fbpx Παρούσα η Κομοτηνή στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Παρούσα η Κομοτηνή στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σκοπιανό
Συλλαλητήριο
Κώστας Καραϊσκος
Σπάρτακος
Θεσσαλονίκη

Εβδομάδα κινητικότητας για το Σκοπιανό

Διονύσης Βοργιάς

Χιλιάδες κόσμου, 90.000 σύμφωνα με την αστυνομία και 400.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές, συμμετείχαν  στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας να μην περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 21 Ιανουαρίου στην συμπρωτεύουσα, με σημείο αναφοράς τον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αν και το πυκνό πλήθος γέμισε κατά μήκος όλο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.


Στο βήμα βρέθηκε πρώτος ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ο οποίος απευθύνθηκε στο πλήθος, ενώ και η Κομοτηνή δεν ήταν απούσα, καθώς δύο ομιλητές ήταν Κομοτηναίοι:  Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Σπάρτακος Κώστας Καραΐσκος και ο στρατηγός ε.α. επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης. Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν και Κομοτηναίοι κι ευρύτερα Θρακιώτες μεμονωμένα ή μαζί με τους συλλόγους τους, όπως για παράδειγμα ο αθλητικός σύλλογος Κομοτηνής "Μαχητές".

Παρακάτω υπάρχουν αποσπάσματα των ομιλιών των κ.κ. Καραΐσκο, Φράγκου, μιας που ο κος Λυγερός φιλοξενήθηκε στην έντυπη έκδοση του "Χ" του Σαββάτου.


Κ. ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ: "ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ"
"Μεταφέρω από τη Θράκη το αγωνιστικό πνεύμα, το πνεύμα του Σπάρτακου, αυτό που χρειάζεται κι εκεί κι εδώ για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της κάθε ιδιαίτερης πατρίδας μας, που είναι και προβλήματα όλων των Ελλήνων", με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο κος Καραΐσκος, ο οποίος έθιξε και την επίσκεψη Ερντογάν: "Όπως ο ερχομός του Ερντογάν πριν έναν μήνα στην Κομοτηνή έδειξε ποιες δυνάμεις παραμένουν ζωντανές, έτσι και σήμερα είμαστε στη Θεσσαλονίκη για να μετρηθούμε – και είμαστε αμέτρητοι".


Ο ίδιος χαρακτήρισε την ημέρα ως ιστορική και υπογράμμισε ότι "για πρώτη φορά ο ελληνικός λαός, χωρίς πλάτες κρατικές, κομματικές και άλλες, μαζεύεται με τέτοιο πάθος και σε τέτοιο πλήθος για το όνομα της Μακεδονίας μας.

Πάνω που κάποιοι νόμιζαν ότι κοιμηθήκαμε μπροστά στις οθόνες, ή ότι μας τσάκισαν η φτώχεια και τα αδιέξοδα, μας βρίσκουν μπροστά τους ανυποχώρητους στη γραμμή που μας θέλει η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας. Είναι αυτή σήμερα μια μεγάλη κατάκτηση και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους εσάς που δίνετε το παρών αλλά και στους διοργανωτές που ανέλαβαν και έφεραν σε πέρας έναν τέτοιον άθλο".


Μάλιστα, δεν δίστασε να ρίξει "βολές" σχεδόν πανταχόθεν: "ο κάθε κομιτατζής της κομματοκρατίας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, για τις 140 χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια ως Μακεδονία, για τις ανάγκες των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, για το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό κτλ αλλά η ηττοπάθεια απέναντι στην Ψευτομακεδονία δεν περνάει: Έχουμε δίκιο, το διεκδικούμε και θα το κερδίσουμε.

Κι όταν γίνει μια αρχή, ανοίγει ο δρόμος και για τη συνολική χειραφέτηση της κοινωνίας. Δεύτερος στόχος η πολιτική φάρα που μας κουμαντάρει. Δυστυχώς η πατρίδα μας δεν είναι μια κανονική χώρα. Είναι μια αποικία της Δύσης, στην οποία οι παλιοί κοτζαμπάσηδες ντύθηκαν κομματάρχες και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ληστεύουν τον τόπο και να εξυπηρετούν τα ξένα αφεντικά".


ΦΡ. ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ: "ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ"
"Η Μακεδονία είναι και παραμένει ελληνική. Η Μακεδονία μας βλέπει ήδη, είμαστε κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κάτω από το μνημείο του", ανέφερε στην ομιλία του ο κος Φραγκούλης και πρόσθεσε: "Καλούμε τους Αθηναίους να στήσουν το άγαλμα ενώπιον του ιερατικού μητροπολιτικού ναού. Αυτό θα είναι μία από τις προτάσεις μας".


Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, τόνισε ότι "στα μνημόνια υπέγραψαν για 99 χρόνια να περάσει η δημόσια περιουσία στους ξένους με τα ΤΑΙΠΕΔ κι αυτά. Καλώ όλους εμάς να προστατεύσουμε τη Μακεδονία μας, γιατί τα άλλα θα τα ξεπεράσουμε, δεν μας απασχολούν. 


Αλλά ορισμένα πράγματα πρέπει να τα ακούσουν και να τα καταλάβουν", και κατόπιν ζήτησε δημοψήφισμα: "Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση καθαρό δημοψήφισμα, δηλαδή να αποτραπεί να υφίσταται η λέξη Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων και το ερώτημα να είναι μονολεκτικό: ναι ή όχι".


"Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν κύριο Νίμιτς να μας κουνά το δάχτυλο και να μας επιβάλει ό,τι θέλει, εάν δεν σεβαστούν την ιστορία μας και υπογράψουν συμφωνία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία θα μας βρουν μπροστά τους με ό,τι σημαίνει αυτό. 
Σήμερα κινήσατε εσείς ο κυρίαρχος λαός, φωνή λαού οργή θεού", τόνισε, αλλά διευκρίνισε πως "δεν θέλουμε να τους καταστρέψουμε, να τους διαλύσουμε το κράτος, αλλά να μας σεβαστούν επιτέλους. Αλλά η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τις προβοκατόρικες ενέργειες τις έχει κάνει επιστήμη η Τουρκία στη διπλωματία και πάντοτε προετοιμάζει επιμελώς   το έδαφος,  για να επιρρίψει ευθύνες στην Ελλάδα,  πριν προχωρήσει σε κάθε επιθετική της ενέρ