fbpx Α. Τσίπρας: «Να μην αφήσουμε τη Δεξιά να γίνει καθεστώς»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2020 - 10:00
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Α. Τσίπρας: «Να μην αφήσουμε τη Δεξιά να γίνει καθεστώς»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τσίπρας Αλέξης
ΣΥΡΙΖΑ

Με το βλέμμα στη διεύρυνση ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

«Έχουμε χρέος ιστορικό να μην αφήσουμε τον τόπο να γυρίσει πίσω, αλλά να τον ξαναφέρουμε στην τροχιά της προόδου και της δημιουργίας», δήλωσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας και έδωσε τον τόνο: «Έχουμε χρέος ιστορικό να μην αφήσουμε μια Δεξιά με ιδέες και πρακτικές από τα παλιά να γίνει καθεστώς. Αλλά πολύ σύντομα να ξαναφέρουμε στον τόπο μια προοδευτική και δημοκρατική κυβέρνηση με έγνοια για τους αδύναμους, με σχέδιο για τις δυνάμεις της παραγωγής και της δημιουργίας, με όραμα τη μεγάλη ανάκαμψη της οικονομίας και την κοινωνική πρόοδο».

Ένας χρόνος Νέα Δημοκρατία
«Συνεδριάζουμε λίγες μέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου από τη ΝΔ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στον εναρκτήριο λόγο του που ξεπέρασε τις 5.000 λέξεις (ενώ περί των 3.500 ήταν ο λόγος του κλεισίματος), ο οποίος κάλεσε το ακροατήριο «να θυμηθούμε μαζί ποια ήταν η εικόνα της χώρας ένα χρόνο πριν και να τη συγκρίνουμε με την σημερινή». Πιο αναλυτικά: «Η Ελλάδα, τον Ιούλη του '19, ήταν μία χώρα που είχε πλέον όλες τις προϋποθέσεις για να κάνει το άλμα προς τα εμπρός. Χωρίς μέτρα λιτότητας, με την οικονομία σταθερά για 12 συνεχόμενα τρίμηνα σε αναπτυξιακή τροχιά, με το δημόσιο χρέος ρυθμισμένο, την ανεργία να μειώνεται συνεχώς, το κοινωνικό κράτος αργά αλλά σταθερά να στήνεται ξανά στα πόδια του. Και με μια ακόμα σημαντική εγγύηση: με 37 δις ευρώ απόθεμα στο δημόσιο ταμείο, από τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά ως εγγύηση  ότι θα στηριχθεί η ελληνική κοινωνία και η οικονομία σε μια δύσκολη στιγμή».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε, επίσης, ότι το κόμμα πέτυχε 32% στις περσινές εκλογές και κατηγόρησε την κυβέρνηση ΝΔ ότι πέτυχε «τόσο μεγάλο πλήγμα στις προοπτικές μίας χώρας, την οποία για πέντε χρόνια, παλέψαμε να βγάλουμε από μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση».

Για μία ακόμη φορά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «η ύφεση ήρθε πριν τον κορωνοϊό», επικαλούμενος στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, βλέποντας «απόλυτη ευθύνη του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του». Όσο για τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ, τις χαρακτήρισε «αέρα κοπανιστό», λέγοντας πως κυβερνούν «με τις ίδιες πολιτικές, αμετανόητοι και ανεπαρκείς».

Άνοιγμα στην κοινωνία
Η Επιτροπή Ανασυγκρότησης είχε «αέρα» διεύρυνσης, γι’ αυτό -μεταξύ άλλων- αποφασίστηκε η Κεντρική Επιτροπή να υιοθετήσει την προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ του όρου «Προοδευτική Συμμαχία». Ο Αλέξης Τσίπρας, αφότου έκανε γνωστούς τους άξονες της πολιτικής του κόμματος -κι επίσης θύμισε το πρόγραμμα Μένουμε Όρθιοι για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού- έκανε κάλεσμα διεύρυνσης του κόμματος, ζητώντας «να μη φοβηθούμε ένα κόμμα ανοιχτό, με μεγαλύτερη τόλμη και με περισσότερη δράση. Όχι ένα κόμμα των μηχανισμών. Και θα τολμούσα να πω ούτε καν ένα κόμμα μόνο των μελών του. Αλλά ένα κόμμα ανοιχτό σε κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη. Κόμμα επιτελείο και εργαλείο της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Κόμμα που ζει και αναπνέει με τη ζωντανή σχέση και από τη ζωντανή σχέση με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις της προόδου. Είμαστε εδώ, λοιπόν, το επαναλαμβάνω κλείνοντας για μία ακόμη φορά, για να δώσουμε υπηρεσία στον τόπο και στο λαό. Αυτός ήταν και είναι ο μοναδικός μας οδηγός».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε