fbpx Πίσω σκέψεις από το όνομα του Κώστα Κατσιμίγα
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 13 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΟΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Πίσω σκέψεις από το όνομα του Κώστα Κατσιμίγα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κώστας Κατσιμίγας
Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Επιφυλάσσεται ο ίδιος, καμία επίσημη από το κόμμα που προκρίνει "αυτοδιοικητική πρωτοβουλία"

Δήμος Μπακιρτζάκης

Οι διαρροές τον θέλουν υποψήφιο για τον χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο ίδιος επιφυλάσσεται, ενώ το κόμμα προκρίνει "αυτοδιοικητική πρωτοβουλία". Οι σκέψεις πίσω από το όνομα του Κώστα Κατσιμίγα πολλές, τόσο από πλευράς εκείνου, όσο και εκείνων που αφήνουν τις διαρροές να μιλήσουν έναντι των επίσημων οργάνων. 

Γιος του πρώην δημάρχου Κομοτηνής Χαράλαμπου Κατσιμίγα (1983-1986), ασχολήθηκε και ο ίδιος με τα δημοτικά πράγματα της Κομοτηνής. Εκλέχθηκε δύο φορές δημοτικός σύμβουλος και διετέλεσε αντιδήμαρχος Τεχνικών (1991-1994) και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (1995-1998), επί δημαρχίας Γιώργου Παπαδριέλλη. Tο 2006 εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος Ροδόπης και από την 1η Ιανουαρίου 2007 ανέλαβε καθήκοντα Αντινομάρχη, αρμόδιου σε θέματα Ανάπτυξης, Διοικητικά και Οικονομικά, στο πλευρό του νομάρχη Άρη Γιαννακίδη. Τελευταία του θέση ήταν αυτή του εκτελεστικού γραμματέα Περιφέρειας με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Άρη Γιαννακίδη. 

Η εμπλοκή του ονόματος του ως υποψηφίου περιφερειάρχη με το χρίσμα ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται από την τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ενημέρωσε ο Γραμματέας της ΚΕ Πάνος Σκουρλέτης αναφορικά με τις συσκέψεις που έχουν γίνει σε επίπεδο κομματικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα. Στόχος είναι έως το τέλος Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου να έχουν αποφασιστεί οι υποψηφιότητες που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις Περιφέρειες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να ανακοινώσει το «χρίσμα» σε 7 Περιφέρειες. Πρόκειται για τους δύο νυν περιφερειάρχες που είχαν στηριχθεί και την προηγούμενη φορά, τη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Επίσης, τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, τον Γιώργο Δέδε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τον Κωνσταντίνο Κατσιμίγα για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και τον Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στο άκουσμα της λέξης "χρίσμα" ο Δημήτρης Χαρίτου μέλος της περιφερειακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ δηλώνει "δεν είμαστε πια στην εποχή των κομματικών χρισμάτων ή των δακτυλιδιών όπως συνηθίζεται να λέγετε. Και εκεί που δόθηκαν χρίσματα είδατε τις αναταράξεις που ακολούθησαν. 

Έχουμε περάσει σε μια άλλη εποχή, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι αυτοδιοικητικές προσωπικότητες που παίρνουν την πρωτοβουλία να καταθέσουν σχέδιο για την επόμενη μέρα, παίρνουν ρίσκα έτσι ώστε να προχωρήσουν για την επόμενη μέρα". Τονίζει ότι τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν εδώ και πολύ καιρό τις διεργασίες που γίνονται ανάμεσα σε αυτοδιοικητικούς παράγοντες για την Περιφέρεια.

Πεπεισμένος ο κος Χαρίτου ότι "αυτή η κινητικότητα μπορεί να παράγει αποτελέσματα", σημειώνει ειδικά για το όνομα του Κώστα Κατσιμίγα "ο Κώστας Κατσιμίγας παίζει έναν ενεργητικό ρόλο σε όλη αυτή την αυτοδιοικητική πρωτοβουλία που εξελίσσεται. Όλοι αυτοί οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες έχουν την δική τους διαδρομή, το δικό τους στίγμα και ρόλο και οι θέσεις και ο ρόλος τους δεν συμπίπτουν πάντα με τις θέσεις του δικού μας ή και των άλλων κομμάτων και αυτή είναι η ομορφιά. Υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας αλλά δεν υπάρχουν χρίσματα. Αναμένουμε κίνηση εκ μέρους του ή της κίνησης αυτής που βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα σταθμίσουμε και θα αξιολογήσουμε για να πάρουμε και τις οριστικές μας επιλογές. 

Ο Κώστας Κατσιμίγας δρούσε μέσα στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση και η αίσθησή μου είναι ότι διαθέτει ένα ισχυρό απόθεμα και περιφερειακών γνώσεων και δυνατοτήτων και δυναμικής που μπορεί να αποκτήσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Έχει εμπειρία σε ό,τι έχει σχέση με την διοίκηση της Περιφέρειας και θα μπορούσε να αποτελέσει έναν πόλο συσπείρωσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης". 

Τέλος ξεκαθαρίζει πως στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζει κομματικό υποψήφιο, στηρίζει μια κίνηση που αγκαλιάζει κι άλλα στρώματα. Αναμένουμε με πολύ σεβασμό τις πρωτοβουλίες που θα εκδηλωθούν το επόμενο διάστημα". 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η είδηση της διακοπής του ρεύματος σε φτωχό αγρότη από τα ορεινά της Ροδόπης, για το ασήμαντο ποσό των 280  ευρώ όπως πληροφορηθήκαμε,  από τη συγκινητική ανάρτηση που έκανε ο υπάλληλος που επιφορτίστηκε το