fbpx Βάζει "Εμπρός" με τα 17 πρώτα ονόματα, διεκδικώντας τον Δήμο Ιάσμου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου, 2019 - 10:00
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Ο ΟΝΤΕΡ ΜΟΥΜΙΝ

Βάζει "Εμπρός" με τα 17 πρώτα ονόματα, διεκδικώντας τον Δήμο Ιάσμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μουμίν Οντερ
Δήμος Ιάσμου
Εκλογές

Οντέρ Μουμίν: Ο συνδυασμός μας είναι ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, καταγωγής, μορφωτικού - επαγγελματικού - βιοτικού επιπέδου

Πρόκειται για πρόσωπα από τους βασικούς οικισμούς του Δήμου Ιάσμου, αρκετοί εκ των οποίων νέοι

Βάζει "Εμπρός" για τον Δήμο Ιάσμου, ο δικηγόρος και ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος - υποψήφιος δήμαρχος Οντέρ Μουμίν, ο οποίος ανακοίνωσε τα 17 πρώτα ονόματα που θα πλαισιώσουν τον συνδυασμό του. "Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στους συμβούλους του συνδυασμού μας που ανακοινώνω και ταυτοχρόνως καταθέτω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη που επέλεξαν εμένα ως επικεφαλής αυτού του δύσκολου αλλά ευχάριστου εγχειρήματος", δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού "Εμπρός" Οντέρ Μουμίν, φιλοξενούμενος στο ράδιο Χρόνος 87,5fm και στην εκπομπή "Πολιτικό Ταγκό".

Οντέρ Μουμίν: Στην πολιτική όσα λέω τα τηρώ
"Στην πολιτική τα λεγόμενά μου τα τηρώ". Με αυτή την δήλωση ο Μουμίν Οντέρ στο ράδιο Χρόνος 87,5fm εξήγησε ότι σε κάθε βήμα του υπάρχει προεργασία και σχέδιο, από το οποίο δεν παρεκκλίνει. 

Αναφορικά με τις εσωκομματικές του διαδικασίες αποκάλυψε ότι "ο συνδυασμός μας είναι έτοιμος, υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα που θα ανακοινωθούν προσεχώς, είμαστε υπέρ-πλήρεις, είμαστε έτοιμοι ακόμη και στα τοπικά συμβούλια". Ο υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε ότι "ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνουν και οι υπόλοιπες ανακοινώσεις".

Αναφορικά με την ποσόστωση που περιέχει ο νέος νόμος, κατά την οποία επιβάλλεται η συμμετοχή πολλών γυναικών, ο κος Οντέρ δήλωσε ότι δεν υπήρξε πρόβλημα να βρει ενεργές πολιτικά συμπολίτισσές του. Άλλωστε, όπως λέει, "πιστεύω βαθύτατα στη θέση της γυναίκας και στην κοινωνία μας και στα δημοτικά μας δρώμενα. Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι οι γυναίκες  μπορούν να διοικήσουν επάξια και ισάξια με τους άντρες, γι' αυτό ανέκαθεν όλα τα περασμένα χρόνια με προβλημάτιζε η μη εκλογή και η μη συμμετοχή γυναικών στο δημοτικό συμβούλιο του Ιάσμου. Κάναμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, να πλαισιωθούμε από αξιόλογες υποψήφιες, από τις οποίες ήδη ανακοινώθηκαν τέσσερις εξ αυτών. Θα προσπαθούμε να εκλέξουμε όσες περισσότερες γίνεται".

Συνδυασμό πολυσυλλεκτικό θέλει ο υποψήφιος δήμαρχος
Από τα ονόματα που ανακοινώθηκαν 16 εξ αυτών προέρχονται από την μειονότητα και 1 από την πλειονότητα, συγκεκριμένα η ιδιωτική υπάλληλος Λεμονιά Μπάτζιου κάτοικος Μωσαϊκού και παντρεμένη στην Διαλαμπή. "Κρατάμε κρυφά τα χαρτιά μας", λέει ο κος Μουμίν, ο οποίος εξηγεί ότι "ο καθένας είναι ελεύθερος να πηγαίνει σε όποιον συνδυασμό θέλει, αυτό πρέπει να γίνει στην πράξη κι εν μέρει αυτό γίνεται πράξη με την υποψηφιότητα της κας Μπάτζιου την οποία ευχαριστώ δημοσίως και είναι μία πολύ αξιόλογη υποψηφιότητα".

