fbpx Τετ-α-τετ Ιλ. Αχμέτ με το «λαβωμένο» επιχειρείν του τόπου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021 - 09:00
ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Τετ-α-τετ Ιλ. Αχμέτ με το «λαβωμένο» επιχειρείν του τόπου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιλχάν Αχμέτ
Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης

Την επόμενη μέρα της πανδημίας που δεν θα υπάρχει το «πέπλο» στήριξης φοβούνται οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών

Στήριξη της τοπικής αγοράς ζητάει ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ

Ανδρέας Αγελαρίδης

Ο βουλευτής  Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ συνοδευόμενος και από μέλη της Ν.Ε. Ροδόπης του Κινήματος βρέθηκε χθες 21/04 το πρωί στην έδρα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, και είχε σύσκεψη με τον  πρόεδρο του ΕΒΕ, Αντώνη Γραβάνη, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης Ανέστη Βαφειάδη και την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου, για το εμπόριο και τις επιχειρήσεις ενόψει των εορταστικών ημερών του Πάσχα και του Μπαϊραμιού. 

Ιλ. Αχμέτ: «Να στηρίξουμε την αγορά της πόλης μας»
Σε δηλώσεις προχώρησε ο βουλευτής Ροδόπης λίγο πριν πραγματοποιηθεί η σύσκεψη και τόνισε πως «ήρθα να στηρίξω τον εμπορικό κόσμο της Κομοτηνής και τα τοπικά προϊόντα και να δώσω το μήνυμα ότι μετά από αυτήν την πανδημία και τις καταστροφικές της συνέπειες που είχε στον εμπορικό κόσμο, να στηρίξουμε την αγορά μας και τους εμπόρους μας, προκειμένου να σώσουμε την πόλη μας». 

Σε σχετική ερώτηση του «Χ» για το πως βλέπει ο ίδιος το “πιλοτικό” άνοιγμα του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας, μιας και το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών, ο κος Αχμέτ σχολίασε ότι «είναι θετικό ότι ανοίγει με μέτρα προφύλαξης από την πανδημία ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας. Πρέπει όμως να συμπληρωθεί και με προτάσεις τις οποίες έχουμε καταθέσει, όπως το ότι πρέπει στο τελωνείο των Κήπων να ενισχυθεί η διέλευση, προκειμένου να ικανοποιηθούν και τα αιτήματα των ξενοδόχων της περιοχής».

Αντ. Γραβάνης: «Μεγάλη συσσώρευση χρεών στις επιχειρήσεις»
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αντώνης Γραβάνης παρατήρησε ότι η κούραση είναι μεγάλη και σε ψυχολογικό επίπεδο και σε οικονομικό. «[…]Ελπίζουμε επιτέλους να μπορέσει να ελευθερωθεί η αγορά και η επιχειρηματικότητα, γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη και χρειάζονται μεγάλα βήματα για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ορθοποδήσουν ξανά» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ως σημείο μηδέν αναγνώρισε την μέρα όπου θα έχει μπει τέλος στο κεφάλαιο πανδημίας και «εκεί θα πρέπει με γενναίες αποφάσεις να δώσουμε στήριξη στις επιχειρήσεις, γιατί αυτήν την στιγμή υπάρχει συσσώρευση χρεών στις επιχειρήσεις και μεγάλη μείωση του τζίρου».

Ανέστης Βαφειάδης: «Η επιχειρηματικότητα βιώνει το μεγαλύτερο πρόβλημα»

Κραυγή αγωνίας για τις επιχειρήσεις του τόπου μας μετέφερε ο Ανέστης Βαφειάδης, καθώς δήλωσε πως «η επιχειρηματικότητα είναι αυτή που βίωσε και βιώνει το μεγαλύτερο πρόβλημα σε όλη την διάρκεια της πανδημίας. Η στήριξη της κυβέρνησης υπάρχει, αλλά δεν είναι πάντα επαρκή».

Ο ίδιος φοβάται ότι την δεδομένη χρονική στιγμή μπορεί να υπάρχει ένα “πέπλο” στήριξης, αλλά την επόμενη μέρα πρέπει να παρθούν αποφάσεις με σοβαρότητα για την στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Κ. Κωνσταντινίδου: «Διασωληνωμένη η επιχειρηματικότητα»

Την επιθυμία για επιστροφή στην κανονικότητα για το κλάδο του λιανεμπορίου εξέφρασε η Κική Κωνσταντινίδου. «Είναι πάρα πολλά και έχουν συσσωρευτεί τα προβλήματα τον χρόνο της πανδημίας, όπως έχει συσσωρευτεί και ο όγκος των υποχρεώσεων λόγω των παρατάσεων των αναστολών που έχουν δοθεί» υπογράμμισε. 

Έκανε γνωστό επίσης το αίτημά της να δοθεί ένα κεφάλαιο κίνησης, έτσι ώστε να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να αγοράσουν καινούργια εμπορεύματα διότι «η ρευστότητα που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο χρόνο είναι πάρα πολύ μικρή.Είμαστε μια επιχειρηματικότητα που αυτήν την στιγμή είναι “διασωληνωμένη”».

Βίντεο:


Βρείτε τα τελευταία νέα της Κομοτηνής, της Ροδόπης και της Θράκης ευρύτερα
στο Google News του www.xronos.gr

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Κυβέρνηση  και υπουργοί, προσπαθούν  να δώσουν μία άκρως ενθαρρυντική και αισιόδοξη εικόνα επιστροφής στην κανονικότητα με δόσεις και  με σταδιακές βελτιώσεις σε  εστίαση και   διασκέδαση.