ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου, 2019 - 10:00
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ

Παραεμπόριο, αντιπλημμυρικά, υποδομές αλλά και εκλογές στην ατζέντα του 2019

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοπή πίτας
Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης
Νίκος Τσαλικίδης

Με αναφορά στις ενέργειες και στον συντονισμό φορέων για να αντιμετωπιστεί το παραεμπόριο, ξεκίνησε την ομιλία του

"Έχουμε μπροστά μας και άλλες προκηρύξεις έργων" είπε ο αντιπεριφερειάρχης και μίλησε για τον παραλιακό δρόμο Μαρώνεια-Πετρωτά-Έβρος, όπως και τον δρόμο Ίασμος- Κοπτερό

Δήμητρα Συμεωνίδου

Παραεμπόριο, αντιπλημμυρικά, υποδομές αλλά και εκλογές βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του 2019 στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης. Με την σειρά αυτήν παρέθεσε τους στόχους του ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης, κόβοντας την πρώτη πίτα του νέου έτους, ευχαριστώντας όλους τους φορείς για την άρτια συνεργασία και εκφράζοντας την πεποίθηση πως θα συνεχιστεί και τη νέα χρονιά.

Το πρωί της Τρίτης 1 Ιανουαρίου μετά το πέρας της επίσημης δοξολογίας στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, κόπηκε η πρώτη πίτα για το 2019 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή.

Με οικοδεσπότη τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη και τις ευλογίες του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κου Παντελεήμονα έγινε η κοπή της βασιλόπιτας. Παρόντες ήταν οι βουλευτές Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Ιλχάν Αχμέτ, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Πολιτειάδης, Γιάννης Μουρτίδης και Νίκος Σωτηρακόπουλος, η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Ζωή Κοσμίδου, ο πρώην βουλευτής Ροδόπης και τέως υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, το μέλος της περιφερειακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ Τάκης Χαρίτου, η πολιτευτής της ΝΔ Βούλα Ελευθεριάδου.

Επιπλέον τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Νίκος Αγγελίδης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αντώνης Γραβάνης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης  Δημήτρης Λουρίκας, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου και ο πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητας Στεπάν Ματεοσιάν. Παρόντες επίσης ήταν ο διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ο διοικητής της 21ης ΤΘΤ Ταξίαρχος Λάζαρος Καμπουρίδης, ο αστυνομικός διοικητής Ροδόπης Μιχαήλ Σεβδυνίδης και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και της Αεροπορίας.

Έναν σύντομο απολογισμό έκανε ο κος Τσαλικίδης και παρουσίασε τους στόχους της νέας χρονιάς. Με αναφορά στις ενέργειες και στον συντονισμό φορέων για να αντιμετωπιστεί το παραεμπόριο, ξεκίνησε την ομιλία του και συνέχισε με αναφορά  στο νόμο 4412 και τις δυσκολίες που έφερε αυτός στην υλοποίηση έργων, ιδιαίτερα το πρώτο εξάμηνο του 2018. Εξήρε το φιλότιμο των εργαζομένων των υπηρεσιών και είπε περαιτέρω "όλοι ενωμένοι καταφέραμε να πείσουμε το υπουργείο και τελικά να τρέξουμε, από το δεύτερο εξάμηνο του 2018, σπουδαία έργα όπως τα αντιπλημμυρικά, ο καθαρισμός των ρεμάτων.

Έχουμε μπροστά μας και άλλες προκηρύξεις έργων" είπε ο αντιπεριφερειάρχης και μίλησε για τον παραλιακό δρόμο Μαρώνεια-Πετρωτά-Έβρος, όπως και τον δρόμο Ίασμος-Κοπτερό. Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι το 2018 είναι προεκλογική περίοδος, ωστόσο τόνισε ότι υπάρχει ετοιμότητα εκ μέρους της Αντιπεριφέρειας για να δημοπρατήσει έργα  το πρώτο τρίμηνο του 2019 "και ελπίζω στην συνεργασία μας για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών", είπε ο κος Τσαλικίδης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους φορέων. Τέλος, εξήρε την συνεργασία με την μητρόπολη Μαρωνείας Κομοτηνής.

Μετά το πέρας της ομιλίας του μοίρασε τα κομμάτια της βασιλόπιτας σε όλους τους παριστάμενους, όμως αυτός που κέρδισε το φλουρί ακόμη αναζητείται.

Στην Αλεξανδρούπολη ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος 

Ευχές για μια νέα αρχή και νέα πορεία στο 2019 που θα επανακινητροδοτήσει την οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής μας απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς κατά την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο Νομαρχείο, στην Αλεξανδρούπολη. Την παραδοσιακή θρακιώτικη πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος, παρουσία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, ενώ το φλουρί έτυχε η υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου Δήμητρα Ζαφειριάδου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο βουλευτής Έβρου Δημήτριος Ρίζος, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο διοικητής της XII Μεραρχίας, υποστράτηγος, Δημήτριος Κούκκος, ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ελένη Δημούδη, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Όλγα Βρετοπούλου, ο διευθυντής Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης Παναγιώτης Καρτάλης, ο αναπληρωτής λιμενάρχη Αλεξανδρούπολης, αντιπλοίαρχος, Βασίλειος Αθανασόπουλος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Κούκουρας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, διευθυντές υπηρεσιών κ.ά.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πέρασαν σχεδόν έξι μήνες από το τέλος του 18, που υποτίθεται θα είχε αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και θα εφαρμόζονταν ο νόμος Κατρούγκαλου με την προσωπική διαφορά και ο ΕΦΚΑ παίζει κρυφτούλι κ