fbpx Τέλος στην κομματοκρατία και στις κατευθυνόμενες ψήφους, οραματίζεται ο Σπάρτακος
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2019 - 10:00
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

Τέλος στην κομματοκρατία και στις κατευθυνόμενες ψήφους, οραματίζεται ο Σπάρτακος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σπάρτακος
εκλογικό κέντρο
Κώστας Καραϊσκος

Καταγγέλλει έμμεσες παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου αλλά και μείζονα προβλήματα καθημερινότητας στην Κομοτηνή

Διονύσης Βοργιάς

Τέλος στην κομματοκρατία και στις κατευθυνόμενες ψήφους, οραματίζεται η δημοτική παράταξη πολιτών Σπάρτακος, η οποία εγκαινίασε και το εκλογικό της κέντρο επί της πλατείας Ειρήνης, το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου. Στην εκδήλωση παρέστησαν κυρίως υποψήφιοι αλλά και φίλοι της παράταξης, οι οποίοι ευχήθηκαν ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα στην δημοτική παράταξη και στον επικεφαλής της υποψήφιο δήμαρχο Κομοτηνής Κώστα Καραΐσκο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διανεμήθηκε έντυπο υλικό με τις προγραμματικές θέσεις του Σπάρτακου, τις οποίες αναλυτικά μπορείτε να βρείτε εντός του εκλογικού κέντρου. Στο προεκλογικό φυλλάδιο οι άνθρωποι του Σπάρτακου βλέπουν "μαύρες προοπτικές" και πως "τα επόμενα χρόνια θα ζήσουμε σε μια πολύ χειρότερη Κομοτηνή", εκτός εάν νικήσει η δημοκρατία την κομματοκρατία, καμφθεί ο παρακρατικός παράγοντας και βελτιωθεί η τριτοκοσμική όπως την χαρακτηρίζουν καθημερινότητα.

Κομματοκρατία και παρεμβάσεις
Σύμφωνα με την πρώτη θέση, περί πάταξης της κομματοκρατίας, ο Σπάρτακος αναγνωρίζει ότι τα προβλήματα στον Δήμο ξεκινούν με την κυριαρχία των κομματανθρώπων. Αυτών που κάνουν καριέρες στην πλάτη μας - συνήθως χωρίς προσόντα - με μέσα αδιαφανή ή και παράνομα, με μόνη έγνοια το προσωπικό τους συμφέρον. Οι λεπτομέρειες σε ορισμένα βιογραφικά υποψηφίων θα έπρεπε κανονικά να τους αποκλείουν, πριν καν ζητήσουν έγκριση από την κοινωνία. 

Αναφορικά με τον παρακρατικό παράγοντα, ο Σπάρτακος δεν κρύβει ότι άλλοτε οι προεκλογικές συναντήσεις των υποψήφιων με τον Τούρκο πρόξενο ήταν μέγα θέμα. Αλλά, όπως εξηγούν, "τώρα λειτουργούν με ενδιάμεσα κανάλια, ώστε να ξεχαστεί το ποιος κατευθύνει χιλιάδες ψήφους εκεί που θέλει η γειτονική χώρα. Πέρα από το Σπάρτακο κανείς δεν τολμάει ούτε καν να αναφέρει αυτή την παραμόρφωση της Δημοκρατίας δημοσίως", αναφέρεται επακριβώς στο έγγραφο.

Μείζονα προβλήματα καθημερινότητας
Αναφορικά με την τριτοκοσμική, όπως την χαρακτηρίζουν, καθημερινότητα, προτάσσουν - μεταξύ πολλών - ως μείζον το θέμα των αδέσποτων. Στην καθημερινότητα το μέγιστο πρόβλημα είναι τα αδέσποτα σκυλιά, αναφέρεται, και γίνονται οι εξής επεξηγήσεις: Ναι μεν υπάρχει η απαράδεκτη νομοθεσία και μια προβληματική - δήθεν ζωοφιλική - νοοτροπία σε μερίδα του κόσμου, όμως περιθώρια νόμιμης δράσης υπάρχουν. Η υγεία και ασφάλεια των δημοτών προέχουν κι αυτό θα αναδειχθεί με σοβαρότητα, ώστε να προχωρήσουμε σε μάζεμα - φύλαξη όλων των αδέσποτων.

Επίσης, οι δημόσιοι χώροι της πόλης είναι "κρανίου τόποι". Κεντρικό πάρκο ρημαγμένο, κολυμβητήριο κλειστό, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής επίσης, χώροι άθλησης βανδαλισμένοι, άλσος καρυδορρέματος ανύπαρκτο, δασάκι Νυμφαίας παρατημένο... Η δημοτική περιουσία άγνωστη, τα δημοτικά σχολεία αμετάγραφτα, η αισθητική μέριμνα ανύπαρκτη, η ταυτότητα της πόλης ακόμα αναζητείται, οι οικισμοί αφημένοι στη μοίρα τους.

Ως απάντηση σε όλα τα πάνω, η δημοτική παράταξη πολιτών Σπάρτακος προτείνει την συμμετοχή των δημοτών στην εκλογική διαδικασία, δίχως φόβο. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της παράταξης, το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από ένα σύνολο σοβαρών, έντιμων και ορεξάτων ανθρώπων που επιθυμούν να συνεισφέρουν στην αναγέννηση του τόπου μας. Ούτε ιδεοληψίες, ούτε συμφέροντα, ούτε αυταπάτες, ούτε μωροφιλοδοξίες. Δεν πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο σαν τα άλλα, μα για μια ύστατη προσπάθεια της κοινωνίας στην ιδιαίτερη πατρίδα μας να ανασάνει, στοχεύοντας στο θαύμα. Δεν μένουμε άλλο θεατές στο βούλιαγμα του τόπου μας, ψηφίζουμε παράταξη πολιτών ακομμάτιστων και ελεύθερων, προτρέπει ο Σπάρτακος.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πόσο διακοσμητικό ρόλο και συνάμα βαρύγδουπο τίτλο στην κυριολεξία έχει το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης,  που φτιάχτηκε καθαρά για ψυχολογικούς και εθνικούς λόγους,  δήθεν για να στηρίξει τις ακριτικές