ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Δευτέρα, 5 Αυγούστου, 2019 - 19:04
ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
γιορτές Παλιάς Πόλης
Ξάνθη

Φέτος συμπληρώνουν 29 χρόνια ζωής

Από τις 31 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί το φετινό "ραντεβού" των γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, ενός θεσμού που φέτος κλείνει τα 29 χρόνια της ύπαρξής του, "αγκάλιασε" κοινό και επισκέπτες όλων των ηλικιών, από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος μιλώντας για τις γιορτές Παλιάς Πόλης επισημαίνει ότι αποτελούν ένα μοναδικό ταξίδι στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού. Αποτελούν ταυτόχρονα και ένα μοναδικό ταξίδι ψυχαγωγίας, ένα μοναδικό, συναρπαστικό ταξίδι που συνδέει το χτες με το σήμερα.

Ο Πασχάλης Λύρατζης, Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης παρομοιάζει τις γιορτές της Παλιάς Πόλης ως μια σημαντική έκφραση καλλιτεχνικής δημιουργίας και τέχνης, που δίνουν το στίγμα των ανθρώπων της και αναδεικνύουν την αρμονία, την ομορφιά, την ποιοτική διασκέδαση, την κουλτούρα καθώς και την φιλοξενία της περιοχής.

Το μουσικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συναυλίες όπως του Λεωνίδα Μπαλάφα, των ΕΜΙΓΚΡΕ, της Χρύσπας, του Χρήστου Θηβαίου, της Φωτεινής Βελεσιώτου, του Σωτήρη Μπαλλά, της Πίτσας Παπαδοπούλου, του Γιάννη Σαββιδάκη καθώς και συναυλίες από μικρότερα τοπικά συγκροτήματα της ευρύτερης περιοχής και των συλλόγων της Ξάνθης. Επίσης θα έχει βιβλιοπαρουσιάσεις, λαογραφικές και παραδοσιακές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, παραδοσιακών προϊόντων κ.α.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων!

Συνημμένα Αρχεία

programma_gpp_2019.pdf

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προετοιμασμένοι  με φακέλους και τα σχετικά υπομνήματα ήταν όλοι,  όσοι συνάντησαν τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και ιδιαίτερα ο δήμαρχος Κομοτηνής,  αλλά και ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών.