fbpx Σκληρή δουλειά και συλλογικότητα, υποσχέθηκε ο Ντίνος Χαριτόπουλος
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 31 Αυγούστου, 2019 - 10:00
ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ

Σκληρή δουλειά και συλλογικότητα, υποσχέθηκε ο Ντίνος Χαριτόπουλος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ντίνος Χαριτόπουλος
Δήμος Μαρωνείας - Σαπών

Το βράδυ της Παρασκευής ορκίστηκε ο δήμαρχος και τα νέα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ζήτησε την σύμπραξη δυνάμεων για την προκοπή του τόπου

Διονύσης Βοργιάς

Σκληρή δουλειά και συλλογικότητα. Αυτά υποσχέθηκε για την διοίκηση, τους συνεργάτες και τη νέα θητεία του δημοτικού συμβουλίου, ο Ντίνος Χαριτόπουλος. Μπροστά σε πλήθος κόσμου, ορκίστηκε δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών το βράδυ της Παρασκευής 30 Αυγούστου. Ο άλλοτε ο δήμαρχος Σαπών, πλέον έμπειρος στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο Ντίνος Χαριτόπουλος ανέλαβε το δύσκολο έργο διοίκησης του καλλικρατικού Δήμου Μαρωνείας – Σαπών.

Η τελετή έλαβε χώρα στο υπαίθριο θέατρο Σαπών «Δημήτρης Τσετινές» τις βραδινές ώρες της Παρασκευής. Εκεί, ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος, οι 11 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του «Επανεκκίνηση», οι 8 της παράταξης «Μαζί για τον Τόπο μας» ένας εκ των οποίων ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Σταυρίδης, οι 6 της παράταξης «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» ένας εκ των οποίων ο επικεφαλής της Απόστολος Ιωάννου και οι 2 της παράταξης «Ενότητα – Ελπίδα – Αλλαγή» ένας εκ των οποίων ο επικεφαλής της Μιχάλης Βασιλειάδης. Επίσης, ορκίστηκαν οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και οι τοπικοί σύμβουλοι.


Ο λόγος του νέου δημάρχου
Για όρκο «καθήκοντος και αφοσίωσης», για «δέσμευση απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες του Δήμου μας», έκανε λόγο ο Ντίνος Χαριτόπουλος, στην κεντρική του τοποθέτηση, που ακολούθησε της ορκωμοσίας. Ευθύς εξαρχής υπερτόνισε την ανάγκη συνεργασιών στον Δήμο, δηλώνοντας «οφείλουμε να εργαστούμε συλλογικά και δημιουργικά όλοι οι εκλεγμένοι, με πνεύμα ενότητας και υπευθυνότητας για να οικοδομήσουμε ένα Δήμο αντάξιο των προγόνων μας και των μελλοντικών γενεών (…). Δεσμευόμαστε όλοι μας, αιρετοί και προσωπικό ότι θα εργασθούμε θυσιαστικά υπέρ του τόπου μας.

Δεσμευόμαστε ότι θα διαχειριστούμε με ήθος και διαφάνεια τα δημοτικά δρώμενα, θα λειτουργήσουμε ενωτικά, χωρίς διακρίσεις  και αποκλεισμούς, με κοινωνική ευαισθησία και δικαιοσύνη. Δεσμευόμαστε ότι θα σεβαστούμε και θα πολλαπλασιάζουμε κάθε ευρώ των εσόδων του Δήμου και θα λογοδοτούμε στους δημότες για τα πεπραγμένα μας».

Ο κος Χαριτόπουλος δεν έκρυψε ότι οι προσδοκίες των πολιτών είναι υψηλές. «Οι εκλογές αποτελούν πλέον παρελθόν. Οι πολίτες μάς έκριναν και τώρα περιμένουν από εμάς, που σήμερα δώσαμε όρκο καθήκοντος και δέσμευσης, να εργασθούμε σκληρά και κυρίως ενωτικά για το καλό του τόπου μας», είπε, διευκρινίζοντας πως «η νέα πορεία, η νέα δοκιμασία της προγραμματικής αυτοδιοικητικής περιόδου που ξεκινάει την 1η Σεπτεμβρίου απαιτεί σκληρή δουλειά, συλλογικότητα, οργάνωση και αφοσίωση. Σ' αυτό το δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα  δεν περισσεύει κανείς.

Είμαστε, προσωπικά, υπεύθυνα, αλληλέγγυα, ηθικά και αυτεξούσια παρόντες για να διασφαλίσουμε μια συμμετοχική, δημιουργική και αποτελεσματική δημοτική αρχή (…). Γι' αυτό τη σημερινή ορκωμοσία μας την αντιλαμβάνομαι ως ένα συμβόλαιο της δημοτικής αρχής με τους πολίτες. Ένα συμβόλαιο τιμής και αρχών. Ένα συμβόλαιο για την επανεκκίνηση του τόπου μας».

Ολοκληρώνοντας το λόγο του, ο νέος δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και τους δημότες του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, εξέφρασε την ελπίδα του πως θα αναπτυχθεί μία γόνιμη συνεργασία με όλους τους φορείς της ευρύτερης περιοχής και κατέληξε σε μία υπόσχεση, «ότι θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για μη διαψεύσουμε τις προσδοκίες σας».

Στην εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης ο μητροπολίτης κος Παντελεήμων, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Τάκης Χαρίτου κι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μέσω εκπροσώπου του.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αντιλαμβανόμαστε ότι σε εποχές που δύσκολα οι δήμοι μπορούν να παρουσιάσουν έργο,  να επαινούν και να διαφημίζουν, συναντήσεις, καθημερινές δράσεις,  προσπάθειες, ιδέες και προτάσεις.