fbpx "Προσεχώς" οι κινήσεις Μέτιου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΔΙΑΧΥΤΟΣ Ο ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΩΝ

"Προσεχώς" οι κινήσεις Μέτιου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρήστος Μέτιος
Εκλογές
Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Ανέφερε ότι δεν θα κάνει δηλώσεις περί επιστροφής όσων των αμφισβητούν, σύμβουλοι και αντιπεριφερειάρχες, αφού δεν έχει μιλήσει ακόμη μαζί τους (αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα το κάνει)

Δεν δέχτηκε ερωτήσεις που αφορούν την ουσία, δηλαδή τα αποτελέσματα της διετούς διοίκησής του στο τιμόνι της Περιφέρειας

Δήμητρα Συμεωνίδου

Αναλαμβάνει την ευθύνη του για την διάσπαση που υπάρχει στις τάξεις της παράταξης "Περιφερειακή Αναγέννηση" και ζητάει το ίδιο να πράξουν και τα άλλα στελέχη της παράταξης, στέλνοντας το μήνυμα ότι "τώρα είναι η ώρα που πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας". Φανερά εκνευρισμένος και αποφεύγοντας να δώσει απαντήσεις ουσίας, εμφανίστηκε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου ο Χρήστος Μέτιος παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου. Με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση στήριξης της υποψηφιότητάς του από τη Νέα Δημοκρατία και την επίσκεψη χθες στην Κομοτηνή του γραμματέα πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, ο κος Μέτιος θέλησε δημόσια να εκφράσει τις ευχαριστίες του στο κόμμα και δεν δέχτηκε ερωτήσεις που αφορούν το διά ταύτα, δηλαδή τα αποτελέσματα της διετούς διοίκησής του στο τιμόνι της Περιφέρειας. 

"Αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς προσδίδει νέα προοπτική στην Περιφέρειά μας", είπε στην αρχική του δήλωση, για να προσθέσει "εργάζομαι για αυτό που πιστεύω ότι είναι καλό για τον τόπο μας.

Με επίπονη προσπάθεια καταρτίσαμε ένα σχέδιο για μία ανοικτή και δυναμική Περιφέρεια που έχει ως βασικούς άξονες την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, την στήριξη της επιχειρηματικότητας, τον τουρισμό και τις επενδύσεις στην ενέργεια". Ένα σχέδιο που βασίστηκε στο έργο του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, "έργο που αναγνωρίζουμε, τιμούμε και συνεχίζουμε", είπε ο περιφερειάρχης. Και μπορεί να εξήρε το έργο Παυλίδη, όμως σε δεύτερο χρόνο είπε πως "δεν υπήρξε ποτέ ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής μας, για πραγματική ανάπτυξη". 

Εξέφρασε την βαθιά του πίστη στις δυνατότητες και τους ανθρώπους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και έθεσε ως προσωπικό του στοίχημα να διεκδικήσει και να πετύχει περισσότερα έργα για την ανάπτυξη του τόπου μας. Κάλεσε όλους τους πολίτες να στηρίξουν την "Περιφερειακή Αναγέννηση" και είπε "θα δώσουμε μία μεγάλη μάχη και θα πετύχουμε μία μεγάλη νίκη στις επερχόμενες εκλογές". Το κάλεσμα αυτό, πρόσθεσε, αφορά ανθρώπους και από άλλους πολιτικούς χώρους. Επεσήμανε πως η κατάρτιση του ψηφοδελτίου της Περιφερειακής Αναγέννησης θα είναι μία ανοιχτή διαδικασία, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη καθενός και εξέφρασε την πεποίθηση πως η Περιφερειακή Αναγέννηση μπορεί να αποτελέσει την κοινή συνισταμένη θέσεων και απόψεων μέσα από έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο. 

