fbpx Ξέχασε τα 100 χρόνια «ελεύθερης Θράκης» ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης;
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, 2019 - 10:00
ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ξέχασε τα 100 χρόνια «ελεύθερης Θράκης» ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βουλή των Ελλήνων
Θεόδωρος Καράογλου

Κουβέντα δεν ακούστηκε στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2020 για τη μεγάλη αυτή επέτειο

Διονύσης Βοργιάς

Ούτε μία φράση δεν επεφύλασσε ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου για τη μεγάλη επέτειο των 100 χρόνων «ελεύθερης Θράκης», στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2020. Καθ’ όσον το έτος του προς συζήτηση προϋπολογισμού συμπίπτει με την επέτειο των 100 ετών, θα πίστευε κανείς ότι ο υφυπουργός θα είχε σημαντικές αναφορές να κάνει για τη Θράκη. Ωστόσο, μπορεί να θυμήθηκε τα 100 χρόνια Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (που θα συμπληρωθούν το 2026!) ωστόσο φέρεται να ξέχασε την Θράκη.

Ο κατά τα λοιπά αξιόλογος και διαβασμένος πολιτικός, ο οποίος είναι πράγματι από τους ελάχιστους που έχουν να επιδείξουν έργο σε αυτό το χαρτοφυλάκιο, μη αντιμετωπίζοντάς το ως καθαρά τυπικό πόστο, προέβη σε φάουλ. Σχεδόν 12 λεπτά κράτησε η ομιλία του στη Βουλή, κατά την οποία μετέφερε την κυβερνητική πολιτική και ζητήματα του ΥΜΑΘ.

«Όσο πιο δυνατοί γινόμαστε ως χώρα, τόσο θα εκλείπουν οι απειλές από τους γείτονές μας. Αυτό μπορώ να σας το πω εκ πείρας, γιατί έχω την τιμή για δεύτερη θητεία να προΐσταμαι σε ένα από τα πιο ευαίσθητα κυβερνητικά χαρτοφυλάκια, αυτό της Μακεδονίας και της Θράκης, και να ζω σε μία περιοχή που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και αυξημένης ετοιμότητας», είπε σε μία αποστροφή του, συμπληρώνοντας: «Διορθώνουμε παραλείψεις προηγούμενων ετών, ενώνουμε τις παραγωγικές δυνάμεις της Βόρειας Ελλάδας και κερδίζουμε μέρα με τη μέρα το μεγάλο στοίχημα της ουσιαστικής, ισομερούς ανάπτυξης κάθε νομού της χωρικής μας ευθύνης».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, «η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα, γεγονός που είναι ικανό -χάρη στις συντονισμένες μας ενέργειες- να καθιερώσει τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και την Θράκη, ως χώρο υποδοχής μεγάλων επενδύσεων που είναι ικανές να αλλάξουν τη μοίρα του τόπου μας. Το υπουργείο στηρίζει κάθε προσπάθεια που υπηρετεί αυτό τον στόχο».

Στο τέλος της ομιλίας του ο κος Καράογλου έθεσε την κατακλείδα, και από την οποία απουσίαζαν τα 100 χρόνια «ελεύθερης Θράκης». Είπε: «Το 2020 εκτιμώ ότι θα είναι μία καλύτερη χρονιά. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας, ιδίως για τη Μακεδονία και την Θράκη, που εξελίσσονται σε πρωταγωνίστριες. Η Βόρεια Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει, αξίζει και πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος».

Ελπίζουμε η ελληνική πολιτεία να αντιληφθεί την υψηλή σημειολογία της επετείου και -έστω την τελευταία στιγμή- να προβάλει περισσότερο το έτος 2020 ως ορόσημο για την Θράκη και τον απανταχού ελληνισμό.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε