fbpx Παπακωνσταντίνου,Στογιαννίδου ενόψει του δεύτερου γύρου εκλογών
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2019 - 10:00
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Παπακωνσταντίνου,Στογιαννίδου ενόψει του δεύτερου γύρου εκλογών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κλεοπάτρα Στογιαννίδου
Νίκος Παπακωνσταντίνου
Δήμος Κομοτηνής

Εκ διαμέτρου αντίθετη ανάγνωση αποτελέσματος από τον υποψήφιο της «Σύμπραξης Προοπτικής» και την υποψήφια της «Κοινωνίας Πολιτών»

Δήμος Μπακιρτζάκης

Με δεδομένο ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Κομοτηνής θα ξέρουν εάν εκλέγονται …το μεσημέρι της Πέμπτης, μέχρι τότε αρκούνται στο να ερμηνεύουν το εκλογικό αποτέλεσμα της α’ Κυριακής, με φόντο την αναμέτρηση της β’. 

Για τους μη γνωρίζοντες την α’ Κυριακή πρώτη παράταξη στον Δήμο Κομοτηνής αναδείχθηκε η «Κοινωνία Πολιτών» του Γιάννη Γκαράνη με περίπου 44,5% και δεύτερη παράταξη η «Σύμπραξη Προοπτικής» του Αντώνη Γραβάνη με περίπου 32%. 

Στην β’ Κυριακή καλούμαστε να επιλέξουμε μεταξύ Γκαράνη – Γραβάνη για τον επόμενο δήμαρχο Κομοτηνής, ενώ η κατανομή των εδρών στο δημοτικό συμβούλιο (σύμφωνα με το νέο νόμο) έχει ολοκληρωθεί από την α’ Κυριακή, με την «Κοινωνία Πολιτών» να εξασφαλίζει 18 έδρες και την «Σύμπραξη Προοπτικής» 13.

Στο ράδιο Χρόνος 87,5 fm για σχολιασμό του αποτελέσματος με φόντο την προσεχή εκλογική αναμέτρηση, φιλοξενήθηκαν ο Νίκος Παπακωνσταντίνου από την «Σύμπραξη Προοπτικής» και η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου από την «Κοινωνία Πολιτών».

Ν. Παπακωνσταντίνου: «Πάμε να κερδίσουμε στο δεύτερο ημίχρονο»
«Μηδενική βάση δεν υπάρχει, υπάρχει ένα αποτέλεσμα πρώτου ημιχρόνου. Μπαίνουμε στο δεύτερο ημίχρονο για να διεκδικήσουμε τη νίκη». Σε αυτά τα λόγια συνοψίζεται η πεποίθηση του Νίκου Παπακωνσταντίνου για την εκλογική μάχη στον Δήμο Κομοτηνής. Εξηγεί ότι στην παράταξη που είναι μέλος κανένας σύμβουλος δεν αγωνιά για την σταυροδοσία, καθώς «το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να βγει ο Αντώνης Γραβάνης δήμαρχος, κι όχι ποιος θα είναι πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος». Η ομάδα Γραβάνη συναντήθηκε και προχθές και χθες, κι όλοι συνομολόγησαν στο ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη και στο ότι το αποτέλεσμα μπορεί να αναστραφεί.

Ο κος Παπακωνσταντίνου συνεχίζει: «Σε όλο τον προεκλογικό αγώνα μιλούσαμε για σύμπραξη. Και τότε και τώρα, όσους δημοτικούς συμβούλους κι αν είχαμε, πάλι για σύμπραξη θα μιλούσαμε. Θέλουμε σύμπραξη απόψεων, μυαλών και προσώπων, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το τόπο μας. Μόνος κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα».

Όσο για τον δικό του προσωπικό αγώνα, εξήγησε ότι δεν ήταν κάτω από την ομπρέλα κανενός κόμματος, οικογένειας ή συλλόγου, απλώς «βγήκα έντιμα και καθαρά να διεκδικήσω την ψήφο των συνδημοτών μου». Μέσα από την συχνότητα του ράδιο Χρόνος, πάντως, δεσμεύεται πως «εάν μου έχουν δώσει οι συνδημότες της Κομοτηνής και των οικισμών να είμαι στο δημοτικό συμβούλιο, σας δίνω το λόγο μου ότι θα είμαι δίπλα στον καθένα που με ψήφισε ή δεν με ψήφισε, να μεταβιβάζω μέσα στο δημοτικό συμβούλιο την φωνή και τα θέλω των συνδημοτών μας».

Κλ. Στογιαννίδου: «Μόνο ο Γ. Γκαράνης μπορεί να διοικήσει τον Δήμο»
«Θεωρώ ότι οι δημότες θα επιλέξουν τον Γιάννη Γκαράνη, γιατί αυτός μπορεί να διοικήσει, έχοντας και μία ομάδα 18 δημοτικών συμβούλων δικών του». Έτσι αποτυπώνει την πεποίθησή της για τα εκλογικά δεδομένα, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κλεοπάτρα Στογιαννίδου. Προτάσσει το +5 σε έδρες που διαθέτει η «Κοινωνία Πολιτών» έναντι της «Σύμπραξης Προοπτικής», για να καταθέσει το επιχείρημά της: «Δεν ξεκινάμε από το μηδέν στην β’ Κυριακή, ούτε απλώς επιλέγουμε δήμαρχο. Επιλέγουμε και δήμαρχο αλλά και το ποιοι άνθρωποι θα μας διοικήσουν την επόμενη μέρα (σ.σ. καθότι ορίζονται από τον δήμαρχο που θα εκλεγεί οι αντιδήμαρχοι κλπ). Είναι πολύ πιο εύκολο να συνεργαστούμε με μία παράταξη του δημοτικού συμβουλίου και πολύ διαφορετικό να χρειάζεται κάποιος άλλες …τρεις παρατάξεις για να διοικήσει, όπως θα χρειαστεί εάν εκλεγεί ο Αντώνης Γραβάνης».

Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα της α’ Κυριακής διαμηνύει ότι το 44,5% περίπου «δικαιώνει την προσπάθεια και τον αγώνα που κάναμε», καθώς σύμφωνα με την ίδια ο κόσμος «αναγνώρισε το έργο που έγινε τις προηγούμενες δύο θητείες της Κοινωνίας Πολιτών στην διοίκηση του Δήμου». «Ο λαός της Κομοτηνής μάς έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα πλειοψηφίας, ως πρώτη δύναμη και με πολύ μεγάλη διαφορά», είπε, για να διευκρινίσει ότι σε κανέναν Δήμο της Θράκης, πλην της Ορεστιάδας, δεν υπήρξε αποτέλεσμα από την α’ Κυριακή και το ποσοστό της «Κοινωνίας Πολιτών» ήταν το δεύτερο υψηλότερο μετά αυτού της νικήτριας παράταξης στον Δήμο Ορεστιάδας.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Κάθε φορά που παρουσιάζεται οποιαδήποτε  διαδικασία αξιολόγησης που  αφορά δημοσίους  και δημοτικούς υπαλλήλους, όπως και τώρα με τους εκπαιδευτικούς,  πάντα αντιδρούν οι συνδικαλιστικές τους  οργανώσεις και