Δεν κρύβει, πάντως, ότι οι υποψηφιότητες των κκ Αμούτζα και Σπορίκη "μας δυσκολεύουν να συμπεριλάβουμε κάποιους χριστιανούς στο ψηφοδέλτιό μας, αλλά θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα και προς πάσα κατεύθυνση, ότι ο συνδυασμός μας είναι ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, καταγωγής, μορφωτικού - επαγγελματικού - βιοτικού επιπέδου. Θέλουμε να αγκαλιάσουμε κάθε μέρος της κοινωνίας του Δήμου Ιάσμου". Γι' αυτό, όπως είπε, προσεχώς θα ανακοινωθούν κι άλλοι υποψήφιοι από την πλειονότητα.

Προεκλογική εκστρατεία σε κάθε οικισμό και σπίτι
H προεκλογική εκστρατεία συνεχίζεται, με τον υποψήφιο να δηλώνει χαρακτηριστικά "θα περπατήσουμε σε κάθε οικισμό και χωριό, θα πάμε σε κάθε σπίτι. Κατά την οκταετή θητεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση ήμουν πάντοτε μέσα στον κόσμο και αυτό δεν είχε προεκλογικό σκοπό. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους δημότες μας, κάτι που θα συνεχιστεί και την επόμενη μέρα (των εκλογών)".

Δεν κρύβει ότι "και οι άλλοι τρεις μέχρι στιγμής υποψήφιοι θέλουν το καλό του Δήμου Ιάσμου. Ο νέος εκλογικός νόμος δίνει μία βάση συνεργασίας και σε αυτή την βάση θα κινηθούμε - δεν ήρθαμε να διχάσουμε, ήρθαμε να ενώσουμε. Με σεβασμό στο παρελθόν και ελπίδα για το μέλλον. Από την άλλη, όμως, στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης, έχουμε να πούμε πολιτικά πράγματα για τον κάθε αντίπαλό μας, αλλά μέσα στo πλαίσιo, σεβασμού, αλληλεγγύης και συνεργασίας. Πολιτικά θα ειπωθούν πράγματα, αλλά μας ενδιαφέρει τους δεσμούς που έχουμε καλλιεργήσει χρόνια στην μικρή μας κοινωνία, να μην τους χαλάσουμε".

"Ο κόσμος θα κρίνει ποιος είναι πιο άξιος να διοικήσει", αναγνώρισε καταληκτικά, ζητώντας την ψήφο από όλους τους δημότες του Δήμου Ιάσμου, ανεξαιρέτως.


ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΕΡΚΑΝ ΚΙΝΤΣ
Επιχειρηματίας. Αλουμινοκατασκευαστής. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ιάσμου (2014-2019). Γεννημένος το 1985, κάτοικος Πελεκητής. Έγγαμος, πατέρας 1 τέκνου.

ΟΚΤΑΪ ΓΙΑΛΟΥΤΣ
Ελεύθερος Επαγγελματίας.Τεχνικός Υπολογιστών. Πρόεδρος Ποδοσφαιρικής Ομάδας Ένωσης Αμαξάδων (2009-2016). Γεννημένος το 1980, κάτοικος Πελεκητής. Έγγαμος, πατέρας 2 τέκνων.

ΕΡΤΖΑΝ ΜΟΥΕΜΙΝ
Επιχειρηματίας. Αλουμινοκατασκευαστής. Πρόεδρος Ποδοσφαιρικής Ομάδας Βιστωνίδας Κοπτερού. Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Κοπτερού. Γεννημένος το 1976. Έγγαμος, πατέρας 2 τέκνων.

MΟΥΜΙΝ ΣΑΚΗΡ
Ελεύθερος Επαγγελματίας. Ιδιοκτήτης καφενείου. Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ιάσμου (2014-2017). Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου. Γεννημένος το 1974, κάτοικος Ιάσμου. Έγγαμος, πατέρας 2 τέκνων.

ΜΟΥΖΑΦΦΕΡ ΚΟΝΤΟ
Ιδιωτικός Υπάλληλος. Ταμίας Σχολικής Εφορίας Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου (2015-2018). Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Σχολικών Εφορειών των Μειονοτικών Σχολείων Θράκης (2015-2018). Γεννημένος το 1976, κάτοικος Ιάσμου. Έγγαμος, πατέρας 2 τέκνων.

