fbpx Άνοιξε τις πόρτες της η έκθεση κεραμικής του Αθηνίωνα
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 1 Μαΐου, 2018 - 10:00
ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΩΝ

Άνοιξε τις πόρτες της η έκθεση κεραμικής του Αθηνίωνα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σύλλογος Καλλιτεχνών Αθηνίων
Έκθεση

Ο πρόεδρος του συλλόγου Άρης Ασσαριωτάκης και η δασκάλα του τμήματος κεραμικής Δώρα Τσιλιγκίρη σας προσκαλούν στην έκθεση κεραμικής

Διονύσης Βοργιάς

Το εργαστήριο κεραμικής-αγγειοπλαστικής του Συλλόγου Καλλιτεχνών "Αθηνίων" διανύει φέτος την τρίτη του χρονιά λειτουργίας και δραστηριοποίησης. Ήδη από την περσινή χρονιά συμμετείχε σε εξωστρεφείς δράσεις, που έφεραν τα μέλη του σε επαφή με άλλους καλλιτεχνικούς θεσμούς και προβάλλουν τις δημιουργίες τους σε έναν γόνιμο καλλιτεχνικό διάλογο. 


Στο πλαίσιο αυτό, το εργαστήριο συμμετείχε στις γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης τον περασμένο Σεπτέμβριο και εξέθεσε τα έργα των 11 τότε μαθητευόμενων μελών του στην κεντρική αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης της Ξάνθης. Κατά την φετινή χρονιά τα μαθητευόμενα μέλη υπερδιπλασιάστηκαν και προστέθηκαν σε αυτά πέντε απόφοιτοι των Σχολών Καλών Τεχνών, επαγγελματίες με διδακτική πείρα.

Η ευτυχής αυτή συγκυρία ανέβασε τον πήχη και το επίπεδο της καλλιτεχνικής αλληλεπίδρασης, κι οδήγησε - μετά από την πρόσκληση της Άντζελας Δράκου από τη Λέσχη Κομοτηναίων - στην πρώτη έκθεση κεραμικής - αγγειοπλαστικής στην Κομοτηνή, η οποία άνοιξε τις πόρτες της στον υπόγειο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων το βράδυ του Σαββάτου 28 Απριλίου και θα λειτουργήσει στον χώρο μέχρι και την Κυριακή 6 Μαϊου και ώρες 18:00 με 20:00 το απόγευμα.


ΑΡ. ΑΣΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ: "ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΣΗΡΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ"
Χαρούμενος που ο σύλλογος δραστηριοποιείται με 14 τμήματα πλέον, μετά και την τελευταία προσθήκη του τμήματος ντεκουπάζ, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του συλλόγου Άρης Ασσαριωτάκης, για να μας μιλήσει για τις αξίες που θέλει να προωθήσει με τις δράσεις του ο Αθηνίων. 


"Τα εργαστήρια αυτά είναι τα όπλα του Αθηνίωνα, στην προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος να αντιπαλέψει κάποιες νοσηρές κουλτούρες όπως είναι αυτή του καναπέ, του σύγχρονου τηλεοπτικού πολιτισμού ή της αδιαφορίας. Αντίληψή μας είναι πως στοχεύουμε στο περιεχόμενο κι όχι στο δοχείο, γι' αυτό προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις δεξιότητές μας μέσα από την τριετή εμπειρία στα εργαστήρια αυτά. Το εργαστήριο κεραμικής λειτουργεί ως έναν καταλύτη αφύπνισης του πολίτη, όπως και όλα τα εργαστήρια", μας εξηγεί.


Δ. ΤΣΙΛΙΓΚΙΡΗ: "ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ"
Εμφανώς χαρούμενη που ο κόπος των μαθητών της βρήκε ανταπόκριση και παρουσιάζεται σε μία έκθεση, παρουσιάστηκε η δασκάλα κεραμικής-αγγειοπλαστικής Δώρα Τσιλιγκίρη, για να μας μιλήσει για το τμήμα της, το οποίο πλέον έχει 25 μαθητές - 18 ενήλικες και 8 παιδιά. 


"Οι σχέσεις των παιδιών της ομάδας είναι αρμονικές και χαίρομαι γιατί μέσα στην ομάδα έχουν γίνει φιλίες, και μεταξύ των παιδιών και μεταξύ των μεγάλων", σημειώνει και μας πληροφορεί ότι "αυτή είναι η πρώτη έκθεση που κάνουμε στην Κομοτηνή και ήταν μία πρόταση της Άντζελας Δράκου από τη Λέσχη Κομοτηναίων. Εμείς δουλέψαμε όλο τον χρόνο, για να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας, κι αποφασίσαμε να κάνουμε την έκθεση γιατί η δουλειά των μαθητών - μικρών και μεγάλων - είναι αξιόλογη".

"Όλοι μπορούν να ασχοληθούν με τον πυλό κι έχει πολλές δυνατότητες ανάλογα με το πώς θέλει να εκφραστεί ο καθένας", αναφέρει σε άλλο σημείο του λόγου της, για να μας πληροφορήσει ότι το εργαστήριο λειτουργεί στον υπόγειο χώρο του αρχοντικού Στάλιου/Δημοτική Πινακοθήκη, όπου υπάρχουν πάγκοι, φούρνος, χρώματα, πυλοί και κάθε Τετάρτη με Παρασκευή 19:00-21:00 συναντιούνται οι ενήλικες και κάθε Τετάρτη 17:00-19:00 οι μικροί.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Την ώρα που το Oruc Reis  παίζει κυριολεκτικά με τα νεύρα και την υπομονή όλων των Ελλήνων,  πλησιάζοντας  απειλητικά προς το Καστελόριζο,  εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε τους …χορούς αμείωτους.