fbpx Α. Τσίπρας: «Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια οικονομική καταστροφή και μια νέα υγειονομική κρίση»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 27 Αυγούστου, 2020 - 10:00
ΣΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Α. Τσίπρας: «Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια οικονομική καταστροφή και μια νέα υγειονομική κρίση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλέξης Τσίπρας
ΣΥΡΙΖΑ

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον εγκαλεί για «ψεκασμένες θεωρίες»

«Με σχεδόν εκατό φορές περισσότερα κρούσματα από τότε που η κυβέρνηση ανακοίνωνε τη λήξη του lockdown, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καλούμαστε πλέον να αντιμετωπίσουμε το νέο κύμα της πανδημίας», προειδοποιεί με έκτακτη ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ότι «με τις πράξεις και τις παραλείψεις της σπέρνει η ίδια την ανησυχία και τον πανικό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για επικοινωνιακούς χειρισμούς της πανδημίας με σκοπό το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος και συγκεκριμένα για το ότι «θέλησε να μετατρέψει σε προσωπικό του θρίαμβο την υπεύθυνη στάση του ελληνικού λαού. Και στη συνέχεια, έσπευσε να δημιουργήσει άρον άρον την εικόνα μιας επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα». Ο κος Τσίπρας υπεραμύνεται της στάσης που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα πάντα με τον ίδιο «βάλαμε πλάτη στην πρώτη φάση της πανδημίας» και «δεν κάναμε στείρα αντιπολίτευση», ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου, παλινωδίες και μεταφορά ευθυνών στην κοινωνία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί: «Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στο φάσμα μιας οικονομικής καταστροφής αλλά και μιας νέας υγειονομικής κρίσης. Τα σπασμωδικά μέτρα που λαμβάνει τις τελευταίες εβδομάδες, όχι μόνο δεν καταφέρνουν να περιορίσουν τη πανδημία, αλλά αποτελούν και χαριστική βολή για τον τουρισμό και την εστίαση. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση: Η κατάσταση τείνει να βγει εκτός ελέγχου» και ζητάει τρία πράγματα από την κυβέρνηση: «Σταματήστε να θεωρείτε τη διαχείριση της πανδημίας, επικοινωνιακό παιχνίδι. Σταματήστε τη στοχοποίηση κοινωνικών ομάδων αλλά και κατοίκων ολόκληρων περιοχών της χώρας, για να κρύψετε τις δικές σας ευθύνες και αστοχίες. Σταματήστε να δίνετε επιχειρήματα με τις παλινωδίες σας όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης, σε επικίνδυνες απόψεις και θεωρίες συνωμοσίας».

«Ψεκασμένες θεωρίες» απαντά ο Στ. Πέτσας
Μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου ήρθε η απάντηση της κυβέρνησης. «Υιοθετώντας και αναπαράγοντας μια συρραφή ψεκασμένων θεωριών, ο κ. Τσίπρας σπεκουλάρει ανεύθυνα πάνω στην ανησυχία των πολιτών για την εξέλιξη της πανδημίας. Και, δυστυχώς, φαίνεται να επιχαίρει για κάθε αύξηση κρουσμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Στέλιος Πέτσας, που κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για «άλλη μια θλιβερή απόπειρα μικροπολιτικής εκμετάλλευσης ενός τόσο ευαίσθητου ζητήματος, όπως είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής».

Απάντηση… στην απάντηση εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Έστω και τώρα η κυβέρνηση όφειλε να αναγνωρίσει τις παλινωδίες και τις αντιφάσεις της που οδηγούν τη χώρα στην ύφεση και απειλούν τη δημόσια υγεία. Αντί για αυτό κατασκευάζει εχθρούς και αντιμετωπίζει ως "ψεκασμένους" όσους εύλογα ανησυχούν και αντιδρούν. Δηλαδή ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ντροπή!». 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Φυσικός και νομοτελειακός όρος στη ζωή, προφανώς είναι να διεκδικεί πάντοτε τα δίκια του ο κάθε άνθρωπος και  να προσπαθεί να καλυτερέψει  τη ζωή του και τις συνθήκες εργασίας.