fbpx Πρόταση Στυλιανίδη για μεταφορά στη Θράκη του αρχηγείου της FRONTEX
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 12 Ιουνίου, 2018 - 10:00
Ο ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΠΟΑΣΑ)

Πρόταση Στυλιανίδη για μεταφορά στη Θράκη του αρχηγείου της FRONTEX

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευριπίδης Στυλιανίδης
Βράβευση
ΠΟΑΣΑ

Θετική ήταν η αρχική αντίδραση της φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας

Στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας που έγινε στα Καμένα  Βούρλα υπό την αιγίδα του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, ήταν κεντρικός ομιλητής ο επικ. καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην υπουργός και τ. βουλευτής Ροδόπης δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης με θέμα: «Θράκη: το επόμενο βήμα...»
Ο Θρακιώτης πολιτικός παρουσίασε όλες τις πτυχές του ζητήματος της Θράκης εθνικά αλλά και αναπτυξιακά. Ανέλυσε την ελληνική μειονοτική πολιτική στην περιοχή και την τουρκική παρεμβατικότητα. Άσκησε κριτική σε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά, επισημαίνοντας όμως και τις θετικές πολιτικές που κατά καιρούς έχουν γίνει. 


Ανέδειξε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της ακριτικής Ελλάδας και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θετικό ρόλο της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής όλα τα χρόνια στη Θράκη.


Ζήτησε την αναβάθμιση της παρουσίας τους τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει η ενίσχυση και η αναβάθμιση της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής τόσο για την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων όσο και για τη δημογραφική ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας. Επίσης ο Ευριπίδης Στυλιανίδης απευθυνόμενος στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας που ήταν παρόν κατά τη διάλεξη του, του ζήτησε να ενισχυθούν περαιτέρω η τοπικές Αστυνομικές Υπηρεσίες, να κινητροδοτηθεί το προσωπικό και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την μεταφορά στην Θράκη του αρχηγείου της Πανευρωπαϊκής δύναμης της FRONTEX από την Πολωνία.


«Αν οι Ευρωπαίοι ανησυχούν πραγματικά για τα μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα από την Ανατολή, ας το δείξουν έμπρακτα» είπε χαρακτηριστικά, «ας φέρουν εδώ να εκπαιδεύσουν στο πεδίο την πανευρωπαϊκή δύναμη, αξιοποιώντας τις σύγχρονες υποδομές των Σχολών της Αστυνομίας μας. Ας το διεκδικήσουμε όλοι μαζί. 


Αυτό θα ενισχύσει την προστασία των Ευρωπαϊκών συνόρων και θα τονώσει και την τοπική οικονομία της Θράκης». Θετική ήταν η αρχική αντίδραση της φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας.


Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τις τοπικές αρχές της Αυτοδιοίκησης, ο βουλευτής Φθιώτιδας και πρώην υπουργός Χρ. Σταϊκούρας καθώς και εκατοντάδες εκπρόσωποι της ΠΟΑΣΑ από όλους τους Νομούς της Ελλάδας. Από τη Ροδόπη επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο πρόεδρος Ιωάννης Τσαβδαρτζής.


Στο τέλος της εκδήλωσης το προεδρείο της ΠΟΑΣΑ βράβευσε τον Θρακιώτη πολιτικό για τους αγώνες του για τη Θράκη αλλά και για τη διαχρονική στήριξη του στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και την ΠΟΑΣΑ. Ο Ε. Στυλιανίδης ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική για την προσφορά τους στην ακριτική μας περιοχή.


Μαζί με τον Ε. Στυλιανίδη βραβεύτηκαν ο νυν αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Τσουβάλας, ο πρώην Στρατηγός κ. Σύρος για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που έπεσαν θύματα τρομοκρατίας καθώς και βετεράνοι αστυνομικοί για το έργο που προσέφεραν.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Από αναβολή σε αναβολή πηγαίνει το διάγγελμα του πρωθυπουργού, που θα έδινε ένα οδικό χάρτη σταδιακής επιστροφής στην καθημερινότητα και φυσικά μέτρων στήριξης όσων πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα,  που