fbpx Σκληρή αντιπαράθεση Οντέρ Μουμίν – Κυριάκου Αμούτζα
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 30 Μαρτίου, 2021 - 12:15
ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Σκληρή αντιπαράθεση Οντέρ Μουμίν – Κυριάκου Αμούτζα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οντέρ Μουμίν
Κυριάκος Αμούτζας
Δήμος Ιάσμου

Με αφορμή την «σιγή» του δημάρχου για την 25η Μαρτίου

Την «σιγή» του δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν ως προς την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου καυτηρίασε με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κυριάκος Αμούτζας χθες.

Ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν σήκωσε το γάντι κι απάντησε, εξαπολύοντας επίθεση στον κο Αμούτζα επί παντός επιστητού, ενώ ο τελευταίος ανταπάντησε, επιμένοντας στις ερωτήσεις του που δεν βρήκαν πειστικές απαντήσεις.

Ο. Μουμίν: «Οι στιγμές επιβάλλουν την παραίτησή σου»

Παραίτηση του Κυριάκου Αμούτζα από την θέση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ζήτησε ο Οντέρ Μουμίν, ο οποίος τον κατηγόρησε εξ αρχής για «δίμηνη απουσία» και του απάντησε σε πέντε σημεία, ως εξής:

  1. «Οι φετινές επετειακού χαρακτήρα εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκαν τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας από την πανδημία και με την υψηλή παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης, κ. Νικόλαου Τσαλικίδη.
  2. Όταν ο συνέταιρος και φίλος σου, Καδή Ισμέτ, απουσίαζε επιδεικτικά, προκλητικά από τις εθνικές επετείους που ήσουνα Κυριάκο ;
  3. Για ποιο λόγο παραβρεθήκατε στην εκδήλωση απροσκάλεστοι, με τους φίλους και συνεταίρους σου, δημιουργώντας συνωστισμό και παραβιάζοντας τα μέτρα προστασίας από την πανδημία; Πάρα ταύτα, γιατί δεν αναφέρεις το γεγονός ότι κατανοήσαμε, σεβαστήκαμε την παρουσία σου και σε εντάξαμε στο πρόγραμμα, για να καταθέσεις στεφάνι για την Εθνική Αντίσταση (όπερ και εγένετο).
  4. Πότε θα ζητήσεις την παραίτηση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ιάσμου;
  5. Πότε θα ζητήσεις την παραίτηση του Προέδρου του ιστορικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου;».

«Τα αξιώματα του Επικεφαλή της Μείζονος Αντιπολίτευσης, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ιάσμου, αλλά ιδίως του Προέδρου του ιστορικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, έχουν βαρύτητα, απαιτούν σοβαρότητα, υπευθυνότητα, σταθερότητα», πρόσθεσε ο δήμαρχος και ζήτησε: «Κυριάκο, αν δεν μπορείς να παραιτήσεις τον Πρόεδρό σου, οι στιγμές επιβάλλουν τη δική σου παραίτηση. Τη ζητώ εγώ προσωπικά για άλλη μια φορά, ως ο πρώτος δημότης του Δήμου Ιάσμου. Πόσο σοφό και επίκαιρο το γνωμικό του Βίαντα του Πριηνέα: “Αρχή άνδρα δείκνυσι”».

Πάντως, ο Οντέρ Μουμίν δεν απάντησε στο βασικότερο ερώτημα της αντιπολίτευσης, γιατί δηλαδή δεν έκανε ούτε μία συμβολική δήλωση για την 25η Μαρτίου, αν και βρήκε δεκάδες λέξεις για να υπεραμυνθεί της σιωπής του.

Κ. Αμούτζας: «Ο κόσμος σ’ έμαθε»

«Οντέρ, με κατηγορείς ότι επανήλθα μετά από δυο μήνες. Δεν έλειψα, απλώς παρατηρώντας το ξήλωμα του συνδυασμού σου, με σεβασμό παρέμεινα σιωπηλός , για το καλό του τόπου. Δεν το εκτίμησες», απάντησε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κυριάκος Αμούτζας, που κατηγορεί τον δήμαρχο πως εμφάνισε το πραγματικό του πρόσωπο: «Ευτυχώς όμως και ο κόσμος και οι συνεργάτες σου σ’ έχουν μάθει και τρέχουν να φύγουν από κοντά σου μιλώντας με πολύ άσχημα λόγια για εσένα προσωπικά», ενώ τον κατηγόρησε πως βρίσκεται «σε πολιτική σύγχυση».

Ο κος Αμούτζας επαναφέρει τα ερωτήματά του ως εξής:

  1. «Σε ρωτήσαμε ποιες ήταν οι επετειακές δράσεις; Ξέρεις τι είναι επετειακές; Θα μας πεις ποιες ήταν; Έκανες την παραμικρή προετοιμασία;
  2. Για το αν ο κος Ισμετ είναι συνεργάτης μου ή συνέταιρος μου ξέρει η τοπική κοινωνία ποσό ισχυρή κριτική του έχω ασκήσει.
  3. Ήμουν ακάλεστος στην τελετή; Μα η ιδιαιτέρα γραμματέας σου με κάλεσε μια μέρα πριν - κατόπιν δίκης σου εντολής - για να παραβρεθώ και να καταθέσω στεφάνι. Παρόλο που ευγενικά αρνήθηκα, μιας και είχαμε αποφασίσει να καταθέσουμε στεφάνι ως αντιπολίτευση σε μεταγενέστερο χρόνο, από τη στιγμή που κλήθηκα από το μικρόφωνο ονομαστικά - και χωρίς τη συγκατάθεση μου - να καταθέσω, το έκανα διότι είχα υποχρέωση απέναντι στους Ήρωες. Δε θυσιάζονται όλα στο βωμό των εντυπώσεων και της πολιτικής σκοπιμότητας. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!
  4. Τέλος, αναφορικά με παραιτήσεις, βρισκόμαστε σε δημοκρατικά καθεστώτα (δε θέλω να το ξεχνάς) και ο καθένας κρίνεται στην κάλπη από τον κόσμο. Δεν μπορώ ούτε να παραιτήσω, ούτε να εκλέξω κανέναν! Δεν ξέρω όμως με τι ευκολία θεωρείς ότι κάποιος εκλέγεται ή παραιτείται από κάποιον άλλο. Τι παραστάσεις έχεις;».

«Από την αρχή της θητείας σου ζητάς τις παραιτήσεις της αντιπολίτευσης και δυστυχώς για εσένα εκείνοι που τελικά παραιτούνται είναι τα πρωτοκλασάτα στελέχη σου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άραγε αισθάνονται ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με τις συμπεριφορές που επέδειξαν οι συνδικαλιστές στην  κατάθεση στεφάνων,  τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά στην πόλη μας;