fbpx Διήμερο αφιερωμένο στο αυθεντικό αργεντίνικο Tango
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου, 2018 - 10:00
ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ

Διήμερο αφιερωμένο στο αυθεντικό αργεντίνικο Tango

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Alma Libre

Αισθαντική βραδιά tango στη Λέσχη Κομοτηναίων και σεμινάρια στο Πολυλειτουργικό Κέντρο

Ένα διήμερο αφιερωμένο στο αυθεντικό αργεντίνικο Tango είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι λάτρεις του είδους στην Κομοτηνή. Ο πολιτιστικός χορευτικός σύλλογος Alma Libre θέλοντας να προάγει τις γνώσεις των μελών και φίλων του σε σχέση με τον χορό, κάλεσε στην πόλη μας τον βιρτουόζο Silvio La Via από το Μπουένος Άιρες και την Αναστασία Γκοτσοπούλου και χάρισε όμορφες στιγμές σε όσους συμμετείχαν καταρχήν στην βραδιά milonga στη Λέσχη Κομοτηναίων και στην συνέχεια στα σεμινάρια στο Πολυλειτουργικό Κέντρο.

Ο Silvio La Vía γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Buenos Aires με καταβολές στο tango από πολύ νωρίς καθώς οι γονείς του ήταν χορευτές tango. Οι σπουδές του ξεκινούν το 1980 με maestros όπως οι Rodolfo y Maria Cieri, Pajarito y Keka, Miguel Ángel Pla, και βασικούς δασκάλους τον Nito y Elba. Έχει χορέψει σε casas de Tango (σπίτια του tango) στο Buenos Aires όπως και στις μεγαλύτερες Milongas στην Αργεντινή. Έχει παραδώσει μαθήματα σε milongas όπως το Sin Rumbo, και εδώ και 18 συνεχόμενα χρόνια κάνει μαθήματα στο μυθικό Club Gricel. Ταξιδεύει στη Bραζιλία, στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία, όπου παραδίδει μαθήματα tango. Στην Ελλάδα μαγεύει με τις γνώσεις του κοινό και μαθητές από το 2005.

Η Αναστασία Γκοτσοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Η ενασχόληση της με το Tango ξεκινά το 2003. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα όπου παρακολουθεί εντατικά μαθήματα tango και συμμετέχει σε παραστάσεις. Η αγάπη της για το tango την οδηγεί στην Αργεντινή προκειμένου να παρακολουθήσει σεμινάρια με σπουδαίους maestros όπως οι  Geraldine Rojas, Javier Rodriguez, Gabriel Misse Andrea Misse, Miguel Angel Zotto, Fabian Peralta Virginia Pandolfi, Marcela Duran, Natalia Hills, Jorge Dispari y Maria del Carmen. Το 2015 χορεύει στο Μουσείο Ακρόπολης σε μια βραδιά αφιερωμένη στην Πανσέληνο του Tango Acropolis, και την ίδια χρονιά βρίσκεται finalist στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tango στο Todi της Ιταλίας. Τον Δεκέμβριο του 2016 επιλέγεται από τον Flaco Dany για να χορέψουν milonga στο πλαίσιο των σεμιναρίων του στο Tango Factory. Έχει κάνει shows σε πολλές αθηναϊκές milongas και έχει παραδώσει σεμινάρια σε Ελλάδα (Αθήνα, Κομοτηνή, Ξάνθη και Κρήτη), και εξωτερικό (Μαδρίτη), έχοντας ως γνώμονα τον σεβασμό και την αφοσίωση της στο tango.

Οι δύο χορευτές έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην πόλη μας, στην βραδιά Milonga, του συλλόγου Alma Libre. Ο σύλλογος με την υποστήριξη της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής διοργάνωσε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου την βραδιά στην αίθουσα εκδηλώσεων «Λέσχη Κομοτηναίων», όπου οι δύο χορευτές μάγεψαν τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου Alma Libre.

Ο χώρος γέμισε από άνδρες και γυναίκες που θέλησαν να θαυμάσουν τους δύο χορευτές του είδους και εκείνοι επί σκηνής έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ο χώρος διαμορφώθηκε κατάλληλα, όπως και ο φωτισμός και οι δύο καλεσμένοι χορευτές αφέθηκαν στη μουσική να τους παρασύρει. Φυσικά καθώς η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο χορό, στη σκηνή ανέβηκαν στην συνέχεια όλοι όσοι το επιθυμούσαν, ενώ είχαν την ευκαιρία να χορέψουν ζευγάρια με τους Silvio La Via και Αναστασία Γκοτσοπούλου, δοκιμάζοντας τις ικανότητές τους. Για όσους θέλησαν να μάθουν περισσότερο για το αργεντίνικο Tango, την επομένη, δηλαδή Κυριακή 11 Νοεμβρίου έγιναν σεμινάρια στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής.

Οι λάτρεις του αργεντίνικου χορευτικού ταμπεραμέντου απόλαυσαν μια μοναδική διήμερη εμπειρία με αυθεντικό «άρωμα» Αργεντινής
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Απλοϊκές και βολικές για κάποιους εκτιμήσεις,  περί  δημάρχου που θυμώνει και  κρατάει μούτρα, η όπως εκτιμούν οι υποστηρικτές της  παίζει  κομματικά παιχνίδια  όταν  πρέπει να διεκδικήσει  για τον τόπο, μάλ