fbpx Δ. Χαρίτου: Η Θράκη να θωρακιστεί κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, 2016 - 11:00
ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΙΠΕ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Δ. Χαρίτου: Η Θράκη να θωρακιστεί κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δημήτρης Χαρίτου
ΣΥΡΙΖΑ

Ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κριτική και γκρίνια περιελάμβανε το συνέδριο του κόμματος. Σε αυτό  συμμετείχαν στελέχη  από όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Χαρίτου από τη Ροδόπη

Δήμητρα Συμεωνίδου

Ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κριτική και γκρίνια περιελάμβανε το συνέδριο του κόμματος. Σε αυτό συμμετείχαν στελέχη από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Χαρίτου από τη Ροδόπη. Στην παρέμβασή του στάθηκε στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας. 


Μίλησε για τα προβλήματα που απασχολούν την μεσαία και μικρή επιχειρηματικότητα. «Προφανώς αυτά τα τμήματα των αυτοαπασχολούμενων της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας μας γυρίζουν την πλάτη και αν δεν επανασχεδιαστούν πολιτικές, αν δεν ληφθούν μέτρα, είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να επανακάμψουμε και σε αυτά τα στρώματα αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία. Θεωρώ πως για να σταματήσει αυτή η όχι και τόσο καλή πορεία, πρέπει να γίνουν πολλές και σημαντικές αλλαγές». Προς την κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Χαρίτου το συνέδριο βοήθησε να ωριμάσουν σημαντικά πράγματα και να διατυπωθούν με μεγαλύτερη ακρίβεια και οι προκλήσεις. «Αναδείχτηκαν πάρα πολλές πλευρές, πλευρές που ουσιαστικά έχουν σχέση με τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές με τις πρωτοβουλίες που παίρνουν οι υπουργοί, θεωρώ από αυτή την σκοπιά ήταν χρήσιμο και ουσιαστικό. Η γενική κατεύθυνση είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μεταστροφή, με την έννοια ότι οφείλει η χώρα να ακολουθήσει αυτή την πολιτική πορεία. Η βασική προτεραιότητα είναι τα όσα βήματα γίνουν με την αξιολόγηση που έρχεται, και που τίθεται με έμφαση και το ζήτημα της απονομής του χρέους, όλη η πορεία να γίνει κρατώντας την κοινωνία όρθια. Είναι δύσκολο, υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα ανοιχτά θεωρώ όμως ότι αν κάποια στιγμή η χώρα δεν αρχίσει να επανακάμπτει, να βρίσκει τους αναπτυξιακούς του ρυθμούς είναι προφανώς ότι δεν μπορούμε να αναπαράγουμε από τα υπάρχοντα». 


Αναφερόμενος στην επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτου σχολίασε πως «η ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του ήταν αυτονόητη, καθώς, εκτός των άλλων, ήταν ο μοναδικός υποψήφιος». Ωστόσο τόνισε πως στο συνέδριο ακούστηκαν και κριτικές, «είχαμε και αιχμές προς την ηγεσία του κόμματος. Υπάρχουν σοβαρές δυνάμεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που πράγματι θέλουν και θα μείνει ως ένα κόμμα δημοκρατικό, συλλογικό, της δημοκρατικής αριστεράς», τόνισε. 


Όσον αφορά στη συνεργασία με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, «στη Θράκη κυβερνά η κυβέρνηση και οι ασκούμενες πολιτικές έχουν πριν την ευθύνη και του ίδιου του πρωθυπουργού, άρα όσα λέγονται είναι περισσότερο επικοινωνιακά και για εντυπώσεις». Αυτό που χρειάζεται σήμερα η Θράκη, ιδιαίτερα μετά τους τελευταίους παροξυσμούς του Ερντογάν που έφθασε στο σημείο να αμφισβητεί ακόμα και το νομικό καθεστώς της περιοχής, τη Συνθήκη της Λωζάνης, «είναι με πρωτοβουλία όλων των πολιτικών  δυνάμεων να θωρακιστεί κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά και αυτό είναι το ζητούμενο και εκεί πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας», κατέληξε ο κ. Χαρίτου. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Σαν τους χρησμούς της Πυθίας ερμηνεύονται και ενίοτε παρερμηνεύονται πάντοτε στη χώρα μας, οι δηλώσεις ενός πρωθυπουργού, ειδικά όταν  περιλαμβάνουν ένα γενναίο πακέτο στήριξης για πολλούς.