ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Κυριακή, 6 Ιανουαρίου, 2019 - 15:12
ΜΕ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Στη Σαμοθράκη για τα Θεοφάνεια ο Αλεξης Τσίπρας, απάντησε στις προκλήσεις Ερντογάν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θεοφάνεια
Σαμοθράκη
Αλέξης Τσίπρας

"Η Ελλάδα δεν απειλείται" δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος αναγορεύτηκε σε επίτιμο δημότη

Από το Φιδέλλειο Συνεδριακό Κέντρο της Σαμοθράκης απάντησε στις προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας. Στην ομιλία του, που ακολούθησε την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη, ο κος Τσίπρας απευθύνθηκε '"προσωπικά" στον Τούρκο πρόεδρο χρησιμοποιώντας στίχους από το "Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου" του Μπέρτολτ Μπρεχτ λέγοντας "ο άνθρωπος είναι χρήσιμος, ξέρει να πετάει, ξέρει και να σκοτώνει. Έχει όμως ένα ελάττωμα: Μπορεί να σκέφτεται".

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι "η Ελλάδα δεν απειλείται" ενώ ερμηνεύοντας την απόφαση του να γιορτάσει τα Θεοφάνεια στη Σαμοθράκη υπογράμμισε ότι ο συμβολισμός της είναι πως καμία γωνία της χώρας δεν είναι απομονωμένη. "Το 2019 θα είναι μια χρονιά ανάκαμψης για την Ελλάδα", είπε ο πρωθυπουργός εξηγώντας ότι η Ελλάδα έχει διέλθει τη στενωπό της κρίσης και οδεύει προς το καλύτερο. Λίγο νωρίτερα είχε ακούσει όλα τα ζητήματα που απασχολούν το νησί σε μια μίνι σύσκεψη μεταξύ της θρησκευτικής τελετής του αγιασμού των υδάτων και της τελετής για την αναγόρευση του σε επίτιμο δημότη του νησιού.

Θανάσης Βίτσας: "Έχουμε άριστη συνεργασία με την κυβέρνηση"

Ο δήμαρχος του νησιού εξήρε την συνεργασία της δημοτικής αρχής με την κυβέρνηση και αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχολούν το βορειότερο νησί Ελλάδας προεξαρχούσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. "Είναι σε εξέλιξη οι μελέτες για τα έργα στο λιμάνι της Καμαριώτισσας που όταν θα υλοποιηθούν θα βγάλουν το νησί από την εκβιασμό των πλοίων συγκεκριμένου μήκους" είπε ο κος Βίτσας βάζοντας στην ίδια λίστα τα περιβαλλοντικά ζητήματα του νησιού, τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας (σε συνδυασμό με όλα τα προβλήματα της θεομηνίας του 2017).

Βασίλης Σέλος ο ταχύτερος κολυμβητής

Η ρίψη του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων έγιναν στο λιμάνι της Καμαριώτισσας. ταχύτερος κολυμβητής αποδείχθηκε ο Βασίλης Σέλος ο οποίος μάλιστα έδωσε τον Σταυρό στον πρωθυπουργό για να τον ασπαστεί. Ο δε Αλέξης Τσίπρας εντυπωσιάστηκε από το θάρρος των κολυμβητών να βουτήξουν με τόσο κρύο. Οι καιρικές συνθήκες άλλωστε απείλησαν έως και με ματαίωση το ταξίδι του πρωθυπουργού, το οποίο τελικώς έγινε με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Σινούκ. Η πρωθυπουργική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με γεύμα σε ταβέρνα της Καμαριώτισσας μετά από περίπατο στους δρόμους της και συνομιλίες του πρωθυπουργού με περαστικούς και καταστηματάρχες.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μετά από 22 χρόνια …πιλοτικής εφαρμογής των προγραμμάτων εκπαίδευσης των μουσουλμανοπαίδων στην περιοχή της Θράκης,  φαίνεται ότι η νέα κυβέρνηση δεν επιθυμεί να τα συνεχίσει.