fbpx Βούλα Ελευθεριάδου: Οι κάτοικοι της Ροδόπης αισθάνονται παραμελημένοι
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 5 Μαΐου, 2018 - 10:00
Η ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

Βούλα Ελευθεριάδου: Οι κάτοικοι της Ροδόπης αισθάνονται παραμελημένοι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βούλα Ελευθεριάδου
Νέα Δημοκρατία

Διαβάζει τη δική της αναπτυξιακή ατζέντα ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας
 

Δήμος Μπακιρτζάκης

Με το μότο “γνωρίζω καλά τον τόπο μου, μαζεύω τις απόψεις των κατοίκων, βλέπω ποιες προοπτικές ανάπτυξης έχει ο τόπος μου, οργανώνω σχέδιο, μεταφέρω το σχέδιο κάτω στην κεντρική εξουσία και προσπαθώ να το υλοποιήσω” κινείται η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Ροδόπη Βούλα Ελευθεριάδου. Φιλοξενούμενη του ράδιο Χρόνος 87.5fm η κα Ελευθεριάδου τόνισε με έμφαση ότι αυτό που κυρίως εισπράττει από τους κατοίκους της περιοχής είναι ότι “αισθάνονται παραμελημένοι”. “Δεν υπάρχει παρουσία για να πει ο κάθε ένας στην περιοχή ότι ‘εμείς αυτό θέλουμε να κάνουμε, έτσι το νιώθουμε’” λέει η κα Ελευθεριάδου, μεταφέροντας στον αέρα τα λόγια των πολιτών με τους οποίους συναναστρέφεται.

Β. Ελευθεριάδου: “Θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να πετύχω αυτά που θα πω”
Η κα Ελευθεριάδου δηλώνει υπέρμαχος του οργανωμένου σχεδιασμού και της όσο το δυνατόν συνεπέστερης εφαρμογής του. “Υπάρχει ο σχεδιασμός και πιστεύω ότι αυτό το οποίο οπωσδήποτε οφείλουμε να κάνουμε είναι να πηγαίνουμε τουλάχιστον στις βασικές γραμμές σχεδιασμού για την επόμενη μέρα στο κόμμα. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε και να λέμε αποσπασματικά κάποια πράγματα. Για παράδειγμα θέλουμε να κάνουμε ανάπτυξη τουρισμού που όλοι λέμε ότι αυτό το κομμάτι είναι σε υπό του μηδενός βάση στην περιοχή. Οπότε εγώ οφείλω να βάλω σε τάξη το τι μπορεί να αναπτυχθεί στην περιοχή της Ροδόπης - είναι η περιοχή της Μαρώνειας, είναι η περιοχή του Φαναρίου και με ποιο τρόπο και ποια κατεύθυνση θα γίνει η ανάπτυξη αυτή.

Η Μαρώνεια έχει άλλα χαρακτηριστικά, το Φανάρι έχει άλλα, ο ορεινός όγκος έχει άλλα χαρακτηριστικά. Αυτά τα πράγματα πρέπει να μπούνε τυποποιημένα σε ένα σχέδιο και να μεταφερθούν κάτω”, λέει. “Ξεκίνησα από τον τουρισμό γιατί πρέπει και μπορεί να είναι η προμετωπίδα της ανάπτυξης της περιοχής, γιατί μπορεί να φέρει γρήγορα και άμεσα χρήμα” σημειώνει η κα Ελευθεριάδου, και ορίζει ως δεύτερο τοπικό αναπτυξιακό πόλο το Δημοκρίτειο  Πανεπιστήμιο Θράκης. “Το πανεπιστήμιο για εμένα προφανώς και είναι ένας μοχλός ανάπτυξης και μπορούμε να συζητήσουμε με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει μεγαλύτερος μοχλός ανάπτυξης αλλά από την άλλη δεν πρέπει να παραβλέπουμε αυτόν τον πλούτο της περιοχής που από μόνη της μας δίνει”.

