ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2019 - 10:00
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ

Σίγουροι και μη υποψήφιοι βουλευτές στη Ροδόπη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υποψήφιοι βουλευτές
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Ο «Χ» παρουσιάζει όλες τις υποψηφιότητες που έχουν «κλειδώσει» και όσες «ακούγονται»

Το ΚΚΕ Ροδόπης καταγγέλλει το κόμμα Βαρουφάκη για απόπειρα …κλοπής μέλους του ΚΚΕ

Διονύσης Βοργιάς

Μπορεί οι εκλογικές κάλπες σε κοινότητες, δήμους, περιφέρειες να έκλεισαν πριν δύο εβδομάδες και τα αποτελέσματα να συζητιούνται ακόμη, ωστόσο οι συζητήσεις πλέον μετακυλίονται στον «στίβο» των εθνικών εκλογών, με τα πρώτα ονόματα υποψήφιων βουλευτών στο νομό Ροδόπης να έχουν «κλειδώσει».

Η πρώτη τετράδα του ΣΥΡΙΖΑ
Χωρίς το «βαρύ» όνομα του νυν βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά είναι μέχρι στιγμής το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία η πρώτη τετράδα υποψηφίων είναι η εξής:  Δημήτρης (Τάκης) Χαρίτου, Οζγκιούρ Φερχάτ, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Μαγδαληνή Τσιουμάκα – Τσατσαρίδου. Εάν ισχύσουν τα μέχρι πρότινος δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να βγάλει μία έδρα στην Ροδόπη – αλλά ασφαλώς είναι πολύ νωρίς για προγνωστικά. Το όνομα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ Τάκη Χαρίτου φέρεται να είναι υψηλά στις προτιμήσεις, ο Αϊχάν Καρά Γιουσούφ έχει στήριξη από την μειονότητα και ήδη κατέχει βουλευτική έδρα, ο Οζγκιούρ Φερχάτ δοκιμάζεται για πρώτη φορά στην βουλευτική κάλπη «γεμίζοντας» το κενό του Μουσταφά Μουσταφά και η Μαγδαληνή Τσιουμάκα – Τσατσαρίδου είναι επίσης μία «φρέσκια» υποψηφιότητα. Η πέμπτη θέση θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Γαλάζιος συνωστισμός στη ΝΔ
Συνωστισμός μέχρι και την τελευταία στιγμή επικρατεί στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας στη Ροδόπη, καθώς …ούτε οι ίδιοι οι υποψήφιοι δεν γνωρίζουν τελικά εάν η θέση τους είναι ασφαλής. Χωρίς επίσημες ανακοινώσεις μέχρι στιγμής (σ.σ. μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης), φέρεται ότι τρεις θα είναι οι υποψήφιοι από την πλειονότητα, ο τέως υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, η Παρασκευή (Βούλα) Ελευθεριάδου και ο Κώστας Ιατρίδης. Από την μειονότητα φέρεται ότι η πρώτη θέση θα πάει στον Μουσταφά Κατραντζή και η δεύτερη στον Μεμέτ Εμίνογλου, ή σε κάποιο άλλο όνομα όπως ο Αχμέτ Χατζηοσμάν. Οι άνωθι καταγεγραμμένοι όπως και άλλοι που «ακούγονται» αναμένουν από μέρα σε μέρα τα επίσημα ανακοινωθέντα.

Το ΚΙΝ.ΑΛ. σχεδόν πλήρες
Σχεδόν πλήρες είναι το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής, αλλά ενδέχεται να υπάρξουν και αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Επίσημα ανακοινώθηκε ο Αλέξανδρος Τσιτηρίδης. «Κλειδωμένες» πρέπει να θεωρούνται οι θέσεις του νυν βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ και του διαχρονικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Μανανά. Την πεντάδα αναμένεται να συμπληρώσουν Κυριακή Γολγάκη και Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού. Το όνομα της τελευταίας, όμως, τίθεται με ερωτηματικό μετά την αποτυχία της να μπει στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής.

