fbpx Στο «μικροσκόπιο» του Δ. Χαρίτου η υγειονομική κατάσταση της περιοχής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, 2020 - 10:00
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στο «μικροσκόπιο» του Δ. Χαρίτου η υγειονομική κατάσταση της περιοχής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημήτρης Χαρίτου
ΣΥΡΙΖΑ

Μίλησε και για την οικονομική κρίση των επαγγελματιών

Δήμος Μπακιρτζάκης

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου εξέφρασε τις απόψεις του, γύρω από την υγειονομική κατάσταση στην Π.Ε. Ροδόπης το τελευταίο διάστημα, ασκώντας έντονη κριτική στις πολιτικές της κυβέρνησης και στον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα. Επιπλέον, μέσα από το ράδιο Χρόνος 87.5 fm, μίλησε και για τους επαγγελματίες που πλήττονται εξαιτίας της πανδημίας.

«Έχει χαθεί ο έλεγχος»
Σχολιάζοντας την υγειονομική εικόνα της περιοχής ο κος Χαρίτου δεν «μάσησε» τα λόγια του και δήλωσε: «Μιλάμε για την ανάγκη του περιορισμού κυρίως των συνεπειών που έχει η πανδημία, όμως νομίζω ότι δεν είμαστε σήμερα στο σημείο που ήμασταν πριν από 8 μήνες και κυρίως έχουν ληφθεί μέτρα τα οποία κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Έχει χαθεί ο έλεγχος. Υπάρχει μια διπλή διάψευση και με την διαχείριση της ίδια της πανδημίας και ότι έχει σχέση με τις συνέπειες με την οικονομία. Εάν δεν το αναγνωρίσει αυτό η κυβέρνηση, εάν δεν υπάρξει στα πλαίσια της πανδημίας μια διακομματική συνεννόηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εάν δεν αλλάξει την πολιτική της, πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε βαρύ χειμώνα και ίσως να βρεθούμε μπροστά σε μια ανθρωπιστική κρίση. Τα ψέματα τελείωσαν».

Στην συνέχεια του λόγου του αναφέρθηκε και στα τεστ που διενεργούνταν χθες στην πλατεία της Κομοτηνής, αλλά και για το υγειονομικό προσωπικό στα νοσοκομεία, που όπως ο ίδιος υποστηρίζει δεν έγινε καμία πρόσληψη. «Χρειαζόταν να φτάσει η κατάσταση στην Ροδόπη για να είναι σήμερα ο ΕΟΔΥ στην πλατεία της Κομοτηνής και να κάνει τεστ στους πολίτες; Αντιλαμβάνεστε τα πράγματα ότι δεν είναι έτσι όπως τα περιγράφουν, δεν δείξανε εγρήγορση, εφησυχάσανε και τώρα φαίνονται τα αποτελέσματα ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Γενικά μιλάμε για προσλήψεις σε υγειονομικό προσωπικό. Για ποια θωράκιση του συστήματος υγείας μιλάμε; Δεν κάνανε καμία πρόσληψη. Εδώ ο ίδιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο κ. Πέτσας είπε πολύ γλαφυρά, τι μας λέτε τώρα για προσλήψεις στο προσωπικό αυτά είναι χρήματα για πέταμα. Η βουλή των Ελλήνων πλήρωσαν 50 κρεβάτια ΜΕΘ. Λειτουργούν μόνο 12 γιατί δεν υπάρχει υγειονομικό προσωπικό. Εάν δεν υπάρχει υγειονομικό προσωπικό προφανώς δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις μια τέτοια πανδημία που είναι σε εξέλιξη», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του βουλευτή Ροδόπης. Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση ας προχωρήσει έστω και τώρα σε έκτακτο επικουρικό προσωπικό σε όλες τις μονάδες υγείας.

«Πάρτε μέτρα και στηρίξτε τις επιχειρήσεις»
Ο κος Χαρίτου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα πλήγματα που βιώνει ο επαγγελματικός κόσμος λόγω της πανδημίας.

«Τους λέγαμε στηρίξτε την επιχειρηματικότητα (στην κυβέρνηση), όχι με δάνεια και τώρα δάνεια δίνουν, μεγαλώνουν το χρέος των επιχειρήσεων. Με αναστολή πληρωμών σωστά λένε αλλά θα χρειαστεί μετά από 6 μήνες να πληρωθούν , είτε αφορούν το ΦΠΑ είτε αφορούν τις φορολογικές υποχρεώσεις. Πάρτε μέτρα και στηρίξτε τις επιχειρήσεις και τον κόσμου που εργάζεται σε αυτές.   Επιδότηση της εργασίας όσο διαρκεί η κρίση. Για πρώτη φορά η ΕΕ είπε ξοδέψτε, υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι γιατί να μην τους αξιοποιήσουν άμεσα», αναρωτήθηκε ο κος Χαρίτου μέσα από την συχνότητα του ράδιο Χρόνος.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Με σχετική πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πέρασε το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη,  που συνάντησε πλήθος αντιδράσεων από τα συνδικάτα, σε  δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και   από όλα τα κόμματα