Πιεστικές ερωτήσεις για όσους τον αμφισβητούν
Ερωτηθείς σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει σε σχέση με όσα μέλη της παράταξης έχουν αντιταχθεί στο παρελθόν στην εκ νέου υποψηφιότητά του ο κος Μέτιος ο ίδιος ξεκαθάρισε πως "θα πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες" εξηγώντας πως "κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή", τονίζοντας όμως πως "όποιος επιλέξει το δικό του προσωπικό όφελος, την δική του ξεχωριστή πορεία, είναι δική του επιλογή".

Σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει και την πρόσφατη "γαλάζια" εκδρομή στην Αθήνα που είχαν πάει οι σύμβουλοι του για να ενημερώσουν τα κεντρικά του κόμματος για την ακαταλληλότητά του, αμφισβήτησε τα ονόματα των 19 μελών της παράταξης που τον κρίνουν ανεπαρκή διότι δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ, ενώ αναφορικά με το περιεχόμενο του κειμένου που είχε δοθεί στον Λευτέρη Αυγενάκη ήταν ...γενικό. "Δεν στέκομαι σε αυτό, όλοι έχουμε τις ευθύνες μας και πρέπει να τις αναλάβουμε", είπε. 

Προανήγγειλε ότι θα πάρει πρωτοβουλίες και δήλωσε πως "κανείς δεν πρέπει να βάλει την προσωπική του στρατηγική ή συμφέρον πάνω από το συμφέρον της παράταξης".  Καταληκτικά δεν έκανε σαφές αν θα δεχθεί να συνεργαστεί με όσους τον αμφισβήτησαν δημόσια και κατέληξε στο ότι "κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή" και θα αξιολογηθεί εφόσον κάνει προσωπικές επαφές. 

Η εκτίμηση Μέτιου για τον Κώστα Ζαγναφέρη
Δεν θέλησε να σχολιάσει τις υποψηφιότητες Κώστα Σιμιτζή που έχει ανακοινωθεί επίσημα από το ΚΙΝΑΛ, ούτε αυτή του Κώστα Κατσιμίγα  που φέρεται να λαμβάνει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά για τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη που εκδήλωσε πρόθεση δημιουργίας νέας παράταξης στην Περιφέρεια, ο κος Μέτιος είπε πως "ποτέ δεν σταμάτησα να συνομιλώ μαζί του, είναι πιο πολλά αυτά που μας ενώνουν παρά αυτά που μας χωρίζουν". Εκτίμηση του κου Μέτιου είναι ότι ο Κώστας Ζαγναφέρης δεν θα επιμείνει μέχρι τέλους στην απόφαση της αυτόνομης καθόδου. Ενημέρωσε πάντως ότι επίκεινται θετικές εκπλήξεις που θα προκύψουν από τις ενέργειες που θα κάνει αλλά δεν μπορεί ακόμη να αποκαλύψει.

Τέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος, υπέρ του δέοντος, για την πορεία ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Είπε σχετικά πως "επιχειρήθηκε το προηγούμενο διάστημα να παρουσιαστεί μία άλλη εικόνα για την Περιφέρεια, για το έργο που υλοποιείται και για μένα προσωπικά, μία κακή εικόνα, μια ψεύτικη εικόνα με υπερβολές, ψεύδη και συκοφαντίες. Ο στόχος ήταν να πλήξουν εμένα και να μην ληφθεί απόφαση στήριξης μου από τη ΝΔ. Δεν τα κατάφεραν, ούτε αυτοί, ούτε τα φερέφωνά τους. Η κατάσταση στην Περιφέρεια είναι καλή", κατέληξε και δεσμεύτηκε να παρουσιάσει σε άλλη συνέντευξη Τύπου την πορεία έργων, εντάξεων. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αντιλαμβανόμαστε ότι σε εποχές που δύσκολα οι δήμοι μπορούν να παρουσιάσουν έργο,  να επαινούν και να διαφημίζουν, συναντήσεις, καθημερινές δράσεις,  προσπάθειες, ιδέες και προτάσεις.