fbpx 22 ρωσικές περιφέρειες γνώρισαν την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ «ΡΩΣΙΑΣ – ΕΛΛΑΔΑΣ»

22 ρωσικές περιφέρειες γνώρισαν την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κώστας Αντωνιάδης
Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Ρωσία
Τουρισμός

Στη Μόσχα ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Κώστας Αντωνιάδης

Το 2017 σημειώθηκε η μεγαλύτερη προσέλευση τουριστών στην ΑΜΘ

Δήμος Μπακιρτζάκης

Στο πλαίσιο των δράσεων για το έτος «Ρωσίας – Ελλάδας», που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017 και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2018 ήταν ενταγμένη η προβολή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στη Μόσχα, που έγινε από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Κώστα Αντωνιάδη. 


Μιλώντας για την παρουσίαση αυτή, στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm, ο κος Αντωνιάδης είπε μεταξύ άλλων ότι είχε επαφές με 22 υπουργούς Τουρισμού από ισάριθμα ομόσπονδα κρατίδια της Ρωσικής Δημοκρατίας, ενώ είχε συναντήσεις και με tour operators του ομίλου Μουζενίδη. 


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο κος Αντωνιάδης, το 2017 ήταν η χρονιά που η ΑΜΘ προσέλκυσε περισσότερους Ρώσους τουρίστες, από ποτέ. 


Πιο συγκεκριμένα, ο κος Αντωνιάδης είπε ότι «μόνο τον Ιούλιο του 2017 είχαμε περίπου 2,5 χιλιάδες Ρώσους τουρίστες στην περιοχή μας - περίπου χίλιους επτακόσιους Ρώσους και κάπου επτακόσιους Λευκορώσους, ενώ το έτος 2014 για όλη την χρονιά είχαμε περίπου πεντακόσιους Ρώσους τουρίστες. Επομένως καταλαβαίνετε πόσο θετικά είναι τα μεγέθη».


Σύμφωνα πάντα με τον κο Αντωνιάδη, το 2017 επισκέφθηκαν την ΑΜΘ περίπου 1 εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες και σε αυτό συνετέλεσε τα μέγιστα η αναβάθμιση των υποδομών και η αύξηση των πτήσεων από και προς τη Ρωσία. Λέει ο κος Αντωνιάδης: «αυτό οφείλεται στις ενέργειες που υπήρξαν από τη σημερινή διοίκηση με την αεροπορική σύνδεση που βάλαμε από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. 


Έχουμε πλέον δύο εβδομαδιαίες πτήσεις από τη Μόσχα και δύο από την Αγία Πετρούπολη στο αεροδρόμιο της Καβάλας Μέγας Αλέξανδρος και μια πτήση από την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας».


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι φύσει θέση θελκτικός προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες, υποστηρίζει ο κος Αντωνιάδης και περιγράφει τα πλεονεκτήματα της περιοχής, ως εξής: «με τη Ρωσία μας συνδέουν πάρα πολλά κοινά, με πολιτιστικά, θρησκευτικά αλλά και ιστορικά στοιχεία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην περιφέρειά μας και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη υπάρχει το μνημείο 30 πεσόντων αξιωματικών και στρατιωτών  κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου, δίπλα στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου υπάρχει το πολιτιστικό σπίτι της Ρωσίας το οποίο δημιουργήθηκε για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, υπάρχουν οι αδελφοποιήσεις με την Αγία Πετρούπολη, υπάρχει ο σχεδιασμός να γίνει και η εκκλησία του αγίου Κυρίλλου στην Αλεξανδρούπολη»


Η Ρωσία είναι μια μεγάλη τουριστική αγορά, 140 εκατομμυρίων κατοίκων και γι’ αυτό το λόγο έχει μπει στο στόχαστρο των τοπικών αρχών, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού εκτιμά ότι σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση τους θα παίξει και η σύνδεση της Καβάλας με το Άγιο Όρος: «Είμαστε η πιο κοντινή περιφέρεια από την Ρωσία σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες και η διαδρομή της Μαύρης θάλασσας με την περιφέρειά μας με το Αιγαίο πέλαγος με την Αλεξανδρούπολη, με την Κομοτηνή, με την Καβάλα είναι μια διαδρομή η οποία έχει δημιουργήσει στο πέρασμα του χρόνου πολιτιστικές και ιστορικές σχέσεις".  


Στις επαφές του στη Μόσχα ο κος Αντωνιάδης εντοπίζει το ενδιαφέρον των ανθρώπων του τουρισμού για τον αρχαιολογικό τόπο των Φιλίππων, τη μονή της Εικοσιφοίνισσας στην Δράμα και Παναγία Κοσμοσώτειρα στις Φέρες. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Οι αλλαγές που περίμεναν κάποιοι σε πρόσωπα για τους αντιπεριφερειάρχες,  χωρικούς και θεματικούς,  δεν ήρθαν, αφού φάνηκε  ότι η επιλογή του Χρήστου Μέτιου ήταν να κρατηθεί το υπάρχον σχήμα για άλλη μια χρο