fbpx Τρία πρόσωπα διεκδικούν την Κοινωνία Πολιτών
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Τρία πρόσωπα διεκδικούν την Κοινωνία Πολιτών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοινωνία Πολιτών
Γιώργος Πετρίδης
Νίκος Σωτηρακόπουλος
Κλεοπάτρα Στογιαννίδου
Γιάννης Γκαράνης

Νίκος Σωτηρακόπουλος, Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, Γιάννης Γκαράνης φαίνεται πως θα είναι τα τρία ονόματα της κάλπης

Διονύσης Βοργιάς

"Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος για δήμαρχος". Αυτό δήλωνε το βράδυ της Τρίτης 18 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, σε κλειστή σύσκεψη, ενώπιον των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του "Κοινωνία Πολιτών" και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων. Το επόμενο πρωινό, ο δήμαρχος - φιλοξενούμενος στο ράδιο Χρόνος 87,5fm - εξέφραζε την πεποίθηση ότι "το κενό πιστεύω θα καλυφθεί από τους επόμενους".

Παρόλα αυτά ο Γ. Πετρίδης δεν φαίνεται να αναμείχθηκε περισσότερο, κοινώς δεν έδωσε (άμεσα, ρητά και φανερά) το χρίσμα της διαδοχής σε συγκεκριμένο δημοτικό του σύμβουλο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του "Χ" όμως δεν έμεινε άπραγος, κάνοντας μπαράζ συναντήσεων με όλους τους "μνηστήρες", όπως και με επιτελικά στελέχη της μειονότητας για να εγγυηθεί την ενότητα (ή καλύτερα την μικρότερη δυνατή διάσπαση) της επόμενης ημέρας.

Για την επόμενη μέρα ευθύς εξαρχής ο "Χ" έδωσε την είδηση, ότι μπροστά βγήκαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων Νίκος Σωτηρακόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και επικεφαλής της επιτροπής Τουρισμού Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, ο πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Γκαράνης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Πολιτειάδης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Καρασταύρου. Και οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν τα ονόματα. 

Όμως, μετά από επαφές δύο εβδομάδων και έντονο παρασκήνιο η πεντάδα δεν βρήκε συναινετική λύση και σύμφωνα με τις πληροφορίες του "Χ", σήμερα το απόγευμα θα στηθεί κάλπη μεταξύ των κ.κ. Σωτηρακόπουλο, Στογιαννίδου, Γκαράνη, για να βρεθεί ο επόμενος επικεφαλής της παράταξης. Στις εκλογές δικαίωμα ψήφου - με απόφαση Πετρίδη - θα έχουν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι (η ψήφος τους μετράει για 1) της παράταξης και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων (η ψήφος τους μετράει για 0,5). Η διαδικασία θα διεξαχθεί με βάση την απλή αναλογική, ήτοι ο επόμενος επικεφαλής πρέπει να συγκεντρώσει 50% συν 1 ψήφο από τον πρώτο γύρο, αλλιώς θα ακολουθήσει - αν δεν βρεθεί ούτε σε εκείνο το σημείο συναινετική λύση - δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο προσώπων που θα έχουν συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους.

Με δεδομένο ότι καθένας υποψήφιος έχει τον δικό του κύκλο υποστηρικτών στο δημοτικό συμβούλιο, καθοριστικό ρόλο στην κάλπη θα έχει η ψήφος της μειονότητας και των τοπικών προέδρων. Το όποιο αποτέλεσμα αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων.

Άλλωστε από την παράταξη ήδη έχει ανεξαρτητοποιηθεί ο κος Γκαντής, ενώ σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα επιτελικά στελέχη όπως η κα Μενεσελίδου και ο κος Ταπατζάς εξηγούν στον περίγυρό τους ότι ο αυτοδιοικητικός τους βίος διανύει τους τελευταίους μήνες του. Πυρετώδεις "ζυμώσεις" αναμένεται να γίνουν και στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Γαλουχημένος στους διαύλους της επικοινωνιακής τέχνης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, εφάρμοσε στο διαδικτυακό διάλογο χθες με όλους τους φορείς του Έβρου,  τη μέθοδο των συσσωρευμένων θετικών ερωταπαντ