fbpx Προειλημμένη η απόφαση της Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2019 - 10:00
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΟΙ ΣΑΦΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

Προειλημμένη η απόφαση της Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού
ΚΙΝΑΛ
Ιλχάν Αχμέτ

Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών και η μη εκλογή της ως σύμβουλος διαδραμάτισε τον δικό του ρόλο στην απόφασή της

Δήμητρα Συμεωνίδου

Προειλημμένη φαίνεται να ήταν η απόφαση της Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού να παραιτηθεί από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στο νομό Ροδόπης. Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών και η μη εκλογή της ως σύμβουλος στον Δήμο Κομοτηνής διαδραμάτισε τον δικό του ρόλο στην απόφασή της, παρά τα όσα εκείνη προτάσσει η ίδια ως αιτία παραίτησης στην επιστολή της προς την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Η απόφασή της έγινε γνωστή επίσημα χθες, μέσω δημοσιοποίησης της επιστολής, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Διαπιστώνω ότι η όποια προσπάθειά μου, η οποία γίνεται μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες αλλά αποκλειστικά από συλλογική υπευθυνότητα, βρίσκεται σε μία μόνιμη υπονόμευση. «Φίλιες» δυνάμεις, οι οποίες ουδέποτε υπήρξαν συστρατευόμενοι με την μεγάλη προοδευτική παράταξη και ουδέποτε μοιράστηκαν στο παρελθόν το όραμά μας, εκμεταλλεύονται συγκυριακά το ΚΙΝΑΛ ως ένα ακόμα σταθμό της πολιτικής τους πορείας χωρίς προφανώς να είναι και ο τελευταίος».

Οι αναφορές της αυτές «φωτογραφίζουν» εμφανώς τον Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος επιβιώνει πολιτικά παρά τις συνεχείς μετακινήσεις του από κόμμα σε κόμμα. Είναι ένας δυνατός αντίπαλος και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού, που φαίνεται να αποφάσισε να μην «κάψει» την δική της πολιτική καριέρα, έναντι ενός άλλου υποψηφίου όπως ο Ιλχάν Αχμέτ. Και μπορεί η προσχώρηση του Ιλχάν Αχμέτ στο ΚΙΝΑΛ να έχει γίνει καιρό πριν γνωστή, όσο και πρόθεσή του να είναι υποψήφιος βουλευτής, όμως η Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού αποφάσισε τώρα να μιλήσει για όλα αυτά, έχοντας ήδη μετρήσει τις δυνάμεις της στις δημοτικές εκλογές.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι η Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού έχει μία πολύχρονη πορεία στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση και σίγουρα η απόφασή της να κάνει πίσω από το ψηφοδέλτιο δεν σημαίνει ότι αποσύρεται οριστικά.

Αυτούσια η επιστολή της κ. Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού είναι η εξής:

 «Η χώρα μας διανύει μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της ιστορίας της καθώς προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά από 10 χρόνια βαρύτατων μνημονίων, περικοπών και σκληρής λιτότητας. Ειδικότερα η Θράκη μας αποτέλεσε και αποτελεί ένα τόπο ο οποίος πλήρωσε ιδιαίτερα μεγάλο αντίτιμο της κρίσης αυτής. Τα τελευταία χρόνια βιώσαμε, όλοι εμείς που ζούμε στον τόπο αυτό, την εγκατάλειψη, την εξαθλίωση και την ερήμωση του από νέους ανθρώπους. Παρά τις δύσκολες αυτές συνθήκες, όλοι όσοι πιστεύουμε και εργαζόμαστε ακατάπαυστα για το καλύτερο αύριο αυτού του τόπου, δώσαμε μάχες για να μην χαθεί η ελπίδα του αύριο, να μην εγκαταλειφθεί πλήρως ο τόπος μας και να μην παραδοθεί σε ακραίες εθνικιστικές μειοψηφίες οι οποίες μέσα από όψιμους ηρωισμούς προσπαθούν να καπηλευτούν την εξαθλίωση της καθημερινότητας μας. Συστρατευόμενοι όλοι κάτω από την μεγάλη ομπρέλα μιας προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Μίας ισχυρής και ενωμένης δημοκρατικής παράταξης, πιστής στις μέχρι σήμερα πάγιες και σταθερές πολιτικές ανάπτυξης, ισονομίας και ισοπολιτείας, στρατευμένη πάντα ενάντια σε πολιτικές δεξιού νεοφιλελευθερισμού και εθνικιστικών παραληρημάτων.