Χωρίς ανακοινώσεις αλλά με βολές το ΚΚΕ
Δεν έχει γίνει κάτι επίσημα γνωστό από το ΚΚΕ, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Χ» το ψηφοδέλτιο αναμένεται να δομείται από ονόματα δοκιμασμένα στον χώρο. Μπορεί να μην έχουν υπάρξει ανακοινώσεις για την ονοματολογία έχουν υπάρξει όμως …φωνές προς το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη (ΜέΡΑ 25). Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ ΑΜ-Θ, αφότου πρώτα κατηγορεί τον κο Βαρουφάκη ότι αυτός και το κόμμα του «όχι μόνο δεν εκπροσωπεί το νέο και το ριζοσπαστικό, όπως αυτοπροβάλλεται, αλλά έχει δοκιμαστεί ο ίδιος για τις υπηρεσίες του στο παλιό της αντιλαϊκής διαχείρισης, ως υπουργός που προετοίμασε το 3ο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, το 2015», προβαίνει στην εξής καταγγελία: «Ακόμη και στην προσπάθεια να συγκροτήσει πανελλαδικά ψηφοδέλτια του κόμματος του, αποδεικνύει περίτρανα πόσο ‘παλιοί’ είναι οι τρόποι του και δανεισμένοι από το σύστημα που υπηρετεί. 
Αυτό αποδεικνύει με τις συνεχόμενες τηλεφωνικές ενοχλήσεις μελών του κόμματός του από την Αθήνα σε φίλο του ΚΚΕ, γνωστό και δραστήριο κομμουνιστή στο νομό της Ροδόπης, για να κατέλθει βουλευτής με το κόμμα του κ. Βαρουφάκη».

Τέσσερις οι σίγουροι της ΧΑ
Απέσυρε την υποψηφιότητά του λίγες ώρες μετά την ανακοίνωσή της, ο ιατροδικαστής Νικόλαος Κιφνίδης, αφήνοντας την Χρυσή Αυγή στην Ροδόπη με τέσσερις μέχρι στιγμής σίγουρους υποψηφίους, τους εξής: Γεωργίου Χρήστος, Νασούδης Ευριπίδης, Πεχλιβάνη Αθανασία και Τσουρνακάκη Γεωργία. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί και ο πέμπτος υποψήφιος.

Ο πρώτος της «Ελληνικής Λύσης»
Υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με το κόμμα «Ελληνική Λύση» αναμένεται να είναι ο Νίκος Πουρτσίδης, όπως ακούγεται. Η «Ελληνική Λύση» ήταν η έκπληξη των ευρωεκλογών καθώς «έβγαλε» μία έδρα στην ευρωβουλή και ο αρχηγός της Κυριάκος Βελόπουλος ευελπιστεί να κατορθώσει την είσοδο και στην Βουλή των Ελλήνων, αν και από την κάλπη των ευρωεκλογών μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει αρκετές αποχωρήσεις από το κόμμα.

Δύο μέχρι στιγμής με το ΜέΡΑ25
Δύο υποψηφίους βουλευτές έχει ανακοινώσει το ΜέΡΑ25 (Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής) για το ν. Ροδόπης. Πρόκειται για τον φοιτητή Αλή Μπουλμπούλ και τον καθηγητή Cambridge Μιχαήλ Μιμιρίνη. Το κόμμα του κου Βαρουφάκη που έχασε για 0,1% την είσοδό του στην ευρωβουλή, προσπαθεί να γεμίσει τα ψηφοδέλτιά του ανά την Επικράτεια, άρα αναμένουμε εάν τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν κι άλλες ανακοινώσεις.

Εκλογική φρενίτιδα…
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει καλύτερα η προσωπολογία υποψηφίων βουλευτών στο νομό Ροδόπης, όχι μόνο για τα παραπάνω κόμματα, αλλά και για τα υπόλοιπα που θα διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού στην κάλπη των εθνικών εκλογών.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Έχουμε συνηθίσει τις θεωρίες συνωμοσίας,  αλλά και τις υπερβολές που  λέγονται  πολλές φορές από εκπροσώπους υποτίθεται πατριωτικών κομμάτων, με τις αναφορές και αναλύσεις που κάνουν για τη Θράκη.