fbpx Βούλα Ελευθεριάδου: Ας αφήσουμε τους κατοίκους της Ροδόπης να αποφασίσουν με καθαρό μυαλό
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2019 - 10:00
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ ΡΟΔΟΠΗΣ

Βούλα Ελευθεριάδου: Ας αφήσουμε τους κατοίκους της Ροδόπης να αποφασίσουν με καθαρό μυαλό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βούλα Ελευθεριάδου
υποψήφιος βουλευτής
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Ανεπηρέαστοι από εκβιαστικά διλήμματα και ρητορικές περί «χαμένης ψήφου»,  τα οποία κατακεραυνώνει η υποψήφια βουλευτής

Παραθέτει τη δική της άποψη γιατί το κόμμα της έχασε την έδρα στο νομό στις εκλογές του 2015

Δήμος Μπακιρτζάκης

Στην κάλπη της  7ης Ιουλίου, με καθαρό μυαλό ανεπηρέαστο από εκβιαστικά διλήμματα και ρητορικές περί «χαμένης ψήφου», καλεί τους ψηφοφόρους του νομού Ροδόπης, η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βούλα Ελευθεριάδου. Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ανατρέχει στις όχι και τόσο μακρινές εκλογές του 2015, παραθέτει τη δική της άποψη γιατί το κόμμα της έχασε τότε την έδρα στο νομό και κατακεραυνώνει όσους προβάλλονται ως φαβορί σε μία αναμέτρηση για γερά στομάχια. Η Βούλα Ελευθεριάδου δεν είναι χθεσινή ούτε στην ζωή, αλλά ούτε και στην πολιτική. Συνειδητά συμμετέχει και σε αυτήν την κρίσιμη εκλογική μάχη και δηλώνει έτοιμη και έμπειρη να εκπροσωπήσει τη Ροδόπη στο επόμενο κοινοβούλιο. Παραθέτει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την κάθε περιοχή του Νομού, όπως αυτό προέκυψε από επαφές, συζητήσεις και διαβουλεύσεις.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι πολύ πριν τις εκλογές ήσασταν δραστήρια, είχατε επαφές και συμμετοχή σε όλα τα δρώμενα του τόπου.

-Όχι μόνο αυτό, μπορεί να φαινόταν αυτό προς τα έξω, αυτό που έκανα δεν είναι απλά να παρίσταμαι. Εγώ μιλούσα με τον κόσμο και όχι απλά μιλούσα, αλλά έβλεπα και τα συγκεκριμένα ζητήματα κάθε περιοχής χωριστά. Αυτή τη στιγμή πιστεύω είμαι η μοναδική που γνωρίζει σπιθαμή προς σπιθαμή τα προβλήματα του νομού. Αλλά προσπαθούσα να βρω και τις πηγές ανάπτυξης της κάθε περιοχής. Τι έχει να προσφέρει και να αναδείξει κάθε μέρος της Ροδόπης, γιατί κάθε μέρος του νομού μας έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Για παράδειγμα τα χωριά Στρύμη, Ασκητές, Μαρώνεια, Διώνη που είναι πολύ υποβαθμισμένα θα μπορούσαν με δύο κινήσεις να αλλάξουν όλο το περιβάλλον. Σύνδεση με την Εγνατία οδό και αγροτουρισμός. Έχω αναπτυξιακές προτάσεις ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής του νομού.

Μήπως στις αναπτυξιακές προτάσεις για τον Δήμο Μαρωνείας Σαπών το κόμμα σας συμπεριλαμβάνει και τον χρυσό;

-Νομίζω ότι το έχουμε εξαντλήσει αυτό το θέμα και σε προηγούμενη συνέντευξη. Έχουμε προκληθεί από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ και αγαπητό κύριο Χαρίτου να πάρουμε θέση. Επαναλαμβάνω ότι η Βούλα Ελευθεριάδου που είναι γιατρός και γιατρεύει τον κόσμο της Ροδόπης, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συναινέσει σε επένδυση που θα έβλαπτε τους κατοίκους, τον περιβάλλοντα χώρο και γενικότερα τον νομό Ροδόπης. Είναι λοιπόν κατηγορηματικό το όχι στη συγκεκριμένη επένδυση με τις συγκεκριμένες συνθήκες που προδιαγράφονται. Υπάρχουν χίλιες δυο άλλες επενδύσεις που μπορούν να γίνουν στο νομό και για τις οποίες δεν βλέπω οι συνυποψήφιοι μου να έχουν άποψη. Έχω δει πολλά να συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό αλλά δεν έχω ακούσει προτάσεις. Ίσως να είμαι η μοναδική που έχω συγκεκριμένες προτάσεις και τις έχω αναγράψει στο φυλλάδιο μου. 

Επικρατεί το παράδοξο να γίνεται μια μεγάλη μάχη διλλημάτων για να μην πάει "χαμένη" η ψήφος και το ποιος είναι ο ισχυρός πόλος. Η μάχη αυτή γίνεται τελικά εσωκομματικά στη Νέα Δημοκρατία για το ποιος θα επικρατήσει και όχι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΙΝ.ΑΛ..

