fbpx Στυλιανίδης, Ελευθεριάδου, Χαρίτου, Σακελλίων σχολιάζουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2019 - 10:00
ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Στυλιανίδης, Ελευθεριάδου, Χαρίτου, Σακελλίων σχολιάζουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευριπίδης Στυλιανίδης
Βούλα Ελευθεριάδου
Δημήτρης Χαρίτου
Σταμάτης Σακελλίων
Ευρωεκλογές

Σχεδόν στις 10 μονάδες η διαφορά πανελλαδικά, τι ψήφισε η Ροδόπη, πως σχολιάζουν το αποτέλεσμα επιτελικοί των δύο πρώτων κομμάτων στον "Χ"

Διονύσης Βοργιάς

Σαφής νίκη της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών της Κυριακής. Με βάση τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών η Νέα Δημοκρατία προηγείται με διαφορά μεγαλύτερη περί των 9  ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που είχαν γίνει γνωστά μέχρι τις 5 το απόγευμα, η ΝΔ λαμβάνει το 33,25% των ψήφων και 7 ή 8 έδρες,  ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 6 έδρες και το 23,78% των ψήφων, το Κίνημα Αλλαγής επέλεξε το 7,46% των ψηφισάντων και 2 έδρες, το ΚΚΕ λαμβάνει 5,55% και δυο έδρες, η Χρυσή Αυγή, επίσης, λαμβάνει 2 έδρες και ακολουθεί με το 4,86% των ψήφων, μια έδρα λαμβάνει η Ελληνική Λύση (4,12%) του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος εκλέχθηκε και ευρωβουλευτής. Σε μία οριακή κατάσταση μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ήταν το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη ΜέΡΑ25 το οποίο ενδέχεται να έχει μία θέση, την οποία θα "κλέψει" από τη Νέα Δημοκρατία.

Στη Ροδόπη ψήφισαν ως εξής: ΚΙΕΦ 36,37, ΝΔ 20,62, ΣΥΡΙΖΑ14,03, ΚΙΝ.ΑΛ. 5,88, Χρυσή Αυγή 3,61, Ελληνική Λύση 3,40, ΚΚΕ 2,19, ΜέΡΑ25 1,34, Νέα Δεξιά 1,20.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, πριν όμως γίνει γνωστή η εξέλιξη περί πρόωρων εθνικών εκλογών, στον "Χ" μίλησαν οι Ευριπίδης Στυλιανίδης, Βούλα Ελευθεριάδου, Τάκης Χαρίτου, Σταμάτης Σακελλίων.

Ο τέως υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης χαρακτήρισε την βραδιά ως "μεγάλη βραδιά πολιτικής ανατροπής" και είπε: "Η ΝΔ έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένη, γιατί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού της έδειξε εμπράκτως την εμπιστοσύνη. Αυτό το θεαματικό αποτέλεσμα δημιουργεί εξελίξεις και απαιτήσεις για νωπή λαϊκή εντολή". Ο τέως υπουργός ζήτησε να ξαναδώσουμε στην χώρα τον βηματισμό της, για να μπορέσει η επόμενη κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα μεγάλα οικονομικά και εθνικά ζητήματα. "Είμαστε όλοι μαζί αποφασισμένοι, να αναμετρηθούμε με τα προβλήματα - να σπάσουμε την ορφάνια του νομού μας (σ.σ. ότι δεν υπάρχει βουλευτής της ΝΔ στη Ροδόπη), να αποκτήσουμε ισχυρή φωνή στο κέντρο", είπε.

Η πολιτευτής της ΝΔ Ροδόπης Βούλα Ελευθεριάδου χαιρέτισε "τη μεγάλη νίκη του κόμματός μας", και διευκρίνισε: "Παρόλα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες και την προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά κάποιον τρόπο να εξαγοράσει την ψήφο του ελληνικού λαού, οι Έλληνες πολίτες κατάλαβαν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί την επόμενη μέρα για την αλλαγή στην χώρα". Σύμφωνα με την κα Ελευθεριάδου οι ευρωεκλογές δημιούργησαν την δυναμική αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές, όπου σύμφωνα με την ίδια "η ΝΔ θα έχει μία σαρωτική νίκη". Η πολιτικός, επίσης, ζήτησε ένα πιο δυναμικό παρόν από τη Ροδόπη προς τη ΝΔ στην εθνική κάλπη.

Δεν έκρυψε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, το μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ Τάκης Χαρίτου, ο οποίος εξήγησε ότι επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά για τη νίκη της ΝΔ. Εξήγησε, όμως, ότι "το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ κοντά στο 25% είναι ένα σημαντικό ποσοστό. Έχει καταφέρει και συσπείρωσε μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου του και παραμένει ο βασικός κορμός του αριστερού, προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου, που το επόμενο διάστημα θα καθορίσει τις εξελίξεις στον τόπο". Επιφυλάχθηκε, επίσης, πως "χρειάζεται χρόνος, ώστε μία σειρά θετικά μέτρα, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, να γίνουν αντιληπτά στην ζωή του κόσμου" κι εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει διορθωτικές κινήσεις ώστε "να αποσυνδεθούμε με τα τμήματα της κοινωνίας που έχασαν την απόσταση".

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτης Σακελλίων εξήγησε ότι η διαφορά δεν ήταν στις 20 ποσοστιαίες μονάδες, όπως έλεγαν αρχικά τα προγνωστικά, και υπογράμμισε: "Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ότι είναι η ισχυρή δύναμη στον χώρο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς". 

Επίσης, ανέδειξε ότι άλλο ψήφος για ευρωεκλογές και άλλο για τις εθνικές εκλογές, όπου θα μπουν σε σύγκριση τα πολιτικά προγράμματα των δύο κομμάτων και "η ΝΔ θα υποχρεωθεί να καταθέσει το πρόγραμμά της, κάτι που επιμελώς έκρυψε το τελευταίο διάστημα".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το χαβά του συνεχίζει ο Tαγίπ Ερντογάν λίγο πριν καθίσει στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών,  συνεχίζοντας να απειλεί τους πάντες και τα πάντα με εκφράσεις καφενείου,  κυρίως όμως για εσωτερική κατανάλωση.