fbpx «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον υποψηφίων βουλευτών, θα έχουμε ψηφοδέλτιο ανανέωσης»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 6 Απριλίου, 2017 - 11:00
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΖΥΡΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΝΔ ΡΟΔΟΠΗΣ

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον υποψηφίων βουλευτών, θα έχουμε ψηφοδέλτιο ανανέωσης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιωάννης Βεζυριανίδης
ΝΟΔΕ Ροδόπης
Νέα Δημοκρατία
Ροδόπη

Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ για την αξιολόγηση που δεν κλείνει

Δήμος Μπακιρτζάκης

Στην παραδοχή ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον υποψηφίων βουλευτών με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στο νομό μας, προχώρησε μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5 fm ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Ροδόπης Γιάννης Βεζυργιαννίδης. Ο κος Βεζυργιαννίδης ξεκαθάρισε όμως ότι τίποτα δεν είναι επίσημο, καθώς δεν έχουν προκηρυχθεί εκλογές και επομένως δεν μπορούμε να μιλούμε για υποψήφιους βουλευτές, αλλά για ανθρώπους που ενδιαφέρονται. Σημείωσε πάντως, πώς όταν έρθει η ώρα να καταρτιστεί το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Ροδόπη, αυτό θα είναι ένα ψηφοδέλτιο ανανέωσης και φυσικά θα περιλαμβάνει και ανθρώπους της μειονότητας:

«Καταρχήν είναι θετικό το ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ανθρώπους να συστρατευτούν με την Ν.Δ. Από εκεί και πέρα είναι ξεκάθαρο, όχι μόνο τοπικά αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, ότι από την στιγμή που δεν υπάρχουν εκλογές μπροστά μας κανένας δεν είναι υποψήφιος. Το τι μπορεί να λέει ο καθένας όλοι κρινόμαστε και όλοι αξιολογούμαστε από αυτό. Αλλά κανένας δεν έχει πάρει το χρίσμα, δεν έχουμε μπει στην διαδικασία αυτή. Από εκεί και πέρα όταν θα προκηρυχτούν οι εκλογές, υπάρχει πολύ συγκεκριμένη διαδικασία στο καταστατικό για το πώς θα γίνει η ανάδειξη. Το τι μπορεί να λέει ο καθένας δεν σημαίνει ότι ισχύει. Όταν θα προκηρυχτούν οι εκλογές με την διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό θα αναδειχθούν οι υποψήφιοι. 


Το καλό είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον και όταν θα προκηρυχτούν οι εκλογές θα έχουμε ένα ψηφοδέλτιο ανανέωσης και εμπειρίας, θα είναι ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα προσελκύσει τους ψηφοφόρους του νομού Ροδόπης. Σαφέστατα και από την μειονότητα». 


Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ο κος Βεζυργιαννίδης επανέφερε το αίτημα της ΝΔ περί εκλογών, για να ξεκαθαρίσει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά την προσφυγή στις κάλπες ως μόνη διέξοδο από την υφιστάμενη κατάσταση, η οποία είναι επιζήμια για την Ελλάδα κατά την εκτίμηση της ΝΔ: «Εμείς ζητάμε εκλογές γιατί πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί όλη αυτή την κατάσταση. Τώρα από εκεί και πέρα το τι θα συμφωνήσει ούτε οι ίδιοι ξέρουνε, άλλα λένε εντός της Ελλάδας, άλλα λένε έξω, άλλα μέσα στο κόμμα τους, άλλα μέσα στην Βουλή. Έχω την αίσθηση ότι το παιχνίδι είναι μέσα σε αυτούς, άρα αν δεν αποφασίσουν τι ακριβώς θέλουν να κάνουνε και εμείς δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε όλη αυτή την κατάσταση. Εμείς από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, θα προχωρήσουμε λέγοντας την αλήθεια στον ελληνικό λαό με μικρά βηματάκια. Μπορούν να γίνουν βήματα απλά, πρέπει να έχεις στόχο και όραμα. 


Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε στόχο ούτε όραμα. Είναι δύο χρόνια στην κυβέρνηση έχουν την τύχη της Ελλάδος στα χέρια τους και δεν έχουν δώσει, δεν έχουν σκεφτεί, δεν έχουν φέρει ένα αναπτυξιακό μέτρο, ένα μέτρο το οποίο θα βοηθήσει τους επιχειρηματίες να επενδύσουν, να βοηθήσουν λίγο την αγορά, το μόνο που συζητάμε από την πρώτη μέρα που ανέλαβαν κυβέρνηση είναι για μέτρα, για συντάξεις, για οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που έχει ανάγκη η χώρα. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα, από επενδύσεις, είναι ξεκάθαρα αυτά τα πράγματα. Αυτή η κυβέρνηση είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί, εγώ έχω την αίσθηση ότι δεν θέλει»


Υιοθετώντας τις «κεντρικές» θέσεις του κόμματος, ο κος Βεζυργιαννίδης μέμφθηκε τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο για τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης, όσο για όσα συμβαίνουν με τη ΔΕΗ. Είπε χαρακτηριστικά: «Η δική μας αίσθηση είναι ότι δεν θέλουν να κλείσουν την αξιολόγηση. Το κακό είναι ότι όσο καθυστερούνε, το έχει δείξει το παρελθόν θα έπρεπε να το έχουν καταλάβει οι ίδιοι ότι όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τόσο οι δανειστές είναι πιο απαιτητικοί και τόσο είναι πιο πιθανό να έρχονται σκληρότερα μέτρα. Τώρα συζητάμε για την αξιολόγηση η οποία θα έπρεπε να έχει κλείσει το Φεβρουάριο του 2016 ένα χρόνο μετά δηλαδή. Δεν θεωρώ ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλό.


Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι κατάφεραν την ΔΕΗ μέσα σε δύο χρόνια και αυτό είναι παγκόσμιο κατόρθωμα, μια επιχείρηση η οποία είναι σχεδόν μονοπώλιο την έχουν φέρει στο χείλος της χρεοκοπίας. Αυτή την στιγμή η ΔΕΗ ψάχνει να δανειστεί 200 εκατομμύρια ευρώ και δεν μπορεί να δανειστεί από κανέναν. Αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο. Αυτή την στιγμή όμως η ΔΕΗ δεν μπορεί να βρει αυτά τα 200 εκατομμύρια γιατί καμιά τράπεζα στην Ελλάδα δεν μπορεί να την δανειοδοτήσει και επίσης και στο εξωτερικό να απευθυνθεί δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. 


Το θέμα δεν είναι αν η ΔΕΗ αυτή την στιγμή έχει να παίρνει λεφτά, το θέμα είναι ότι κανείς δεν εμπιστεύεται την ΔΕΗ και το μέλλον αυτής της χώρας. Φτάνουμε σε ένα σημείο τώρα ο Τσίπρας, μας έλεγε ότι είναι εθνικό έγκλημα να πουλήσουμε την μικρή ΔΕΗ, η μικρή ΔΕΗ ήταν το 30% της ΔΕΗ, αυτή την στιγμή φτάνουμε σε σημείο να πουλήσουμε την μισή ΔΕΗ ή την ολόκληρη. 


Βλέπετε ότι όσο καθυστερούμε να κάνουμε κάποια πράγματα τα οποία τα έχουμε συμφωνήσει τόσο πιο δύσκολα είναι».
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών  εξετάσεων έλαβε τέλος και πολλοί εστιάζουν τώρα και   σκέφτονται τις επιλογές τους σε σχολές της αρεσκείας τους,  μέσω του μηχανογραφικού.