fbpx Πετρίδης και Μέτιος στον Τούρκο πρόξενο για ευχές
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 23 Αυγούστου, 2018 - 10:00
ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πετρίδης και Μέτιος στον Τούρκο πρόξενο για ευχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κουρμπάν Μπαϊράμ
Επίσκεψη
Τουρκικό Προξενείο
Γιώργος Πετρίδης
Χρήστος Μέτιος

Δήμαρχος Κομοτηναίων και περιφερειάρχης ΑΜ-Θ βρέθηκαν στο τουρκικό προξενείο να ευχηθούν στον πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου

Διονύσης Βοργιάς

Στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή κατέφτασαν από τις 10:00 μέχρι τις 12:00, χθες Τετάρτη 22 Αυγούστου, στο πλαίσιο της εορτής του κουρμπάν μπαϊράμ, δεκάδες πολίτες, πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, επιχειρηματίες, προκειμένου να ανταλλάξουν ευχές με τον Τούρκο διπλωμάτη. Πρόκειται για ένα σύνηθες φαινόμενο στο προξενείο της Κομοτηνής, το οποίο ανοίγει τις πόρτες του στο πλαίσιο των θρησκευτικών εορτών. 

Λιγότερος κόσμος αλλά περισσότεροι πολιτικοί, έσπευσαν να ευχηθούν στον Μουράτ Ομέρογλου, την σύζυγό του και τους δύο υποπροξένους. Ο κόσμος ήταν λιγότερος σε σχέση με το προηγούμενο άνοιγμα του προξενείου στο πλαίσιο εορτής με τον κο Ομέρογλου στην υποδοχή και σημαντικά λιγότερο σε σχέση με τον κόσμο που συγκέντρωνε ο τέως Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί, ο οποίος μάλιστα συνήθιζε να χαιρετίζει τους διερχομένους μπροστά από τουρκικές σημαίες τις οποίες τοποθετούσαν οι συνεργάτες του πίσω του. Από αυτή την τακτική απέχει ο νυν πρόξενος, ο οποίος - κατά τις δημόσιες επαφές του τουλάχιστον - παρουσιάζεται πιο "ευρωπαϊκός" και πιο χαμηλών τόνων.

Αίσθηση παρόλα αυτά έκανε η παρουσία δύο πρωτοκλασάτων αυτοδιοικητικών της περιοχής. Στο προξενείο εθεάθη ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, συνοδευόμενος από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Ιμπράμ Αχμέτ, και τους περιφερειακούς συμβούλους Μουσταφά Κατραντζή και Χουσεΐν Μουσταφά Ισμαήλ. 

Αίσθηση έκανε και η παρουσία του δημάρχου Κομοτηναίων Γιώργου Πετρίδη, ο οποίος πήγε να ευχηθεί συνοδεία της δημοτικής συμβούλου Σιμπέλ Μουσταφάογλου.

Την ίδια ώρα, από τη μειονότητα, μέχρι τις 11:30 είχε σπεύσει να ευχηθεί ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ενώ οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ είχαν παρουσία αργότερα την ίδια μέρα στην αυτοαποκαλούμενη ως "τουρκική" νεολαία. Ο βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ μετέφερε ευχές μέσα από τον συνεργάτη του Δάμωνα Δαμιανό.

Από το τουρκικό προξενείο φυσικά πέρασε ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ. Επίσης ευχήθηκε ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαούς με μέλη του κόμματος και ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης ως "τουρκικής" νεολαίας Νετζάτ Αχμέτ συνοδευόμενος από πολυπληθή αποστολή της νεολαίας.

Παρών επίσης ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Χουσεΐν Μεχμέτ Ουστά, εκ Ξάνθης ορμώμενος που πριν από ένα χρόνο δέχθηκε την κατακραυγή όλων καθώς πόσταρε στα social media φωτογραφία στην οποία εμφανώς έκανε το σήμα των Γκρίζων Λύκων. Παρουσία καταγράφηκε και από τον ανεξάρτητο περιφερειακό σύμβουλο Οντέρ Μουμίν. Τις ευχές του έδωσε επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής και πρόεδρος Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Ερτζάν Αμέτ, αλλά και πλήθος αναγνωρίσιμων επιχειρηματιών της μειονότητας, όπως και ο πρόεδρος του τοπικού συνεταιρισμού καπνοπαραγωγών Εσάτ Χουσεΐν. 

Έκπληξη κατά την χθεσινή εορτή ήταν η παρουσία ομάδας νεολαίας, που με παραδοσιακές στολές και συνοδεία μουσικών, χόρεψαν εντός της αυλής του τουρκικού προξενείου και κατόπιν, όπως προτάσσει το έθιμο, δέχθηκαν χρήματα από τους παρευρισκόμενους.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το γνωστό κρυφτούλι όσον αφορά την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών,  παίζουν πάλι υγειονομικές αρχές και  ΕΟΔΥ,   στα στοιχεία που δίνονται για το επιδημιολογικό φορτίο.