fbpx Προεκλογικές ζυμώσεις στη Θράκη με φόντο την ...Τουρκική Δημοκρατία
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ "ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ" ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Προεκλογικές ζυμώσεις στη Θράκη με φόντο την ...Τουρκική Δημοκρατία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τουρκικό Προξενείο
Δήμος Κομοτηνής
Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Εκλογές

Όλοι οι δήμαρχοι της Ροδόπης (Γ. Πετρίδης, Γ. Σταυρίδης, Α. Ριτβάν, Κ. Ισμέτ), και οι Χρ. Μέτιος, Δ. Πέτροβιτς, Ν. Τσαλικίδης, Γ. Γκαράνης, Αντ. Γραβάνης, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν σε δεξίωση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής

Δεκάδες πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί στον Τούρκο πρόξενο για τα 95 χρόνια Δημοκρατίας της Τουρκίας

Διονύσης Βοργιάς

Πρόσωπα που κατά το παρελθόν δεν συνήθιζαν να αναπτύσσουν δημόσιες επαφές με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, όπως ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης και ο διαφαινόμενος υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Γραβάνης, ήταν μεταξύ όσων έσπευσαν να ευχηθούν στον Τούρκο πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου και στους υποπροξένους. Ως είθισται κάθε χρόνο το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής πραγματοποίησε επετειακή εκδήλωση εορτασμού της ανακήρυξης της Τουρκικής Δημοκρατίας. Φέτος, εορτάστηκε η 95η επέτειος, το βράδυ της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο "Χρήστος και Εύη" στην Κομοτηνή. 

Για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι οι τοπικοί πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί δράττουν της ευκαιρίας, προκειμένου να "επισημοποιήσουν" σχέσεις με το τουρκικό προξενείο και κατ' αυτό τον τρόπο να "απλώσουν" την εκλογική τους δύναμη. 

Ο επικεφαλής της "Κοινωνίας Πολιτών" Γιάννης Γκαράνης ξεκινάει ...εκεί ακριβώς όπου άφησε τις σχέσεις ο νυν δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης. Εθεάθη στην δεξίωση μαζί με τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους Σιμπέλ Μουσταφόγλου, Τζιχάν Ιμάμογλου, Μολλά Ισά Ριτβάν και Εμρέ Αχμέτ. Ιδιαιτέρως αρνητικά έχει σχολιαστεί η παρουσία του Γιώργου Πετρίδη για τον εξής λόγο: Ο δήμαρχος δεν παρευρέθηκε κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Κομοτηνή, ούτε σε κάποιον οικισμό του Δήμου Κομοτηνής, αλλά μία μέρα μετά έσπευσε να παραστεί στην δεξίωση.

Υπό την ιδιότητά του ως προέδρου του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, εθεάθη στην δεξίωση, ο Αντώνης Γραβάνης από κοινού με μέλη του Επιμελητηρίου, αλλά και με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστη Βαφειάδη. 

Και ο δήμαρχος Μαρωνείας - Σαπών Γιάννης Σταυρίδης δεν έλειψε από την εκδήλωση, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση έκανε και η παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς. 

Ο πολιτικός που δεν ήρθε την περασμένη εβδομάδα στην Κομοτηνή και δεν παρέστη στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, έκρινε πρέπον να καταφτάσει, μόλις μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα, στην δεξίωση του προξενείου. Μεσολάβησε όμως η ανακοίνωσή του ότι σκοπεύει να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος περιφερειάρχης, διεκδικώντας την διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συνεπώς, αυτό το διάστημα διεκδικεί ...στελέχη και στηρίξεις. Και φυσικά εντός μειονότητας. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος με το "χρίσμα" της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μέτιος, ο οποίος συνοδεύτηκε από περιφερειακούς του συμβούλους, τους Μουσταφά Κατραντζή (που θα είναι και υποψήφιος βουλευτής), Αχμέτ Ιμπράμ, Μουσταφά Χουσέ, τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Μουλταζά Ταρκάν.  Μαζί τους μάλιστα εθεάθη και ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο οποίος συνήθιζε να απέχει από αυτές τις πρακτικές και - παρά τους τελευταίους "τριγμούς" του με τον περιφερειάρχη - βρέθηκε στην δεξίωση.

Και ο κος Τσαλικίδης δεν είχε κρίνει πρέπον να βρεθεί στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, αλλά άδραξε την προεκλογική ευκαιρία να βρεθεί στην δεξίωση. Και εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης της ΠΑΜ-Θ ήταν στην εκδήλωση. Δεν ήταν άλλος από τον περιφερειακό σύμβουλο Ξάνθης Χουσεΐν Μεχμέτ Ουστά, ο οποίος πέρσι είχε ανεβάσει φωτογραφία στο facebook στην οποία έκανε εμφανώς το σήμα των Γκρίζων Λύκων.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ, ο δήμαρχος Αρριανών Αχμέτ Ριτβάν, ο βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο πρώην βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης ως "τουρκικής" νεολαίας Κομοτηνής Αχμέτ Νετζάτ, και άλλοι.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η είδηση της διακοπής του ρεύματος σε φτωχό αγρότη από τα ορεινά της Ροδόπης, για το ασήμαντο ποσό των 280  ευρώ όπως πληροφορηθήκαμε,  από τη συγκινητική ανάρτηση που έκανε ο υπάλληλος που επιφορτίστηκε το