Αγαπητή κα. Πρόεδρε, μέσα στο πέρασμα όλων αυτών των ετών γνωρίζετε ότι έχω προσφέρει από την θέση μου και τις δυνατότητες μου όσα περισσότερα μπορούσα για την εδραίωση της κεντροαριστεράς και των πολιτικών που πρεσβεύαμε. Ακολουθώντας πάντα τις αρχές και τον αγώνα της οικογένειάς μου και του πεθερού μου πρώην Βουλευτή Αχμέτ Μεχμέτ για την εδραίωση του ΠΑΣΟΚ στην Ροδόπη. Έθεσα εξ αρχής τον εαυτό μου στην διάθεση του κόμματος (υποψήφια και εκλεγμένη νομαρχιακή και δημοτική σύμβουλος, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009, μέλος των κεντρικών οργάνων του κόμματος) και υπηρέτησα με σθένος κάθε αξίωμα χωρίς ποτέ να ενδώσω σε μικροκομματικές και πελατειακές σκοπιμότητες ολοκληρώνοντας σήμερα 17 έτη συνεχούς παρουσίας (από το 2002 ως εκλεγμένη νομαρχιακή σύμβουλος και αντινομάρχης μέχρι σήμερα ως εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος και αντιδήμαρχος).

Στις προσωπικές αλλά και θεσμικές συναντήσεις μας το τελευταίο χρονικό διάστημα σας έχω επισημάνει επανειλημμένα τις ιδιομορφίες της περιοχής μας σε θέματα χάραξης στρατηγικής πολιτικής (ισονομία, ισοπολιτεία, ισότητα, ανεργία κοκ) προκειμένου να επαναφέρουμε στις τάξεις του κινήματος τον πυρήνα των συμπολιτών μας που αποτελούσε τον κορμό του κόμματος από την ίδρυση του μέσα από τις αξίες και θέσεις που είχε εδραιώσει ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Παρόλα αυτά διαπιστώνω ότι η όποια προσπάθειά μου, η οποία γίνεται μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες αλλά αποκλειστικά από συλλογική υπευθυνότητα, βρίσκεται σε μια μόνιμη υπονόμευση. «Φίλιες» δυνάμεις, οι οποίες ουδέποτε υπήρξαν συστρατευόμενοι με την μεγάλη προοδευτική παράταξη και ουδέποτε μοιράστηκαν στο παρελθόν το όραμά μας, εκμεταλλεύονται συγκυριακά το ΚΙΝΑΛ ως ένα ακόμα σταθμό της πολιτικής τους πορείας χωρίς προφανώς να είναι και ο τελευταίος.

Αποδεδειγμένα η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η οργάνωση του κινήματός μας στην ευρύτερη περιοχή θεωρείται επιεικώς ως κακή με περίτρανο παράδειγμα τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων (για πρώτη φορά το κίνημα μας δεν εκλέγει Περιφερειακό σύμβουλο στην ΠΕ Ροδόπης !!!). Με κριτήριο τα ανωτέρω θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την οριστική απόφασή μου να μην είμαι υποψήφια στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές με το ΚΙΝΑΛ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τόσο εσάς όσο και τα όργανα του κινήματος για την τιμητική πρότασή σας στο πρόσωπό μου. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση και καλή δύναμη σης προσπάθειες σας.

Παραμένω ενεργός πολίτης. Πιστή στην πορεία που χαράξαμε. Συμπορευόμενη όλων όσων επιθυμούμε να ξαναδούμε να εκφράζεται ισχυρά η φωνή όλων των καθαρών προοδευτικών δυνάμεων».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Φυσικός και νομοτελειακός όρος στη ζωή, προφανώς είναι να διεκδικεί πάντοτε τα δίκια του ο κάθε άνθρωπος και  να προσπαθεί να καλυτερέψει  τη ζωή του και τις συνθήκες εργασίας.