fbpx Το Ποτάμι στηρίζει την προσπάθεια για ανέγερση νέου νοσοκομείου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, 2016 - 11:00
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Το Ποτάμι στηρίζει την προσπάθεια για ανέγερση νέου νοσοκομείου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σταύρος Θεοδωράκης
Ροδόπη
Εκλογές
Το Ποτάμι

Ο επικεφαλής του Ποταμού είπε ακόμα ότι δεν βλέπει εκλογές σύντομα

Τέσσερις σταθμούς περιελάμβανε η περιοδεία του Σταύρου Θεοδωράκη στην Κομοτηνή χθες. Ο επικεφαλής του κινήματος "το Ποτάμι" ξεκίνησε από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο της Κομοτηνής, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τον διοικητή του ιδρύματος, όσο και με το σωματείο εργαζομένων. Μετά τις επαφές ο κος Θεοδωράκης ξεναγήθηκε σε κάποιες από τις κλινικές του νοσοκομείου και τα εξωτερικά ιατρεία για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την ανάγκη ανέγερσης νέου κτιρίου που ζητούν συλλήβδην οι τοπικοί φορείς. 


Αυτό άλλωστε προέταξε και στις δηλώσεις που έκανε από κοινού με τον Γιώργο Φιλιππίδη, τον διοικητή του Νοσοκομείου, το εγκώμιο του οποίου έπλεξε ως "νέο άνθρωπο κατέχοντα τη διοίκηση κοινωνικών δομών με τα αντίστοιχα πτυχία". Ο κος Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι θα πιέσει στο μέτρο των δυνατοτήτων του για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης που επιχειρείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προκειμένου να γίνει το νέο κτίριο. 


Το κτιριακό έθεσε ως προτεραιότητα και ο Γιώργος Φιλιππίδης, ο οποίος σημείωσε ακόμη πως μέχρι να γίνει αυτό, στόχος της διοίκησης είναι να "συμμαζέψει" την υφιστάμενη κατάσταση με βασική προτεραιότητα την αποπληρωμή των χρεών του ιδρύματος κυρίως προς ιδιώτες. Ήδη όπως είπε τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχουν δοθεί περίπου 4.5 εκ € προς εξόφληση οφειλών και υπολείπονται περίπου 500.000 €. 


Από τους εργαζόμενους, ο κος Θεοδωράκης άκουσε το γνωστό τοις πάσι πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, για το οποίο όμως θα υπάρξει μία "ανάσα" σύντομα με το πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων, το οποίο στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής θα δώσει 34 εργαζόμενους. Ακόμη κι αυτό όμως, είπαν οι συνδικαλιστές, είναι ένας μικρός αριθμός καθώς τα συνολικά κενά του οργανογράμματος αγγίζουν τα 200.


Η ξενάγησή του στους χώρους του νοσοκομείου, έφερε τον κο Θεοδωράκη αντιμέτωπο με την "παλαιότητα" του κτιρίου, με τους "μικρούς" -όπως τους χαρακτήρισε ο ίδιος- θαλάμους ασθενών, αλλά του έδωσε και την ευκαιρία να μιλήσει τόσο με γιατρούς όσο και με ασθενείς ή συνοδούς για να ακούσει από όλους ότι το 'νοσοκομείο της Κομοτηνής είναι πολύ χρήσιμο για την περιοχή και ότι η λειτουργία του πρέπει αν υποστηριχθεί παντί τρόπω. 


ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: "ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ"
Τα της κεντρικής πολιτικής σκηνής τεκταινόμενα, ο Σταύρος Θεοδωράκης τα σχολίασε από το γραφείο του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου. Εκτίμησε ότι δεν βλέπει διεξαγωγή εκλογών στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον, παραδεχόμενος ωστόσο και ο ίδιος ότι τα εκλογικά σενάρια είναι σε έξαρση. Όσο για την επίσκεψή του, έσπευσε να διευκρινίσει ότι αυτή είχε από καιρό προγραμματιστεί και κυρίως προ της εντατικοποίησης των "προεκλογικών" σεναρίων, ούτως ειπείν δεν έχει καμία σχέση με εκλογές ή κάλπες. 


