fbpx Ροδόπη: Δύσκολα θα γίνει το φράγμα Ιάσμου - Έρχονται έργα σε ιρλανδικές διαβάσεις, οδοποιία, φυσικό αέριο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΕΤΙΟ

Ροδόπη: Δύσκολα θα γίνει το φράγμα Ιάσμου - Έρχονται έργα σε ιρλανδικές διαβάσεις, οδοποιία, φυσικό αέριο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Χρήστος Μέτιος
Απολογισμός

Στις 12 τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε ο απολογισμός 2017 του περιφερειάρχη, κάτι που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από την αντιπολίτευση

Διονύσης Βοργιάς

Σίγουρα δεν τα υπολόγισε σωστά από άποψη χρόνου, ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο οποίος έβαλε ειδική απολογιστική συνεδρίαση του έτους 2017, μετά την τακτική συνεδρίαση της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου. Κι ενώ η τακτική συνεδρίαση που ξεκινούσε στις 18:00 έπρεπε να τελειώσει στις 19:00, τελικώς ολοκληρώθηκε στις 21:00, καθυστερώντας χρονικά τον απολογισμό, ο οποίος και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα. 


Η κόπωση όλων ήταν εμφανής, γι' αυτό και δεν επετεύχθη γόνιμος διάλογος, παρόλα αυτά ο περιφερειάρχης έκανε αναλυτική παρουσίαση πεπραγμένων-σχεδίων-υποσχέσεων, ενώ η αντιπολίτευση έθιξε αστοχίες-αποτυχίες-βραδυκινησία. Περισσότερο διαδικαστική, παρά ουσιαστική αποδείχθηκε η χρονοβόρος διαδικασία.


ΟΓΔΟΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΙΑΣΜΟΥ
"Στις 6 Νοεμβρίου 2017, ακριβώς έναν χρόνο ως περιφερειάρχης, παρουσίασα ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της ΠΑΜ-Θ με 159 δράσεις και συγκεκριμένο προϋπολογισμό, το οποίο στηρίχθηκε στο έργο του αείμνηστου Γ. Παυλίδη, και στο οποίο προστέθηκαν νέες ιδέες και έργα", είπε ο Χρήστος Μέτιος ξεκινώντας τον απολογισμό του.


Στη συνέχεια, στάθηκε στην ιεράρχηση των έργων που διεκδικεί και ποια από αυτά έχουν δρομολογηθεί, στα οποία όμως το φράγμα Ιάσμου δυστυχώς καταλαμβάνει την τελευταία θέση. "Οκτώ απαραίτητα και ώριμα έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα τα οποία γνωστοποίησε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης:


1. Αναβάθμιση του λιμένα Αλεξανδρούπολης και λειτουργία της σύνδεσής του με το σιδηροδρομικό δίκτυο.
2. Αναβάθμιση των υποδομών του εμπορικού και αστικού λιμένα της Καβάλας.
3. Κατασκευή της γέφυρας και του νέου συνοριακού σταθμού στους Κήπους του Έβρου.
4. Κατασκευή της πρώτης φάσης του οδικού άξονα Δράμας - Καβάλας που αφορά στο τμήμα Δράμα - Άγιος Αθανάσιος.
5. Κατασκευή της πρώτης φάσης του οδικού άξονα Ξάνθης - ελληνοβουλγαρικών συνόρων που αφορά στο τμήμα Δημάριο – σύνορα.
6. Κατασκευή της Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης με προτεραιότητα στο ανατολικό τμήμα που θα συνδέσει το λιμάνι με την Εγνατία Οδό.
7. Ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολης - Ορμενίου.
8. Κατασκευή του φράγματος Ιάσμου Ροδόπης και των αναγκαίων δικτύων άρδευσης.


Από τα οκτώ αυτά έργα, και μετά από συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης της Περιφέρειας, το υπουργείο ενέκρινε τη χρηματοδότηση των τριών πρώτων (λιμένας Αλεξανδρούπολης, λιμένας Καβάλας, συνοριακός σταθμός Κήπων), προϋπολογισμού που αγγίζει τα 100 εκ. ευρώ.


Επίσης, λόγω της μεγάλης έκτασης και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, η διοίκηση της Περιφέρειας ζήτησε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και πέτυχε την έγκριση ενός ειδικού προγράμματος για τον Έβρο, προϋπολογισμού 26,6 εκ ευρώ", είπε ο κος Μέτιος, ο οποίος πρόσθεσε ότι η περιφέρεια διεκδικεί αρδευτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 173,6 εκ ευρώ.


