ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου, 2018 - 10:00
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Τροπολογία ΚΚΕ για την κατάργηση όλων των νόμων που οδήγησαν σε περικοπές συντάξεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συντάξεις
ΚΚΕ

Αυτή να έχει αναδρομική ισχύ προκειμένου να επιστραφούν στους δικαιούχους τα χρήματα που έχασαν με τις περικοπές

Την κατάργηση όλων των διατάξεων, των τροπολογιών, των νόμων και των σχετικών αποφάσεων, που οδήγησαν σε περικοπές συντάξεων μέχρι σήμερα, προτείνει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα.
Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ προτείνει η κατάργηση αυτή να έχει αναδρομική ισχύ προκειμένου να επιστραφούν στους δικαιούχους τα χρήματα που έχασαν με τις περικοπές. 

Ζητάει επίσης να επανέλθει σε ισχύ η χορήγηση της 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης, η σύνταξη λόγω θανάτου να καθορίζεται στο ύψος της σύνταξης που ελάμβανε ή επρόκειτο να λάβει ο θανών ή η θανούσα, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας για το χήρο ή τη χήρα και το κράτος να εγγυηθεί πλήρως το σύνολο των συντάξεων της κατώτερης σύνταξης, κύριας και επικουρικής.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας του ΚΚΕ γίνεται εκτενής αναφορά στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ και προβλέπει επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και των ΣΣΕ με το περιεχόμενο και τα είδη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη διαδικασία υπογραφής τους, καθώς και τη δεσμευτικότητά τους, όπως ορίζονται από το Ν. 18761990 Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και άλλες διατάξεις.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Έχουμε συνηθίσει τις θεωρίες συνωμοσίας,  αλλά και τις υπερβολές που  λέγονται  πολλές φορές από εκπροσώπους υποτίθεται πατριωτικών κομμάτων, με τις αναφορές και αναλύσεις που κάνουν για τη Θράκη.