Στα του τουρισμού ζητήματα όμως, παρατηρεί και ότι “αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο τρία πράγματα βασικά που πρέπει να γίνουν όπως είναι ο παραλιακός δρόμος  και φυσικά ο μοχλός από την περιφέρεια και τον δήμο παίζουν σημαντικό ρόλο αλλά χρειάζεται και το χέρι του βουλευτή να μεταφέρει και να πιέσει σε επίπεδο υπουργείου για την εξέλιξη των έργων. Λείπουν κρίκοι τους οποίους θα πρέπει να καλύψουμε για μια καλύτερη μέρα στην περιοχή μας και να μην φεύγει ο κόσμος”.
“Η εργοστασιακή ανάπτυξη 

θα έρθει σε δεύτερο χρόνο”
Με δεδομένο το αγροτικό προφίλ της Ροδόπης, η κα Ελευθεριάδου παρατηρεί ότι χρειάζεται να γίνει “εκσυγχρονισμός του αγροτικού κόσμου” διότι, όπως λέει: “αυτή την στιγμή για να μπορέσουν να γίνουν απορροφήσεις κεφαλαίων από την ΕΕ, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να δώσουν το προϊόν τους σε καλύτερες τιμές οι αγρότες, πρέπει να μπούμε στην διαδικασία των ομάδων παραγωγών. Όμως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία τέτοια δομή στον νομό Ροδόπης. Οι συνεταιρισμοί κατέρρευσαν. Δεν μπορούμε να πούμε ότι περνάμε στην νέα εποχή με το βαμβάκι”. Αν λυθούν αυτά, η κα Ελευθεριάδου πιστεύει ότι σε δεύτερο χρόνο θα έρθει και η εργοστασιακή ανάπτυξη.

“Πρέπει να περάσουμε από το στάδιο της εσωστρέφειας, το οποίο είχαμε τόσο καιρό, στο στάδιο της εξωστρέφειας. Η Ροδόπη θα πρέπει να ανοίξει τις αγκαλιές της σε όλες τις αγορές. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το στρατηγικό σημείο που βρίσκεται η περιοχή μας. Να αποτελέσει κόμβο για την διοχέτευση των προϊόντων που θα παράγονται από τα εργοστάσια προς όλες τις κατευθύνσεις  σε Ευρώπη και Ασία. Αυτό δεν το εκμεταλλευτήκαμε καθόλου. Το κάνουνε μεμονωμένα οι ίδιοι οι επαγγελματίες. Πρέπει να σκύψουμε πολύ σοβαρά στους ανθρώπους αυτούς που δίνουν αγώνα για την περιοχή γιατί όσοι έμειναν έχουν ανθρώπους που δουλεύουν στα εργοστάσιά τους, θα πρέπει αυτό να το στηρίξουμε και να το επεκτείνουμε” λέει χαρακτηριστικά.

Οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ είναι δείγμα υγείας 

Σχολιάζοντας τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη στελεχών στα τοπικά όργανα, η κα Ελευθεριάδου θεωρεί ότι είναι δείγμα “υγείας”. Επί της διαδικασίας δε, έχει συγκεκριμένη άποψη που είναι η εξής: “οι εσωκομματικές μας εκλογές όπως εξελίσσονται έχουν μετατραπεί σε μια διαδικασία πλησιάσματος της κοινωνίας της περιοχής -το κόμμα πολλές φορές στην Κομοτηνή είχε χαρακτηριστεί πριβέ- η εσωκομματική διαδικασία αυτή με τις νέες εγγραφές και τον αγώνα που κάνουμε όλοι μαζί για να στηρίξουμε το κόμμα πλησιάζει τον κόσμο”.

Τέλος, επιβεβαίωσε και τις δυσλειτουργίες του γραφείου της ΝΟΔΕ Ροδόπης, όμως σημείωσε ότι “εμείς (εν. η νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές) θέλουμε να κάνουμε μια καινούργια αρχή για την ΝΟΔΕ Ροδόπης, είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν κατηγορώ κανέναν γιατί υπάρχουν χρωστούμενα, όλοι μας λίγο πολύ ζούμε έναν καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Εκείνο το οποίο δεν μου άρεσε όλα τα προηγούμενα έτη ήταν ότι το κόμμα δεν ήταν ανοικτό στην κοινωνία της περιοχής”.

Με θέση και στάση για τις εσωκομματικές εκλογές, η κα Ελευθεριάδου, δηλώνει παρούσα στη διαδικασία που διεξάγεται μέχρι τις εκλογές στο νομαρχιακό όργανο. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Όπου «γάμος και χαρά», νέα φουγάρα και  αισιοδοξία,  η κυβέρνηση και οι βουλευτές της δίνουν το παρόν.