ΕΡΓΑ ΣΕ ΙΡΛΑΝΔΙΚΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΔΟΠΟΙΙΑ
Παρόλα αυτά, ως θετικό αναδείχθηκε ότι δρομολογούνται έργα και σε άλλες ιρλανδικές διαβάσεις της Ροδόπης. "Με την ολοκλήρωση των νέων βελτιωμένων διαβάσεων στους χείμαρρους των οικισμών Κάλχα και Δοκού στην Π.Ε. Ροδόπης, ξεκίνησε η επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος, αυτό της διακοπής της διέλευσης των οχημάτων κατά τους χειμερινούς μήνες στο δρόμο Πανεπιστημιούπολης – Κάλχα – Γρατινής – Φιλύρας – Αρριανών, δρόμο που τέμνεται από 7 ποτάμια. Για το έργο αυτό έχουμε εξασφαλίσει τις πιστώσεις για την ολοκλήρωσή του", σχολίασε εν προκειμένω ο περιφερειάρχης. 


Θετικό στοιχείο για τη Ροδόπη, μπορεί να θεωρηθεί και το έργο σε επαρχιακούς δρόμους της Περιφέρειας. "Στο πλαίσιο υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, η Περιφέρεια αξιολόγησε 40 έργα οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 116,3 εκ. ευρώ. 23 από τα συνολικά 40 έργα, προϋπολογισμού 50,4 εκ. ευρώ, κρίθηκαν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια και μπορούν να ενταχθούν άμεσα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας", είπε ο περιφερειάρχης. 


Μεταξύ αυτών των έργων, είναι κι αρκετά που αφορούν τη Ροδόπη:
-Η βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας του τμήματος «κόμβος Εγνατίας - κόμβος Ιάσμου» στην Ε.Ο. 02 στην Π.Ε. Ροδόπης, π/υ 1,1 εκ. ευρώ.
-Η βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας του κόμβου Αιγείρου στον άξονα Κομοτηνής – Λάγους, π/υ 710 χιλ. ευρώ.
-Η ανακατασκευή του τμήματος της Επαρχιακής Οδού από το Κοπτερό έως τον Ίασμο στην Π.Ε. Ροδόπης, π/υ 6,6 εκ. ευρώ.
-Η βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας της Επαρχιακής Οδού που διέρχεται από τον οικισμό Πόρπη στην Π.Ε. Ροδόπης, π/υ 280 χιλ. ευρώ.
-Η κατασκευή της γέφυρας του ποταμού Λίσσου και των προσβάσεων στην Επαρχιακή Οδό Πανεπιστημιούπολη - Γρατινή – Αρριανά στην Π.Ε. Ροδόπης, π/υ 5 εκ. ευρώ. 
-Η βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας του κόμβου Φαναρίου στην Ε.Ο. 02 της Π.Ε. Ροδόπης, π/υ 115 χιλ. ευρώ.
-Η βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας του συνόλου των κόμβων στον άξονα Κομοτηνής – Μαρώνειας, π/υ 450 χιλ. ευρώ.
 

ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ
Ο περιφερειάρχης μίλησε και για τους αναδασμούς, με κονδύλι ύψους 2,9 εκ ευρώ που αφορά σε μελέτες έκτασης μεγαλύτερης των 107.000 στρεμμάτων, ενώ είπε και πως στη Ροδόπη σε εξέλιξη βρίσκονται αναδασμοί σε Ανθοχώρι, Γρατινή, Καλλιθέα, Θρυλόριο.


Κάθε περιοχή όπου δραστηριοποιούνται κτηνοτρόφοι αφορά και η προστασία της υγείας των ζώων. "Συνεχίστηκε και το 2017 ο ετήσιος επανεμβολιασμός όλων των βοοειδών της Περιφέρειας κατά της οζώδους δερματίτιδας με αποτέλεσμα το νόσημα να ελεγχθεί εξ ολοκλήρου. Για την αντιμετώπιση της οζώδους δερματίτιδας άλλωστε η Περιφέρεια εξασφάλισε ποσό 300 χιλ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για διενέργεια εμβολιασμών τα επόμενα τρία χρόνια", δήλωσε ο κος Μέτιος.
Σε άλλο σημείο προσπάθησε να αναδείξει ως επιτυχημένη την 3η Θρακο-Mακεδονική "ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ" λέγοντας ότι πέτυχε μεγάλο αριθμό συμμετοχών, ωστόσο οι συμμετοχές ήταν κυρίως από την Καβάλα, ο κόσμος που επισκέφτηκε την έκθεση ήταν ελάχιστος και η Ροδόπη σχεδόν απούσα. 