-Και ποιος λέει ότι είναι ο Α, ο Β ή ο Γ ο ισχυρός πόλος και ποιός λέει ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια έχουν σβηστεί από τις μνήμες και τις ψυχές των ανθρώπων και το μυαλό τους; Ποιός μπορεί να το κρίνει αυτό το πράγμα; Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορούμε να μιλάμε για χαμένη ψήφο στη δημοκρατία. Καταργεί το αίσθηση της δημοκρατίας. Καταργεί το αίσθημα της ελεύθερης βούλησης των κατοίκων της Ροδόπης. Ας αφήσουμε λοιπόν τους κατοίκους της Ροδόπης με ξεκάθαρο μυαλό να αποφασίσουν για το ποιός είναι ικανός να οδηγήσει την περιοχή στην επόμενη μέρα. Ειλικρινά δεν μπορώ καταλάβω αυτά τα εκβιαστικά διλλήματα που ξεφεύγουν από τα όρια του πολιτικού πολιτισμού. Νομίζω ότι αυτές οι συμπεριφορές θα καταδικαστούν στην κάλπη. Ο κόσμος έχει χορτάσει από αυτά και θέλει να δημιουργήσει άλλες συνθήκες πολιτικής ζωής. Ο κόσμος ζητάει ανανέωση και θέλει να θέσει ένα τέρμα στον παλαιοκομματισμό. Η προεκλογική εκστρατεία που κάνουν κάποιοι υποψήφιοι δεν εκφράζει το νέο. Εκφράζει παλαιοκομματική νοοτροπία στον μέγιστο βαθμό. Εκβιασμοί και διλλήματα  παίζουν με το εθνικό αίσθημα κάνοντας ζημιά στον τόπο. Αναβαθμίζουν τον ρόλο του προξενείου στην Κομοτηνή και αυτό είναι εθνικά επικίνδυνο.

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να πάρει δύο έδρες στο νομό Ροδόπης;

-Με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή έχει υψηλά ποσοστά τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο νομού, ευελπιστώ ότι οι έδρες που θα πάρει η ΝΔ στο νομό Ροδόπης θα είναι δύο. Έτσι πιστεύω ότι θα υπάρχει εκπροσώπηση και από τα δύο στοιχεία. Αν δεν υπάρξει δυναμική από τον μουσουλμάνο συνυποψήφιό μας, πιστεύω ότι θα βγει όποιος είναι πρώτος από το χριστιανικό στοιχείο. Σε κάθε περίπτωση είμαι σίγουρη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα άφηνε την Ροδόπη απροστάτευτη με την έννοια ότι θα υπάρχει και ένας άνθρωπος που θα εκπροσωπεί το χριστιανικό στοιχείο. Και κάπου εκεί υπάρχει και άλλη μια σύγχυση. Ο συνυποψήφιος μου κύριος Στυλιανίδης με τυμπανοκρουσίες άφησε να διαρρεύσει ότι είναι ο εκλεκτός του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη. Λίγες μέρες μετά ο ίδιος πάλι σε δημοσιεύματα τα οποία διαρρέει ισχυρίζεται ότι του κάνει πόλεμο ο πρόεδρος του κόμματος. Ας αποφασίσει τι από τα δύο γίνεται. Είναι ο εκλεκτός του προέδρου ή δεν είναι; Και αφού ήταν ο εκλεκτός του προέδρου γιατί χρειάστηκε να έρθει και να τον στηρίξει ο Κώστας Καραμανλής. Αυτά τα πράγματα διαταράσσουν την ομαλή προεκλογική εκστρατεία, δημιουργούν εντυπώσεις. Και τελικά κανένας δεν αποφασίζει ποιος είναι ισχυρός και ποιος ανίσχυρος. Ο λαός ανεβάζει και κατεβάζει.

Βλέπουμε σε γειτονικούς νομούς οι τοπικές ΝΟΔΕ να καλούν όλους τους υποψηφίους να δώσουν από κοινού συνεντεύξεις, να κάνουν κοινό προεκλογικό αγώνα ή να μιλήσουν μαζί όλοι οι υποψήφιοι. Στη Ροδόπη αυτό γιατί δεν γίνεται;

