fbpx Σπάρτακος: Η ομολογία αποτυχίας δεν λέγεται «αναπτυξιακός σχεδιασμός»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2019 - 10:00
ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ"

Σπάρτακος: Η ομολογία αποτυχίας δεν λέγεται «αναπτυξιακός σχεδιασμός»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
δημοτική παράταξη πολιτών Σπάρτακος
Κώστας Καραϊσκος

Χρειάζεται πολύ θράσος για να μιλήσει κανείς για αναπτυξιακή στόχευση, όταν έχει διοικήσει τον Δήμο επί 9 χρόνια και είμαστε σήμερα σε αυτήν την κατάσταση, αναφέρει ανακοίνωση του Κ. Καραΐσκου

Η ομολογία αποτυχίας δεν λέγεται «αναπτυξιακός σχεδιασμός», κατηγορεί την Κοινωνία Πολιτών ο Κώστας Καραΐσκος επικεφαλής της Παράταξης Πολιτών Σπάρτακος, σχολιάζοντας σε ανακοίνωσή του το σχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γιάννης Γκαράνης για την αναπτυξιακή πολιτική και την τοπική οικονομική ανάπτυξη. 

Η ανακοίνωση Σπάρτακου: Διαβάζοντας τις «θέσεις» των δημοτικών παρατάξεων στον τοπικό Τύπο δεν μπορεί κανείς παρά να χαμογελάσει ειρωνικά για την χρόνια αφωνία και την προεκλογική …γονιμότητα. Όμως αυτός ο «σχεδιασμός» της παράταξης Γκαράνη που εμφανίστηκε εχθές μάλλον το έχει τερματίσει: χρειάζεται πολύ θράσος για να μιλήσει κανείς για αναπτυξιακή στόχευση, όταν έχει διοικήσει τον Δήμο επί 9 χρόνια και είμαστε σήμερα σε αυτήν την κατάσταση!

Πιάνω λοιπόν ένα προς ένα τα γραφόμενα του υποψήφιου δημάρχου, μήπως και κάτι μου διαφεύγει. 1) Για τον Βιολογικό του Φαναρίου λέει «δημιουργούμε μιαν υποδομή…», μόνο που δεν λέει ότι αυτήν την υποδομή την «δημιουργούμε» -με ΕΣΠΑ, εννοείται- σχεδόν μια δεκαετία και ακόμη δεν υλοποιήθηκε ούτε ένα μέτρο. Δεν λέει ότι και η χωροθέτησή του ίσως αποδειχθεί προβληματική, αφού εγείρει διαμαρτυρίες και ερωτηματικά. Όσο για τις ξενοδοχειακές μονάδες που θα επωφεληθούν, καλό θα είναι πρώτα να τις …δούμε κι ύστερα να απαριθμήσουμε τα οφέλη τους! 2) Για την ανάπλαση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Κομοτηνής, πάλι μπερδεύει τον ενεστώτα με τον μέλλοντα, δηλαδή την πραγματικότητα με τις προεκλογικές πομφόλυγες. Το μόνο πραγματικό και συγκεκριμένο που διαβάσαμε ήταν η …διαβούλευση για την Κανονιστική Απόφαση!

Αν αυτό είναι η προσφορά του δήμου στην τοπική αγορά, ζήτω που καήκαμε… 3) Για τα 2 εμβληματικά κτίρια που αναφέρει, η μεν Τσανάκλειος είναι το …κομοτηναίικο γεφύρι της Άρτας και μένει να το δούμε κάποια μέρα, όσο για το αρχοντικό Ταμαρέση (παλιά βιβλιοθήκη) τι ακριβώς επαίρεται ο Γ.Γ.; Ότι λίγο πριν σκορπίσει το κτίριο, όπου τα νερά συγκεντρώνονται όταν βρέχει σε κουβάδες, θα (ΘΑ!) του κάνουν μια ένεση ζωής; 4) Πάμε στη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και την Εφορία Αρχαιοτήτων: Πράγματι το ΔΠΘ είναι ένας σημαντικός πόρος αλλά για την χρόνια παθολογία του μια φορά χρειάστηκε να πάρει ο Δήμος θέση προ διετίας και ήταν λάθος! Όσο για τη σχέση του Δήμου με την Αρχαιολογία, τι να πει κανείς στα πλαίσια της κοσμιότητας; Κοιτάξτε να βρείτε μιαν αποθήκη για τα αρχαία που σας ζήτησαν οι άνθρωποι και χωρίς ντροπή δηλώσατε αδυναμία (!), κι αφήστε για αργότερα τις κοινές δράσεις και τα άλλα βαρύγδουπα. 5) Ακολουθούν κι άλλα «σχεδιάζουμε», «δημιουργούμε», «βελτιώνουμε», για τα οποία κάθε κριτική περιττεύει. Και μόνη της η ανακοίνωση πως ο Δήμος θα δώσει φέτος για πρώτη φορά 17 χιλιάρικα για την καταπολέμηση των κουνουπιών, που κάνουν αβίωτο τον βίο σε τόσους οικισμούς –πέρα από την απειλή των ασθενειών – αρκεί για να καταδείξει τον σεβασμό της εν λόγω παράταξης προς τους δημότες. Αυτοί οι τελευταίοι ας ψηφίσουν αναλόγως.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Επαίρεται ο υπουργός Εργασίας  για το   τολμηρό και εκσυγχρονιστικό νομοσχέδιο του, που προσαρμόζεται στις τεχνολογικές οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις,  όπως το χαρακτηρίζει,  παρόλο που αλλάζει άρδην