Επί τάπητος τέθηκε και η δημιουργία συνεταιριστικής τράπεζας ΑΜ-Θ, αλλά επί του πρακτέου πρώτον δεν ξέρουμε αν θα υλοποιηθεί και δεύτερον δεν ξέρουμε αν θα βοηθήσει την περιοχή. "Από κοινού με τους πρόεδρους των Συνεταιριστικών Τραπεζών Δράμας και Έβρου μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός κοινού περιφερειακού τραπεζικού σχήματος στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη", ήταν το σχόλιο του περιφερειάρχη.


Στην τοποθέτησή του, υπήρξε και αναφορά στο ζήτημα των κουνουπιών, για το οποίο εκτέθηκαν τα εξής: "Το 2017, για πρώτη φορά στην Περιφέρειά μας το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών καταρτίστηκε σε βάθος τριετίας, καλύπτοντας την περίοδο 2017-2019, με αυξημένο προϋπολογισμό ύψους 7,2 εκ. ευρώ και περισσότερες δράσεις καταπολέμησης. Με αυτόν τον τρόπο, πετυχαίνουμε σημαντική εξοικονόμηση πόρων με χαμηλότερη τιμή αεροψεκασμού ανά στρέμμα, ενώ ταυτόχρονα οι Υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας είναι σε θέση να επεμβαίνουν ταχύτερα και να είναι πιο αποτελεσματικές". Όπως πρόσθεσε και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κος Τερτσούδης, 3,3 εκ ευρώ αφορούν σε εναέριες δράσεις, ενώ 387.000 ευρώ αφορούν στις επίγειες δράσεις στο νομό Ροδόπης.


Η ΡΟΔΟΠΗ ΣΤΗΝ ΟΧΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Θετικές για το νομό, σε πρώτη ανάγνωση, παρουσιάζονται πέντε πράξεις ένταξης έργων στο πλαίσιο της ΟΧΕ Πολιτιστικής Διαδρομής Εγνατίας Οδού. Αναλυτικά ο περιφερειάρχης σημείωσε τα εξής:


"Κεντρική θέση στην τουριστική πολιτική της Περιφέρειας έχει η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) της Πολιτιστικής Διαδρομής της Εγνατίας Οδού, προϋπολογισμού 55,2 εκ. ευρώ. Με την ΟΧΕ Εγνατίας Οδού υλοποιούνται έργα πρόσβασης, προστασίας και ανάδειξης σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους κατά μήκος της αρχαίας και της νέας Εγνατίας και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας με στόχο να δημιουργηθεί μία ολοκληρωμένη πολιτιστική διαδρομή.


Το 2017 εντάχθηκαν πέντε πράξεις προϋπολογισμού 4, 8 εκ. ευρώ:
1. Αποκατάσταση και ανάδειξη κτιριακού συγκροτήματος Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής.
2. Ολοκληρωμένες δράσεις ανάδειξης και προσβασιμότητας του Βυζαντινού Κάστρου Κομοτηνής.
3. Ανάδειξη Συμπληρωματικών αρχαιολογικών χώρων Αβδήρων.
4. Ολοκλήρωση ανάδειξης βυζαντινού τείχους - ενοποίηση μνημείων Κομοτηνής.
5. Ιμαρέτ Κομοτηνής: Συντήρηση μνημείου και εκκλησιαστικής συλλογής – Ανάδειξη περιβάλλοντος χώρου".


ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
"Χρηματοδοτούμε με το ποσό των 32 εκ. ευρώ τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου των έξι μεγάλων πόλεων της Περιφέρειας: Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, ώστε να διατίθεται φυσικό αέριο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μειώνοντας το κόστος παραγωγής και αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα", είπε ο περιφερειάρχης αναφορικά με τη σύνδεση της ΑΜ-Θ με το φυσικό αέριο, κι έδωσε την παρακάτω εκτίμηση:


"Εκτιμάται ότι εντός του 2018 θα ενταχθεί η πράξη καθώς θα έχουν επιλυθεί εκκρεμότητες που αφορούν το μοναδικό δικαιούχο της πρόσκλησης, τη ΔΕΔΑ ΑΕ, με κυριότερες το κανονιστικό πλαίσιο εκτέλεσης έργων και την Υπουργική Απόφαση χρηματοδότησης".


Σε άλλο σημείο του λόγου του στάθηκε και στην επεξεργασία αστικών λυμάτων, αναφέροντας και τον οικισμό Φαναρίου. "Έχουν εκδοθεί δύο προσκλήσεις της δράσης «βελτίωση της συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων στην περιφέρεια ΑΜ-Θ» συνολικού π/υ 45.251.863,49 ευρώ. Στην πρώτη πρόσκληση αξιολογήθηκαν θετικά πράξεις που αφορούν τους οικισμούς Φανάρι, Μάκρη, Κ. Νευροκόπι και Χωριστή και εκδόθηκαν οι σχετικές αποφάσεις χρηματοδότησης με συνολικό προϋπολογισμό 24.357.793,25 ευρώ", είπε.


ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΦΑΚΕΛΟ" ΔΠΘ - ΤΕΙ ΑΜΘ
Ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τα δύο ακαδημαϊκά ιδρύματα της περιοχής, το Δημοκρίτειο και ΤΕΙ ΑΜ-Θ, είπε ο κος Μέτιος, ο οποίος όμως στον απολογισμό του δεν συμπεριλαμβάνει καμία πρόταση-διεκδίκηση, αναφορικά με τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών, όπου το ΤΕΙ ΑΜ-Θ φαίνεται κάθε μέρα να ...απομακρύνεται από την περιφέρεια και από την ένωσή του με το ΔΠΘ.


Φαίνεται ότι βούληση του υπουργείου παιδείας είναι η συνένωση του ΤΕΙ ΑΜ-Θ με το ΤΕΙ Σερρών, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο, αλλά ο κος Μέτιος αρκέστηκε στο να αναδείξει την - για τρίτη χρονιά - λειτουργία της Δομής Δια Βίου Μάθησης ΑΜ-Θ, στην οποία συμβάλλουν ποικιλοτρόπως οι καθηγητές ΔΠΘ και ΤΕΙ ΑΜ-Θ.


Φ. ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ: "ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΡΓΟ, ΣΧΕΔΙΟ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ"
"Οδοστρωτήρας" κατά της διοίκησης Παυλίδη-Μέτιου, παρουσιάστηκε στην σύντομη τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κοινωνική Συμμαχία, Φώτης Καραλίδης. 


"Ο απολογισμός σας δεν αντέχει κριτικής, γιατί δεν έχει έργο, σχέδιο ή προγραμματισμό", είπε σε αυστηρό τόνο, και συνέχισε την κριτική: "Δυστυχώς για τον τόπο τρεισήμισι χρόνια δεν έχετε να επιδείξετε τίποτα, κι αυτό φαίνεται από τα κείμενά σας. Θα κάνουμε, θα εντάξουμε, θα προχωρήσουμε, αυτά λέτε. Είναι χρόνοι που μεταφέρουν τα πράγματα στο διηνεκές. 


Ο απολογισμός κανονικά πρέπει να γίνεται με χρόνο αόριστο, δηλαδή τι κάνατε και όχι τι θα κάνετε! Στο σχεδιασμό σας υπάρχουν πολλά μεγάλα ΘΑ, βασισμένα σε εξαγγελίες του αείμνηστου Παυλίδη. Εδώ και τρία χρόνια κάνετε τις ίδιες εξαγγελίες. Δεν μας λέτε πότε όμως θα γίνουν αυτά. Αυτές τις απαντήσεις ψάχνουμε. Για τον Έβρο το ειδικό έργο είναι της κυβέρνησης ή δικό σας, γιατί το εξαγγείλατε ως δικό σας και οι δύο", είπε μεταξύ άλλων.


