fbpx Στον τοίχο στήνει τον Στ. Σακελλίωνα ο Ε. Στυλιανίδης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021 - 14:41
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣ ΣΗΜΕΙΟ

Στον τοίχο στήνει τον Στ. Σακελλίωνα ο Ε. Στυλιανίδης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης
Σταμάτης Σακελλίων

Σηκώνει το γάντι κι απαντά στις πρόσφατες κατηγορίες του πρώην συντονιστή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης

Δύο επιθέσεις εξαπέλυσε στον βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη ο πρώην συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σταμάτης Σακελλίων, τα περασμένα εικοσιτετράωρα. Η πρώτη ήρθε στον απόηχο της επίσκεψης του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου στην περιοχή, χαρακτηρίζοντας το όραμα Στυλιανίδη να καταστεί η Ροδόπη διεθνές κέντρο χριστιανικής εκπαίδευσης «μία φούσκα και μισή». Η δεύτερη αφορούσε το κοινοβουλευτικό έργο του κου Στυλιανίδη, που σύμφωνα πάντα με τον κο Σακελλίωνα, ψήφισε νομοσχέδια που υποβαθμίζουν τη Θράκη.

Το γάντι σήκωσε ο Ε. Στυλιανίδης, ο οποίος σημείο προς σημείο, μέσα από το γραφείο τύπου του, απαντά σε όλες τις κατηγορίες. Χαρακτηρίζει τα όσα λέει ο Στ. Σακελλίων «ανακρίβειες», τον κατηγορεί πως «εκθέτει το κόμμα (εν. ΣΥΡΙΖΑ)» και σημειώνει προλογικά πως «το ψέμα σου έχει κοντά πόδια».

Αναλυτικά η απάντηση:

«Αν ήξερε πολιτική ο κ. Σακελίωνας θα γνώριζε, ότι αυτή δεν ασκείται με προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες συνήθως οδηγούνται από την κομματική εμπάθεια και οδηγούν στο κουτσομπολιό.

Ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπιδης Στυλιανίδης δεν λογοδοτεί σε κανένα σχολιαστή των επιλογών του, παραμόνο στο λαό της Ροδόπης που τον εξέλεξε 10 φορές πρώτο Βουλευτή του.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι:

1.Αν κάποιος έφυγε από την Κυβέρνηση για να υπερασπιστεί με συνέπεια την εναλλακτική οικολογική ανάπτυξη στη Ροδόπη το 2013 ήταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, εκφράζοντας δημόσια και με παρρησία τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας για τις επενδύσεις χρυσού και όχι για λόγους φθηνής ψηφοθηρίας, όπως κάνουν συστηματικά κάποιοι άλλοι. Ας ρωτήσει και τον αρχηγό του Α. Τσίπρα, ο οποίος επικαλέστηκε τη στάση του τότε Υπουργού Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη στη Βουλή δημόσια.

2.Οι αγώνες του για το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής είναι γνωστοί και αναγνωρίζονται και από όλους τους εργαζόμενους αλλά και από τους δωρητές. Ποτέ δεν υπήρξε τέτοια κάλυψη σε προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα, όσο την περίοδο της κρίσης. Επομένως οι κατηγορίες αποδεικνύουν μόνο την ιδεοληψία και την παρωχημένη πολιτική των εμπνευστών τους.

3και4.Για την ενεργειακή πολιτική της Κυβέρνησης καλά θα κάνουν να μη μπαίνουν σε συγκρίσεις, διότι ότι υπάρχει στην περιοχή μας είναι αποτέλεσμα αγώνων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας που επί Καραμανλή το πλήρωσαν και με πολιτικό και με προσωπικό κόστος.

5.Για την κακή Συμφωνία των Πρεσπών που αναγνώρισε «Μακεδονικό έθνος και γλώσσα» δεν νομίζω ότι χωρά κανένας σχολιασμός. Δυστυχώς δεσμεύει τη Χώρα και πρέπει να την βελτιώσουμε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής διαπραγμάτευσης.

6και7. Για το ΔΠΘ δε μπορεί να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ που σχεδίαζε την 4η Νομική στην Πάτρα, την οποία η ΝΔ ακύρωσε προστατεύοντας τη Νομική Κομοτηνής και ο ΣΥΡΙΖΑ που μείωσε τη χρηματοδότηση από τα 17,5 εκ. ευρώ που την είχε φτάσει ο Ε. Στυλιανιδης ως Υπουργός Παιδείας στα 5.6 εκ ευρώ το 2016 μειώνοντας φυσικά θεαματικά και τον αριθμό φοιτητών.

8.Είναι απολύτως ψευδής ο ισχυρισμός για την κατάργηση του 8ώρου. Αντίθετα με τη λύση του 12% για τη Θράκη μετά τις αντισυνταγματικές Υπουργικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά από συστηματική προσπάθεια Στυλιανίδη σώζονται θέσεις εργασίας και αποκαθίστανται αδικίες του παρελθόντος.

Είναι δικαίωμα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ να ασκεί πολιτική κριτική. Εκτίθεται όμως ανεπανόρθωτα όταν λέει ανακρίβειες και προσωποποιεί τις επιθέσεις. Ο λαϊκισμός και το ψέμα για ψηφοθηρικούς λόγους έχουν κοντά πόδια. Η Θράκη το γνωρίζει. Η Ροδόπη το τιμώρησε και θα το ξανά τιμωρήσει στις εκλογές».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άραγε αισθάνονται ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με τις συμπεριφορές που επέδειξαν οι συνδικαλιστές στην  κατάθεση στεφάνων,  τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά στην πόλη μας;