-Στην αντίστοιχη πρόταση που μας έκανε ο πρόεδρος της νομαρχιακής συναινέσαμε και εγώ και ο κύριος Ιατρίδης. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στην Ροδόπη θα πρέπει να γίνονται εντελώς διαφορετικά πράγματα από αυτά που γίνονται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει. Και να σας θυμίσω τις εκλογές του 2015 και να σας πω γιατί χάσαμε την έδρα τότε. Δεν χάσαμε από τον εκλογικό νόμο πιστεύω ότι ο λόγος που χάσαμε την έδρα είναι γιατί μειώθηκαν οι ψηφοφόροι της. Ο λόγος που μειώθηκαν οι ψηφοφόροι της ήταν γιατί η Ροδόπη ήταν ο μόνος νομός όπου έγινε αλλαγή στη λίστα. Η Ελευθεριάδου από την δεύτερη θέση που κατείχε πήγε στην τρίτη. Όσοι στήριζαν και ήθελαν να βγει μπροστά η Βούλα Ελευθεριάδου τελικά πήγαν σε άλλα κόμματα με αποτέλεσμα να χάσουμε το εκλογικό μέτρο. Και αυτό που βγάζουμε σαν συμπέρασμα είναι ότι με όλες αυτές τις τακτικές το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να αποδυναμώνουμε την Νέα Δημοκρατία. Δεν εκφράζω καμία πικρία, μιλάω πολιτικά. Έχω αγωνιστεί και το ξέρουν όλοι, όχι μόνο σε επίπεδο λαού, είμαι άνθρωπος που είμαι κοντά στην κοινωνία και στα προβλήματα της, και λόγω επαγγέλματος και λόγω πολιτικής ιδιότητας. Έχω αγωνιστεί απέναντι σε όλους και σε όλα. Γνωρίζει ο λαός της Ροδόπης και πιστεύω θα το εκτιμήσει την Κυριακή και θα στηρίξει Βούλα Ελευθεριάδου.

Διαπιστώνουμε υποψηφίους βουλευτές να αναπτύσσουν επαφές μόνο στα χριστιανικά χωριά και άλλοι μόνο στα μειονοτικά χωριά. Ποιο είναι το πρόβλημα στην περιοχή μας;

-Αυτό το πρόβλημα ξεκινάει από τα εκβιαστικά διλλήματα «χριστιανός-μουσουλμάνος» που διαταράσσουν την αρμονική συμβίωση στο Νομό Ροδόπης. Πιστεύω ότι ένας μουσουλμάνος μπορεί να στηρίξει και χριστιανό υποψήφιο. Δεν νομίζω ότι κέρδισε κάτι το μουσουλμανικό στοιχείο από την σύνθεση των τριών μουσουλμάνων βουλευτών. Πιστεύω ότι ένας χριστιανός μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα όλων των κατοίκων της Ροδόπης. Όλοι κινούμαστε προς την ίδια κατεύθυνση. Το στοίχημα για την Βούλα Ελευθεριάδου την επόμενη μέρα είναι όλοι μαζί να προσπαθήσουμε προς την ίδια κατεύθυνση, αλλιώς είμαστε όλοι χαμένοι. Για μένα δεν υπάρχει κανένα εκβιαστικό δίλλημα. Ψηφίζουμε τον ικανότερο, ψηφίζουμε αυτόν που πιστεύουμε ότι μπορεί να μας εκπροσωπήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τον άνθρωπο που κατοικεί και μένει εδώ με την οικογένεια του και θα είναι εδώ και θα μπορούμε να τον βρούμε και την επόμενη μέρα. Όχι τον άνθρωπο που τα συμφέροντά του είναι εκτός Θράκης. Τα λέω όλα αυτά διότι το τελευταίο διάστημα δέχομαι μια απίστευτη επίθεση. Θέλω να με προτιμήσουν γιατί έχω ένα πρόγραμμα για την περιοχή. Με απλές κινήσεις θα έχει πολλαπλασιαστικό όφελος όλη η περιοχή. Το πρόγραμμα για την περιοχή της Ροδόπης είναι ένας συνδυασμός της φιλοσοφίας του κόμματος που στηρίζεται στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και την ιδιωτική πρωτοβουλία, συνδυαζόμενο με τις ιδιαίτερες ανάγκες της περιοχής. Σε κάθε τομέα να κάνουμε τα καλά και σωστά πράγματα. Θέλω ο λαός της Ροδόπης να μου δώσει τη δύναμη να διεκδικήσω ό,τι χρειάζεται για να μπορέσει να πάει μπροστά η Ροδόπη και να σταματήσει να είναι ο απομονωμένος νομός της Θράκης και της Ελλάδας. Θέλω την Ροδόπη και την Θράκη να είναι η όμορφη είσοδος της Ελλάδας και όχι η εσχατιά της Ελλάδας.

Γιατί πρέπει να ψηφίσουν Βούλα Ελευθεριάδου;

-Η Βούλα Ελευθεριάδου έχει το προφίλ που ανταποκρίνεται σε αυτά που χρειάζεται ο τόπος.

Ένα μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους συμπολίτες μας ενόψει της κάλπης της 7ης Ιουλίου. 

-Ψηφίστε ανεπηρέαστα. Το αποτέλεσμα θα έρθει και θα είναι αυτό που πρέπει να είναι για όλους μας. Δεύτερον έχω την εμπειρία και είμαι έτοιμη να εκπροσωπήσω την Ροδόπη, δώστε μου τη δύναμη να το κάνω. Η δική μου δύναμη απορρέει από τον λαό της Ροδόπης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Δίκοπο μαχαίρι ίσως αποβεί το πρόωρο πιλοτικό άνοιγμα του κάθετου άξονα της Νυμφαίας. Αρχικά το όφελος θα είναι πολύ μικρό, γιατί οι πρώτοι και τολμηροί προφανώς που θα έρθουν μάλλον θα είναι λίγοι.