"Μιλάτε για έργα οδικής ασφάλειας για το ΠΕΠ, με αβέβαιη ωριμότητα και κατασπατάληση 50εκ ευρώ σε μικρά έργα. Άρα δεν υπάρχει ένα σχέδιο για κάποιο συγκεκριμένο έργο", κατηγόρησε σε άλλο σημείο, και έδωσε ένα παράδειγμα μεγάλου έργου που θα επέλεγε ο ίδιος: "Σας λέω λοιπόν ότι η δυτική είσοδος της πόλης της Ξάνθης με 10εκ έχει έτοιμη μελέτη και ωριμότητα, αλλά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 το αγνοούσατε".


"Γιατί δεν προχωρήσατε τους αναδασμούς στον Έβρο με μεγάλη έκπτωση, αλλά βάλατε τότε μικρά έργα σε πανηγυράκια, ενώ λέτε ότι οι αναδασμοί είναι προτεραιότητα", διερωτήθηκε σε άλλο σημείο, δείχνοντας την χρηματοδότηση μικρών εκδηλώσεων γλεντιού αντί για μεγάλων έργων σε άλλους τομείς. 


"Χαρακτηρίσατε το 2017 ως έτος αριστείας στον τουρισμό, προφανώς για κάποιες συναντήσεις που κάνατε και ένα ντοκιμαντέρ. Παρουσιάσατε λάθος χάρτες, δεν πήγατε σε εκθέσεις βαλκανικών χωρών και κάνατε πολλά λάθη", ήταν το αιχμηρό σχόλιό του για τον τουρισμό.


Και το ΕΣΠΑ μπήκε ξανά στο προσκήνιο της κριτικής. "Οι εντάξεις και η υλοποίηση έργων του ΕΣΠΑ είναι ανύπαρκτη. Τον Νοέμβριο οι απορροφήσεις ήταν στο 8%", είπε ο κος Καραλίδης, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι "οι προσωπικές σας διαφορές και η αλαζονεία σας, είναι εις βάρος του τόπου".


ΣΠ. ΤΟΥΡΤΟΥΡΗΣ: "ΞΕΠΕΤΑΜΑ, ΟΧΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ"
Κυρίως στη διαδικασία, στάθηκε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης ΡΙΖΑ ΑΜ-Θ Σπύρος Τουρτούρης, ο οποίος είπε ότι ο απολογισμός στάλθηκε ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν την ειδική συνεδρίαση, στερώντας την ευκαιρία αναλυτικής ανάγνωσης και εμπεριστατωμένης κριτικής, αλλά και στο ότι ξεκίνησε πολύ αργά χρονικά, χωρίς δημάρχους, βουλευτές, κόμματα, φορείς παρόντες. 


"Ξεπέταμα λέγεται. Αυτός δεν είναι απολογισμός", είπε ο κος Τουρτούρης, και συνέχισε: "Δεν ακούσαμε τίποτα, πέρα από έναν κατάλογο δράσεων - που καλώς έγιναν - και κάποιες προγραμματικές περιγραφές, αλλά αυτό απολογισμός δεν είναι. Για να κάνουμε έναν σωστό απολογισμό πρέπει να δούμε ακριβώς τι ξεκινήσαμε, τι πετύχαμε, σε τι αποτύχαμε και γιατί. Τι να το κάνω ότι για παράδειγμα πήγαμε σε μία έκθεση τουριστικού περιεχομένου, αν δεν έχουμε τα αποτελέσματα από αυτή; Ελπίζω του χρόνου ο απολογισμός να μην γίνει τα μεσάνυχτα της 31ης του 2019".


Την εναντίωση τους επί της διαδικασίας κυρίως και επί του απολογισμού, εξέφρασαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις, ενώ ο Χρήστος Τρέλλης της Λαϊκής Συσπείρωσης αποχώρησε διαμαρτυρόμενος.


"Πέρσι βρισκόμασταν στην όγδοη θέση, μεταξύ των άλλων περιφερειών, αλλά φέτος είμαστε στην δωδέκατη. 


Γιατί είμαστε στην προτελευταία θέση, ενώ για παράδειγμα τα νησιά του Ιονίου ανέβηκαν από την δωδέκατη στην τρίτη", ήταν ένα από τα επιχειρήματα που ακούστηκαν και προήλθε από τον επικεφαλής της παράταξης Γνώση και Συνεργασία Βασίλη Τραϊφόρο, ενώ τα επιχειρήματά τους κατέθεσαν και άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Με σχετική πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πέρασε το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη,  που συνάντησε πλήθος αντιδράσεων από τα συνδικάτα, σε  δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και   από όλα τα κόμματα