fbpx Τα προεκλογικά μαχαιρώματα και η επόμενη μέρα
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 10 Ιουλίου, 2019 - 10:00
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

Τα προεκλογικά μαχαιρώματα και η επόμενη μέρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης
Νέα Δημοκρατία
Μουσταφά Κατραντζή
Κωνσταντίνος Ιατρίδης
Βούλα Ελευθεριάδου

Η επόμενη μέρα βρίσκει τον Ευριπίδη Στυλιανίδη εκπρόσωπο της Ροδόπης από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά το παρασκήνιο από τον προεκλογικό αγώνα να μην έχει ακόμη «κοπάσει»

Διονύσης Βοργιάς

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα στελέχη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας έχει η επόμενη μέρα του κόμματος στο νομό Ροδόπης. Με δεδομένη την επιτυχία των εκλογών, που βρήκε τη ΝΔ αυτοδύναμη πανελλαδικά και πρώτο κόμμα στο νομό Ροδόπης με ψαλίδα στο συν 10% από τον ΣΥΡΙΖΑ, συνολικά 37,84% και 23.124 ψήφους, η ατμόσφαιρα θα έπρεπε να αποπνέει μόνο χαρά στις τάξεις της ΝΔ στο νομό.

Όμως, η προεκλογική περίοδος ήταν τόσο έντονη σε επίπεδο στελεχών της ΝΔ, που άγνωστο παραμένει εάν το νικηφόρο αποτέλεσμα θα φέρει και την απαραίτητη …γαλήνη στα εσωκομματικά της. 

Οι άνθρωποι της γαλάζιας παράταξης, στελεχιακά, δεν είναι όλοι προς την ίδια κατεύθυνση, ενώ τα πολλά «μαχαιρώματα» μεταξύ των συνυποψήφιων στο περιθώριο της προεκλογικής εκστρατείας, έκαναν τη ΝΔ στη Ροδόπη κατά περιπτώσεις να μοιάζει με ένα κόμμα σε πόλεμο με τον ίδιο του τον εαυτό κι όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βίους παράλληλους διήνυσαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στο νομό Ροδόπης οι Ευριπίδης Στυλιανίδης, Μουσταφά Κατραντζή, Κώστας Ιατρίδης και Βούλα Ελευθεριάδου. Για ορφανή Ροδόπη έκανε λόγο ο πρώτος, για …μη ορφανή Ροδόπη ο δεύτερος, ενώ τόσοι οι ίδιοι όσο και οι στενοί συνεργάτες των κ.κ. Ιατρίδη και Ελευθεριάδου προσπάθησαν να χτυπήσουν με κάθε ευκαιρία τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Το μόνο δεδομένο, αυτή την στιγμή, είναι πως ο πρώην υπουργός επανεξελέγη βουλευτής στο νομό Ροδόπης, συγκεντρώνοντας μάλιστα στο πρόσωπό του περισσότερες από τις μισές ψήφους όλων όσων επέλεξαν ΝΔ στο νομό Ροδόπης. 

Με 12.112 ψήφους ο Ευριπίδης Στυλιανίδης απάντησε στους επικριτές του διλήμματος «ισχυρή εκπροσώπηση ή ορφανή Ροδόπη», αφήνοντας πίσω του κατά πολύ τον Μουσταφά Κατραντζή (έμεινε στους 4.979 σταυρούς), ο οποίος μέχρι ένα σημείο έτυχε και της στήριξης του μηχανισμού του τουρκικού προξενείου, τον πρωτοεμφανιζόμενο πολιτικά Κώστα Ιατρίδη (2.595 σταυρούς) ο οποίος φαίνεται – μαζί με τον κο Στυλιανίδη – να έλαβαν και προσωπικούς ψήφους εκτός ΝΔ, καθώς και την Βούλα Ελευθεριάδου (1.862 σταυρούς) η οποία θεωρούσε ότι θα ήταν η εκλογική έκπληξη με δεδομένο ότι κοινωνούσε το πρόγραμμα της ΝΔ τα χρόνια της κρίσης στο νομό Ροδόπης, όμως τελικά δεν έπεισε στην κάλπη. Το ψηφοδέλτιο συμπλήρωσε η συμπαθής Αλή Ογλού Φεράλ, η οποία όμως δεν φάνηκε να διεκδικεί την ψήφο μένοντας στους 501 σταυρούς. 

Ακόμη όμως κι αυτοί οι σταυροί της – που μπορεί να φαίνονται λίγοι – αποδεικνύουν ότι ο κος Κατραντζή δεν είχε μεγάλο «εκτόπισμα» στην κάλπη, καθώς αντίστοιχα ο Ιλχάν Αχμέτ στο ΚΙΝΑΛ άφησε …στους 96 ψήφους την συνυποψήφιά του από την μειονότητα.

Στις επίσημες τοποθετήσεις τους τα επιτελικά στελέχη, όπως και οι υποψήφιοι, της ΝΔ στη Ροδόπη, κάνουν λόγο για την ανάγκη επίτευξης ενότητας στους κόλπους της παράταξης τοπικά, κι αυτό είναι πλέον το στοίχημα και για την τοπική ΝΟΔΕ.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Οι πειραματισμοί με  την χαλάρωση των μέτρων και τη σταδιακή επαναφορά στην καθημερινότητα,  την ώρα  που η χώρα μας έχει ένα πολύ μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο,  ακόμα και σε τοπικό επίπεδο,  εφαρμόζονται ιδ