fbpx Στην Αθήνα για να φέρει προσωπικό στο δήμο ο Γιάννης Γκαράνης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, 2020 - 10:00
«ΟΡΙΑΚΑ» ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ Δ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Στην Αθήνα για να φέρει προσωπικό στο δήμο ο Γιάννης Γκαράνης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιάννης Γκαράνης
Δήμος Κομοτηνής
Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης

Είχε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών παρόντος και του Ευριπίδη Στυλιανίδη

Θανάσης Τσολάκης

Στο μη παρέκει έχει φτάσει πια η κατάσταση με τις ελλείψεις προσωπικού στο δήμο Κομοτηνής, και την κατάσταση περιέγραψε με λεπτομέρειες ενώπιον του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης στη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα. 

«Το βασικό και κύριο θέμα του Δήμου είναι η υποστελέχωση. Το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζουν πολλοί δήμοι, αλλά στην ΠΑΜΘ το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζει η Κομοτηνή.  Εκθέσαμε την κατάσταση στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο με υπαλλήλους που φεύγουν και δεν αντικαθίστανται. Κάναμε μία συνάντηση και με τη γενική γραμματέα που έχει ευθύνη τους εργαζόμενους του ΟΤΑ» εξήγησε αναφερόμενος στη συνάντηση μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm ο κος Γκαράνης. 

Η απάντηση που πήρε ήταν θετική μεν, αλλά χωρίς λεπτομέρειες, οι οποίες θα οριστούν στο μέλλον. Ωστόσο «η τεχνική υπηρεσία και η πολεοδομία χρήζουν άμεσης ενίσχυσης. Άλλωστε και τα προγράμματα ΕΣΠΑ, είναι ανταγωνιστικά και περνούν από τις τεχνικές υπηρεσίες. Οι πολεοδομίες δίνουν τις άδεις για να γίνουν υποδομές και άρα να έρθει η ανάπτυξη. Επίσης, για μας είναι σημαντικό να στελεχωθούν οι διοικητικές υπηρεσίες. Από το καλοκαίρι φεύγουν άνθρωποι και πρέπει να αντικατασταθούν» υπογράμμισε ο κος Γκαράνης. 

Ο δήμαρχος είχε στην Αθήνα άλλη μία συνάντηση από την οποία αναμένονται θετικά νέα, αναφορικά με τη ΔΕΥΑΚ και τη ΔΕΗ καθώς το υπουργείο περιβάλλοντος εξετάζει ρυθμίσεις για όλες τις ΔΕΥΑ, αναφορικά με τα χρέη τους προς τη ΔΕΗ. 

Ε. Στυλιανίδης: «Η Κομοτηνή θα πρέπει Όλους να μας Ενώνει»
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων προέτρεψε τον κο Γκαράνη «να διαμορφωθεί μαζί με την αντιπολίτευση του Δήμου ένα πλαίσιο διεκδίκησης που θα στοχεύει πρώτα και πάνω από όλα στην οργανωμένη ανάπτυξη και στη στοχευμένη ανάδειξη της πόλης μας, γιατί η Κομοτηνή θα πρέπει όλους να μας ενώνει».

Στη γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε για τη συνάντηση ο κος Στυλιανίδης, συμπεριέλαβε και την ακριβή ατζέντα των θεμάτων που συζητήθηκαν με τον Τάκη Θεοδωρικάκο και τους συνεργάτες του και ήταν θέματα που αφορούν: 

  1. Στην αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού καταθέτοντας και σχετική συγκριτική μελέτη από την οποία προκύπτει η υστέρηση του Δήμου Κομοτηνής σε κάλυψη οργανικών θέσεων σε σχέση με άλλους δήμους, ώστε να μπορούν να λειτουργούν με αρτιότητα και προς όφελος των πολιτών οι υπηρεσίες και οι δημοτικές επιχειρήσεις. 
  2. Την αποτελεσματική αντιμετώπιση ζητημάτων υδροδότησης με κατασκευή νέων έργων, που εκκρεμεί από το παρελθόν η ένταξη και η υλοποίηση τους. 
  3. Η δυνατότητα χρηματοδότησης νέων έργων που είχαν σχεδιαστεί να καλυφθούν από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και δεν χρηματοδοτήθηκαν, διότι η προηγούμενη Κυβέρνηση ενέταξε πολλά έργα, χωρίς να έχει διασφαλίσει το αντίστοιχο κεφάλαιο. 
  4. Ζητήματα αντιμετώπισης ρύθμισης οφειλών Δημοτικών Επιχειρήσεων με στόχο την εξυγίανση και την οργανωμένη λειτουργία τους. 
  5. Θέματα γρήγορης ρύθμισης αιγιαλού, με επιτάχυνση των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, ώστε να αξιοποιηθούν έγκαιρα και για μεγαλύτερο διάστημα οι παραλίες μας και έτσι να αυξηθεί η τουριστική κίνηση στο Νομό Ροδόπης. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αντιλαμβανόμαστε ότι σε εποχές που δύσκολα οι δήμοι μπορούν να παρουσιάσουν έργο,  να επαινούν και να διαφημίζουν, συναντήσεις, καθημερινές δράσεις,  προσπάθειες, ιδέες και προτάσεις.