fbpx Πληθαίνουν οι φωνές που λένε όχι στο κλείσιμο των υποκαταστημάτων της ΕΤΕ σε Σάπες και Ίασμο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου, 2019 - 10:00
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΤΕ

Πληθαίνουν οι φωνές που λένε όχι στο κλείσιμο των υποκαταστημάτων της ΕΤΕ σε Σάπες και Ίασμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εθνική Τράπεζα
Ίασμος
Σάπες
Νίκος Τσαλικίδης

Αντίθετοι ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταμάτης Σακελλίων και ο υποψήφιος δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν 

Την πλήρη αντίθεσή του, στην προοπτική αναστολής της λειτουργίας των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας, σε Σάπες και Ίασμο, εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, σε συνάντησή του με τον περιφερειακό διευθυντή ΑΜΘ της ΕΤΕ Κωνσταντίνο Στάσα, στην Καβάλα.

Στον αρνητικό αντίκτυπο που δύναται να προκαλέσει μια τέτοια εξέλιξη στην εξυπηρέτηση των πολιτών της βόρειας Ροδόπης αλλά και στο γεγονός της αποψίλωσης των ίδιων περιοχών από υπηρεσίες, εστιάζει ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τσαλικίδης σε σχετική επιστολή που κατέθεσε ενώπιον του περιφερειακού διευθυντή της ΕΤΕ.

«Ο πληθυσμός της Ροδόπης χρειάζεται μία βιώσιμη λύση με μοναδικό στόχο της συνέχιση της εξυπηρέτησης του πολίτη και τη διευκόλυνση των συναλλαγών. Προς επίτευξη αυτού του στόχου, πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν σημεία που θα τον βοηθούν και θα κάνουν την καθημερινότητά του πιο εύκολη, προσφέροντας τις υπηρεσίες που του αξίζουν. Ο σχεδιασμός και η προσαρμογή στα νέα δεδομένα θα πρέπει να στηρίζεται στη σχέση ποιότητας- οικονομίας» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης.

Ας σημειωθεί ότι, η επιστολή έχει προωθηθεί στη Διοίκηση της ΕΤΕ, ενώ επίκεινται νέες σχετικές επαφές του Νίκου Τσαλικίδη για το ίδιο ζήτημα.
Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης 

Την αντίθεσή της ενόψει του διαφαινόμενου λουκέτου στα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας σε Σάπες και Ίασμο, εκφράζει ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταμάτης Σακελλίων, αναφέροντας ότι «οι τράπεζες ανακεφαλαιώθηκαν με κόστη που ανέλαβε και πλήρωσε ο ελληνικός λαός». Γι' αυτό τονίζει «θα κάνουμε και από μεριάς μας ό,τι μπορούμε ώστε να αποτραπεί αυτή η δυσμενής εξέλιξη».

Η δήλωση του Σταμάτη Σακελλίων: «Μας βρίσκει πλήρως αντίθετους η πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει τα υποκαταστήματα της σε Σάπες και Ίασμο. Στο όνομα της οικονομίας κλίμακας είναι προφανές ότι η τράπεζα αγνοεί τα συμφέροντα των πολιτών και πελατών της. Είναι αδιανόητο μια τράπεζα που μέτοχός της είναι και το δημόσιο, να προχωρεί σε τέτοιες ενέργειες και ουσιαστικά ο Νομός Ροδόπης να μένει με ένα υποκατάστημα της Εθνικής.

Θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας δημιουργεί ένα μεγάλο κενό όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των πολιτών, προκαλεί μεγάλη ζημιά στις τοπικές οικονομίες, και προξενεί ταλαιπωρία στους πολίτες. Για αυτούς τους λόγους ζητούμε την ανάκληση της απόφασής της αυτής, και τη διατήρηση των υποκαταστημάτων σε Σάπες και Ίασμο. Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε και από μεριάς μας ότι μπορούμε ώστε να αποτραπεί αυτή η δυσμενής εξέλιξη. Να θυμίσουμε σε κάθε περίπτωση ότι οι τράπεζες ανακεφαλαιώθηκαν με κόστη που ανέλαβε και πλήρωσε ο ελληνικός λαός. Αυτό οφείλουν να μην το ξεχνούν».

Οντέρ Μουμίν: Όχι στο κλείσιμο του υποκαταστήματος Εθνικής στον Ίασμο
Ο πρώτος αυτοδιοικητικός του Ιάσμου που εκφράζει δημόσια και ρητή θέση αναφορικά με το διαφαινόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Ίασμο είναι ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ιάσμου - επικεφαλής του συνδυασμού "Εμπρός" Οντέρ Μουμίν. Σε σχετική του ανακοίνωση  αναφέρει τα εξής: "Δεδομένου ότι θα αποτελέσει απώλεια και θα δημιουργήσει προβλήματα στις καθημερινές συναλλαγές των δημοτών του δήμου Ιάσμου, δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας στο κλείσιμο του υποκαταστήματος Ιάσμου της Εθνικής Τράπεζας".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Για όσους βιάζονται να υποβαθμίσουν τη σημασία και τα  οφέλη η όχι,  που αποκόμισε ο  πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης με την επίσημη επίσκεψη του στη φιλικά φερόμενη προς την Τουρκία, Λιβύη, ας κρατήσουν χ