fbpx Θα δοκιμαστεί στην κάλπη με γαλάζια στήριξη ο Χρήστος Μέτιος
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Θα δοκιμαστεί στην κάλπη με γαλάζια στήριξη ο Χρήστος Μέτιος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Νέα Δημοκρατία
Χρήστος Μέτιος

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει πλέον τί θα κάνουν τα νυν στελέχη της Περιφερειακής Αναγέννησης, καθώς το κόμμα διακηρύττει ότι 
όσοι δεν συνταχθούν ...διαγράφονται

Διονύσης Βοργιάς

"Τον Χρήστο Μέτιο έδειξε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ηγηθεί του γαλάζιου ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του "Χ", ο οποίος επικοινώνησε με τους καθ' ύλη αρμόδιους, ο εκλεκτός του Μητσοτάκη θα είναι τελικά ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο οποίος έχει δεχθεί ενδοπαραταξιακό πόλεμο τον τελευταίο καιρό". Αυτό έγραφε ο "Χ" στις 12 Σεπτεμβρίου και τελικά οι εξελίξεις ως συνήθως επιβεβαίωσαν τα γραφόμενα, μιας που χθες Τρίτη 23 Οκτωβρίου η απόφαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώθηκε επίσημα. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συναντήσεις με τους υποψηφίους περιφερειάρχες που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία σε Δυτική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, κοινώς με τους Γιώργο Κασαπίδη και Χρήστο Μέτιο. Με την επισημοποίηση της υποψηφιότητας του βουλευτή Γιώργου Κασαπίδη στη Δυτική Μακεδονία και του νυν περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου στην ομώνυμη περιφέρεια "κλείδωσαν" πλέον όλοι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς είναι ήδη γνωστό ότι στην Κεντρική Μακεδονία θα στηριχθεί ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κος Μητσοτάκης ευχήθηκε στους δύο υποψηφίους καλή δύναμη στον αγώνα τους και τους διαβεβαίωσε ότι θα έχουν την αμέριστη στήριξή του, καθώς "η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει τις περιφέρειες ως κεντρικό αναπτυξιακό μοχλό στο κυβερνητικό της πρόγραμμα για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάταξη της χώρας", όπως φέρεται να τους είπε, δηλώνοντας ως στόχο τη νίκη σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Μάλιστα, ο κος Μητσοτάκης έχει αφήσει να εννοηθεί ότι όποιος δεν συνταχθεί με τις αποφάσεις του κόμματος, θα διαγραφεί από αυτό.


Τί θα κάνει η πεντάδα αντιπεριφερειαρχών;
Διαμηνύουν στα social media ότι είναι ενωμένοι για το μέλλον της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρόκειται για τους αντιπεριφερειάρχες Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, Δράμας Αργύρη Πατακάκη και Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, οι οποίοι παρουσιάζονται - τουλάχιστον όπως οι ίδιοι διακηρύττουν - ως συνεχιστές του οράματος του αείμνηστου περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη.

Ήδη ο Κ. Ζαγναφέρης ανακοίνωσε πως θα ηγηθεί ανεξάρτητου ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει την περιφέρεια ΑΜ-Θ, ενώ ο Θ. Μαρκόπουλος θεωρείται καμένο "χαρτί" για τον Χρ. Μέτιο, μιας που εκείνος ήταν που ξεκίνησε τον "πόλεμο" κατά του νυν περιφερειάρχη. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας έχει συνταχθεί με τον Κώστα Ζαγναφέρη. Αναμένουμε να δούμε ποια στάση θα κρατήσουν οι άλλοι τρεις χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, που αμφισβήτησαν τον νυν περιφερειάρχη: Θα συμμορφωθούν - βουβά - με την πολιτική γραμμή βάζοντας τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και πολιτικές σκέψεις στο περιθώριο ή θα συνταχθούν με τον Κ. Ζαγναφέρη υπό το πρόσωπο του ίδιου ή τρίτου;

Όπως κι αν έχει ο Χρ. Μέτιος φαίνεται να καταφέρνει αυτό που διακαώς επιθυμούσε, δηλαδή να μετρήσει το ανάστημά του στην κάλπη του λαού με γαλάζια στήριξη. Αναμένουμε να δούμε τι θα βγάλει η κάλπη.


Ανακοίνωση από Ευρ. Στυλιανίδη και 5 ΝΟΔΕ
Με μία λιτή του ανακοίνωση ο τ. υπουργός Ευρ. Στυλιανίδης δήλωσε την στήριξή του στο πρόσωπο του Χρ. Μέτιου "Η παράταξή μας ξεκινά ένα κρίσιμο και ολομέτωπο αγώνα σε όλα τα επίπεδα, με στόχο την τελική νίκη στις επικείμενες αυτοδιοικητικές και βουλευτικές εκλογές. 

Προϋπόθεση γι' αυτή τη νίκη είναι η ενότητα και η συστράτευση όλων των δυνάμεων. Γι' αυτό, όπως έχω εξαρχής δηλώσει, στηρίζω την επιλογή του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπο του Χρήστου Μέτιου και του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία", έγραψε.

Το πρόσωπο του Χρ. Μέτιου στήριξαν αμέσως και οι πέντε ΝΟΔΕ (Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου). "Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για το μέλλον που η περιφέρειά μας αξίζει και δικαιούται", αναφέρεται μεταξύ άλλων σε κοινή τους επιστολή.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αντιλαμβανόμαστε ότι σε εποχές που δύσκολα οι δήμοι μπορούν να παρουσιάσουν έργο,  να επαινούν και να διαφημίζουν, συναντήσεις, καθημερινές δράσεις,  προσπάθειες, ιδέες και προτάσεις.