Ο κος Μέτιος ενημέρωσε τον Σταύρο Θεοδωράκη για τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για να ακούσει από τον πολιτικό αρχηγό ότι στόχος του ίδιου και το κόμματος του είναι να πείσει "το κράτος των Αθηνών" να απελευθερώσει τις δυνάμεις που μπορούν να φέρουν την ανάπτυξη στην περιοχή, κυρίως δε στους τομείς του τουρισμού και της ενέργειας. 


Από το γραφείο του κου Μέτιου, ο Σταύρος Θεοδωράκης επαναδιατύπωσε και την πολιτική του πρόταση περί δημιουργίας Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας, την οποία αιτιολογεί πάντα, με το επιχείρημα ότι στα θέματα εθνικής ασφάλειας πρέπει να υπάρχει μία κοινή γραμμή από τις πολιτικές δυνάμεις ενώ παράλληλα δεν είναι εφικτό όλο το βάρος του κρίσιμου αυτού θέματος να πέφτει στις πλάτες ενός μόνο ανθρώπου, ήτοι του εκάστοτε πρωθυπουργού.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ: "Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ"
Την οδό Βενιζέλου επέλεξαν για τις κοινές τους δηλώσεις ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο δήμαρχος της Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης για τις κοινές τους δηλώσεις μετά την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του δεύτερου. "Ανεξάρτητα από κομματικές γραμμές, έχω την αίσθηση ότι υποδέχομαι έναν φίλο της πόλης μας" είπε ο κος Πετρίδης, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να κάνει μνεία στην ανάγκη ενδυνάμωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δη της πρωτοβάθμιας. Αυτό μάλιστα δεν αποτελεί προσωπική του άποψη, αλλά κομματική θέση του Ποταμιού, την οποία προωθεί και στη Βουλή προσπαθώντας να πείσει την κυβέρνηση να ενδυναμώσει το ρόλο των ΟΤΑ. 


Οι δύο άνδρες έφτασαν στην οδό Βενιζέλου πεζή, και αφού είχαν διασχίσει την πλατεία με τον επικεφαλής του Ποταμιού να ανταλλάσει χειραψίες με τους περαστικούς. Η κουστωδία πέρασε και από αρκετά καφέ της πλατείας και της Βενιζέλου, ώσπου να καταλήξει στο καφέ Piccolo όπου συνοδεία εσπρέσο, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον Σταύρο Θεοδωράκη για τα προβλήματα του δήμου. 
Τον κο Θεοδωράκη συνόδευσε σε όλες του τις επαφές στην Κομοτηνή ο βουλευτής Ροδόπης του κόμματος Ιλχάν Αχμέτ, τον οποίο ο πρόεδρος χαρακτήρισε ως "το μάτι του Ποταμιού σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη" και εξήρε πολλάκις την κοινοβουλευτική του προσφορά. 


Ο Σταύρος Θεοδωράκης έφτασε στην Κομοτηνή ερχόμενος από την Ξάνθη, όπου και εκεί είχε σειρά επαφών με τοπικούς φορείς, αλλά και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και με τον πρύτανη του ΔΠΘ, Θανάση Καραμπίνη.


Η περιοδεία του στη Θράκη ολοκληρώθηκε στο Διδυμότειχο, με το οποίο έχει και προσωπικούς συναισθηματικούς δεσμούς καθώς εκεί -και συγκεκριμένα στην Καρωτή- υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πόσο διακοσμητικό ρόλο και συνάμα βαρύγδουπο τίτλο στην κυριολεξία έχει το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης,  που φτιάχτηκε καθαρά για ψυχολογικούς και εθνικούς λόγους,  δήθεν για να στηρίξει τις ακριτικές