυτηριάζει τα κακώς κείμενα αυτής, αν και το κάνει με πολλή ευγένεια. Παρατηρεί πάντως ότι οι εποχές της εύκολης εμπορικής επιτυχίας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί ενώ παραδέχεται ότι δεν υπάρχει μαγική συνταγή για την επιτυχία: «Δεν υπάρχουν προδιαγραφές για την επιτυχία, εγώ νομίζω ότι οι καλοί συνεργάτες και όταν γνωρίζεις κάποιους ανθρώπους καλά καταλαβαίνουν τι πρέπει να γράψουν για εσένα. Ποτέ δεν κατάφερα και δεν ήξερα οποιοδήποτε τραγούδι και αν είπα αν θα γίνει σουξέ. Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι τυχερή που έχω αρκετά τραγούδια που τα έχει αγαπήσει ο κόσμος και για αυτό μπορώ να αργήσω ήδη πέντε χρόνια για τον επόμενο δίσκο μου. Καθυστερώ γιατί και με όλα αυτά που συμβαίνουν και με την δισκογραφία να είναι σχεδόν ανύπαρκτη, νομίζω ότι πρέπει να είμαι πάρα πολύ σίγουρη για το τι ακριβώς θέλω να πω και να δισκογραφίσω. Κάθε χρόνο που έβγαζαν οι τραγουδιστές δίσκο έχει φύγει αυτό και είναι και σωστό, κυρίως το έκαναν οι τραγουδιστές της πίστας. Εμείς δεν βγάζαμε κάθε χρόνο δίσκο και δεν γινόταν, είχαμε κάθε τέσσερα χρόνια ένα καινούριο άλμπουμ».


Οι πόρτες του El Clasico ανοίγουν για το κοινό το βράδυ του Σαββάτου μετά τις 22.00.  
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφάνθηκε  για πρώτη φορά με ευρεία πλειοψηφία,  την αυστηρή επιβολή των κυρώσεων στην Τουρκία.