ΑΪΣΕΛ ΑΧΜΕΤ 
Κομμώτρια. Γεννημένη το 1966, κάτοικος Γαλήνης. Έγγαμη, μητέρα 2 τέκνων.

ΛΕΜΟΝΙΑ ΜΠΑΤΖΙΟΥ
Ιδιωτική Υπάλληλος. Ασφαλιστικός Σύμβουλος. Γεννημένη το 1973, κάτοικος Μωσαϊκού. Έγγαμη, μητέρα 3 τέκνων.

ΝΤΕΡΙΑ ΜΕΧΜΕΤΑΛΗ
Ιδιωτική Υπάλληλος. Βοηθός Φαρμακοποιού. Απόφοιτη Τμήματος Τεχνικών Φαρμάκων και Παρεμφερών Προϊόντων ΙΕΚ Κομοτηνής. Γεννημένη το 1988, κάτοικος Πολυάνθου. Έγγαμη, μητέρα 1 τέκνου.

MΕΧΜΕΤ ΑΡΗΦ
Επιχειρηματίας. Ιδιοκτήτης Συνεργείου Αυτοκινήτων και Τρακτέρ. Απόφοιτος Τμήματος Μηχανικών και Ηλεκτρονικών ΙΕΚ Θεσσαλονίκης. Γεννημένος το 1986, κάτοικος Ληνού. Έγγαμος, πατέρας 1 τέκνου.

ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΓΙΟΥΣΟΥΦ
Λογιστής – Φοροτεχνικός. Απόφοιτος τμήματος Λογιστικής του Τεχνικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καβάλας. Μεταπτυχιακός Φοιτητής τομέα Οικονομίας και Δικαίου Επιχειρήσεων του Τεχνικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καβάλας. Γεννημένος το 1987, κάτοικος Σώστου.

MΟΥΜΙΝ ΜΟΥΜΙΝ
Επιχειρηματίας. Aλουμινοκατασκευαστής. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ιάσμου (2010-2014,2014-2019). Αντιδήμαρχος Δήμου Ιάσμου (2013-2014). Γεννημένος το 1966,κάτοικος Μέγα Πιστού. Έγγαμος, πατέρας 2 τέκνων.

ΧΑΓΙΑΤ ΒΕΛΗ
Ιδιωτική Υπάλληλος. Απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Γεννημένη το 1994, κάτοικος Μίσχου.

ΕΜΙΝ ΕΜΙΝ
Ιδιωτικός Υπάλληλος. Ηλεκτρολόγος. Αντιπρόεδρος του Μειονοτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ασωμάτων. Γεννημένος το 1981, κάτοικος Ασωμάτων. Έγγαμος, πατέρας 2 τέκνων.

 ΑΜΕΤ ΧΑΤΖΗ ΑΛΗ 
Ελεύθερος Επαγγελματίας. Ιδιοκτήτης Επιχείρησης Χρωμάτων – Σιδηρικών. Γεννημένος το 1976, κάτοικος Θάμνα. Έγγαμος, πατέρας 2 τέκνων.

ΧΑΚΑΝ ΜΕΧΜΕΤ
Ελεύθερος Επαγγελματίας. Ιδιοκτήτης καφενείου. Γεννημένος το 1979, κάτοικος Δύμης. Έγγαμος, πατέρας 2 τέκνων.

ΟΖΓΚΑΝ ΡΑΪΦ
Ασφαλιστικός Σύμβουλος. Πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου. Απόφοιτος τμήματος Τεχνικών Εφαρμογών – Δικτύων Υπολογιστών του ΙΕΚ Κομοτηνής. Γεννημένος το 1987, κάτοικος Ριζώματος.

ΜΕΜΕΤ ΣΑΛΗ
Ιδιωτικός Υπάλληλος .Γεννημένος το 1975, κάτοικος Φωλεάς. Έγγαμος, πατέρας 1 τέκνου.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Εκ των υστέρων αντιλήφθηκαν όλοι το ατόπημά τους, να οργανώσουν απερίσκεπτα, την σύσκεψη του υφυπουργού στην Ξάνθη, στην κλειστή αίθουσα του ΕΒΕ, για το πρόβλημα στον Εχίνο.