fbpx ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης: «Μνημείο αδιαφάνειας τα 20 εκ. ευρώ στα ΜΜΕ»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2020 - 10:00
ΜΕ ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης: «Μνημείο αδιαφάνειας τα 20 εκ. ευρώ στα ΜΜΕ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης
Μένουμε Όρθιοι
Δημήτρης Χαρίτου

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι»

Θανάσης Τσολάκης

Ενημερωτική συνέντευξη τύπου, για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία «Μένουμε Όρθιοι» και τις πολιτικές αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας, πραγματοποίησαν χθες στελέχη του κόμματος στην Κομοτηνή. 

Παρουσιάστηκαν συνοπτικά οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και οι προτεραιότητες που θέτει στο αναθεωρημένο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι 2», ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η οικονομική κρίση μετά την πανδημία.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον Σταμάτη Σακελλίων και στο γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν αποκαλύπτει τη λίστα με τα ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κατάσταση αυτή ως «μνημείο αδιαφάνειας».

Παρών ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη Δημήτρης Χαρίτου, ο οποίος σχολιάζοντας το θέμα των χρηματοδοτήσεων στα ΜΜΕ είπε μεταξύ άλλων: «το πρόγραμμα Μένουμε Όρθιοι που παρουσίασε ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο δυστυχώς αποσιωπήθηκε και αποκρύφτηκε από τα μεγάλα ΜΜΕ. Τυχαία; Όχι βέβαια. Χρειάστηκε μικρό χρονικό διάστημα για να αποκαλυφθεί ο λόγος. Η σκανδαλώδης και αδιαφανής κατανομή των 20 εκ. ευρώ δημόσιου χρήματος που τα μεγάλα ΜΜΕ πήραν τη μερίδα του λέοντος. Όπως επίσης και site και blog ημετέρων φίλων της ΝΔ ενισχύθηκαν σκανδαλωδώς. Η απόκρυψη και αποσιώπηση του προγράμματος και των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι θέμα πλουραλισμού ή πολυφωνίας των Μέσων, είναι πρωτίστως θέμα δημοκρατίας. Αυτό ήθελε να στηλιτεύει το τελευταίο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι να στοχοποιήσει τους μαχόμενους δημοσιογράφους».

Ερωτώμενοι δε από τον «Χ» γιατί αναζητούν μόνο τον προορισμό και όχι και την πηγή της χρηματοδότησης που διανεμήθηκε, ο κος Σακελλίων σημείωσε ότι «τα χρήματα είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από κάποιο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο. Το θέμα είναι ότι αφού παίρνεις αυτά τα χρήματα, που δεν είναι δικά σου γιατί κρύβεις τον τρόπο που τα μοιράζεις;».

Ο κος Χαρίτου συμπλήρωσε δε ότι «δεν αμφισβητούμε την ανάγκη ενημέρωσης και καμπάνιας για τον κορωνοϊό. Σημασία έχει ο σκανδαλώδης τρόπος που έγινε αυτό». 

Σακελλίων: «Είμαστε έτοιμοι για εκλογές» 
Στα γενικά θέματα της επικαιρότητας, ο κος Χαρίτου αναφέρθηκε στην ανάγκη Σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ο κος Σακελλίων είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι έτοιμος για εκλογές», αλλά η αντιπολίτευση δεν τις ζητάει από σεβασμό στην υφιστάμενη κατάσταση. Κατηγόρησε δε την Νέα Δημοκρατία ότι «καλλιεργεί σενάρια πρόωρων εκλογών», εκμεταλλευόμενη την κρίση του κορωνοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πόσο δύσκολο άραγε είναι να υπάρχει άμεση συνεργασία και ενημέρωση,  του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ,  των περιφερειακών διευθύνσεων υγείας, αλλά και  των νοσοκομείων,  ώστε να γνωρίζει ξεκάθαρα ο καθένας πο