fbpx 213 σπουδαστές ονομάστηκαν «Αστυφύλακες» και «πιάνουν δουλειά»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2019 - 10:00
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

213 σπουδαστές ονομάστηκαν «Αστυφύλακες» και «πιάνουν δουλειά»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σχολή Αστυφυλάκων
Ορκωμοσία

Σε μια περίοδο, που «η ασφάλεια ως κοινωνικό αγαθό, δεν είναι δεδομένη» 

Θανάσης Τσολάκης

Σε μία περίοδο «που η ασφάλεια ως κοινωνικό αγαθό δεν είναι πλέον δεδομένη, αλλά για την κατάκτηση της χρειάζεται διαρκής και καθημερινός αγώνας», η Σχολή Αστυφυλάκων της Κομοτηνής στέλνει 213 νέους και νέες αστυφύλακες σε όλη την Ελλάδα.

Οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι των μέχρι πρότινος σπουδαστών, παρακολούθησαν την ονομασία τους στην τελετή που έγινε στον προαύλιο χώρο της Σχολής παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών της Αστυνομίας και εκπροσώπων των τοπικών πολιτικών και θρησκευτικών αρχών.

Τη δοξολογία τέλεσε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων, ενώ στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Αρχιμανδρίτης Αρμενίων Χοβάνες Σαγντετζιάν, ο τοποτηρητής Μουφτείας Ροδόπης Χαλήλ Τζιχάτ. 

Ο νέοι και οι νέες αστυφύλακες πήραν (της 21ης  εκπαιδευτικής σειράς 2017-2019) πήραν τα πτυχία τους από τον Αστυνομικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος υποστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, ο οποίος στον χαιρετισμό του είχε εκφράσει την άποψη ότι «η κοινωνία προσβλέπει στην Ελληνική Αστυνομία, στο σταθερό εκείνο παράγοντα που θα εξασφαλίσει τα αγαθά που περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη σήμερα: Την ασφάλεια, την προστασία, την κοινωνική συνοχή».

Κάλεσε δε τα νέα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να εργαστούν για μία Αστυνομία «δημοκρατική και ανθρώπινη», εκφράζοντας τη βεβαιότητα του ότι όχι μόνο θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών, αλλά και ότι πλέον «διαμορφώνονται οι βάσεις για την Αστυνομία του αύριο».

Άλλωστε και ο διοικητής της Σχολής Αστυνομικός υποδιευθυντής Πέτρος Δεμερτζίδης στην ημερήσια διαταγή είχε καλέσει τους νέους και τις νέες αστυφύλακες να είναι «αισιόδοξοι και να έχουν αυτοπεποίθηση» χωρίς όμως να ξεχνούν ότι «η πολιτεία τους τίμησε και τους εμπιστεύτηκε» καθώς και ότι «μία κακή πρόθεση αρκεί για να μετατρέψει την χρήση εξουσίας σε κατάχρηση, την υπερηφάνεια σε αλαζονεία, την αντικειμενικότητα σε υποκειμενισμό» αν δεν αντιμετωπίσουν το καθήκον τους με τον δέοντα σεβασμό.

Οι νέοι και οι νέες αστυφύλακες στην συντριπτική τους πλειοψηφία θα υπηρετήσουν εκτός του νομού Ροδόπης ή/και εκτός Θράκης.

«Παρουσίες» στην τελετή
Ως τιμώμενο πρόσωπο στη τελετή ονομασίας παρέστη ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο οποίος επέδωσε τα πτυχία στους νέους αστυφύλακες. Παράλληλα στην εκδήλωση παρέστησαν και οι: Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ροδόπης Δημήτριος Χαρίτου, ο εκπρόσωπος δημάρχου Κομοτηνής Θεμιστοκλής Τζενετίδης, ο Αρχιμανδρίτης Αρμενίων Χοβάνες Σαγντετζιάν, ο τοποτηρητής Μουφτείας Ροδόπης Χαλήλ Τζιχάτ, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Αν. Μακεδονίας και Θράκης υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης και ο βοηθός του αστυνομικός διευθυντής Ευάγγελος Γκίκας, ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης Αρχιπύραχος Μάριος Αποστολίδης,  ο διευθυντής Δ.Α. Ροδόπης αστυνομικός διευθυντής Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο διευθυντής Δ.Α. Ξάνθης αστυνομικός διευθυντής Χρήστος Σταμπουλής, ο Β΄ αστυνομικός υποδιευθυντής Δ.Α. Ροδόπης Λάμπρος Τσιάρας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Παπάζογλου, ο διοικητής 4ης ΕΜΑΚ επιπυραγός Σπύρος Κούτρας, ο υποδιοικητής της ΧΧΙ (ΤΘΤ) ταξίαρχος Χ. Προδρόμου, ο εκπρόσωπος διοικητή 29ης ΤΘΤ συνταγματάρχης Θεόδωρος Πολυχρονίδης, ο εκπρόσωπος ΠΟΑΞΙΑ Α/Α Παναγιώτης Βασιλειάδης,  εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων Ελληνικής Αστυνομίας και συγγενείς των ονομαζόμενων αστυφυλάκων, συνολικά περί τα  800 άτομα.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόνο σε μια κατ'επίφαση  δημοκρατία μπορεί το ανώτατο δικαστήριο,  να εκχωρεί το δικαίωμα της τελικής απόφασης για την τύχη της Αγίας Σοφίας,  το αν θα μετατραπεί σε τζαμί,  στον πρόεδρο της χώρας.