fbpx Πάνω από το συμφέρον του λαού, το πολιτικό συμφέρον
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 27 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΑΠΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΧΩΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Πάνω από το συμφέρον του λαού, το πολιτικό συμφέρον

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Περιφερειακό Συμβούλιο

Καθόλου δεν ενδιαφέρουν τον μέσο πολίτη της ΑΜ-Θ οι πολιτικές κόντρες μεταξύ Χρ. Μέτιου και χωρικών αντιπεριφερειαρχών

Οι κ.κ. Μαρκόπουλος, Ζαγναφέρης, Τσαλικίδης, Πέτροβιτς, Πατακάκης (ο τελευταίος έστειλε έγγραφο για την απουσία του) απείχαν για αμιγώς κομματικούς λόγους

Διονύσης Βοργιάς

Πέντε καρέκλες χωρικών αντιπεριφερειαρχών κενές. Αυτό αντικρίσαμε εμείς, όπως και όλο το σώμα του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο, το βράδυ της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου, είχε τακτική συνεδρίαση. Πρόκειται για τους αντιπεριφερειάρχες Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και Δράμας Αργύρη Πατακάκη. Μόνο ο τελευταίος φαίνεται να δικαιολόγησε την απουσία του, καθώς έπρεπε να παραβρεθεί σε εκδήλωση στην Δράμα.

Οι υπόλοιποι τέσσερις - τουλάχιστον από όσα καταγράφηκαν επίσημα στο μικρόφωνο - δεν φαίνεται να είχαν κάποιο λόγο που να δικαιολογεί την απουσία τους.


Το πολιτικό παρασκήνιο εις βάρος των πολιτών
Οι πέντε αντιπεριφερειάρχες, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, έχουν αποφασίσει να χαράξουν έναν διαφορετικό δρόμο. Θεωρώντας εαυτούς ως εκφραστές του οράματος Παυλίδη, μετά το επίσημο χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας στον Χρήστο Μέτιο, το πρόσωπο του οποίου ως επικεφαλής συνδυασμού το έχουν αμφισβητήσει, αποφάσισαν να απέχουν από την τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Η απόφασή τους φαίνεται να είναι αμιγώς πολιτική, αλλά το σωστό θα ήταν να βρεθούν στις θέσεις τους.

Άλλωστε ο λαός της Περιφέρειας ΑΜ-Θ δεν τους εξέλεξε για να είναι απόντες. Από την άλλη και ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος φαίνεται να έχει χάσει τη "μπάλα" μιας που δεν φαίνεται να μπορεί, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να μαζέψει τους αντιπεριφερειάρχες του, αν κι έχει επιφυλαχθεί ότι θα έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τον καθένα τους ξεχωριστά.

Κι αν μία κομματική απόφαση είναι αρκετή για να διασπάσει την διοικούσα "Περιφερειακή Αναγέννηση" σε δύο στρατόπεδα, φανταζόμαστε ποια η συνεργασία των αντιπεριφερειαρχών με τον περιφερειάρχη στην καθημερινότητα, σε μία εποχή μάλιστα που ο λαός της Περιφέρειας χρειάζεται όσο ποτέ την καλή συνεργασία και τον κοινό αγώνα όλων. Άλλωστε μπορεί οι προεκλογικές κόντρες να έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα, αυτές όμως καθόλου δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Το μόνο σίγουρο είναι πως μέχρι τις εκλογές ο περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος και ο πέντε χωρικοί αντιπεριφερειάρχες διατηρούν τις αρμοδιότητές τους ως έχουν, γι' αυτό και πρέπει να φανούν αντάξιοι των όποιων προσδοκιών, μη ρίχνοντας το επίπεδο και συνεργαζόμενοι για το καλό του τόπου.

Σχολιάστηκε η αποχή των αντιπεριφερειαρχών, απών και ο Φ. Καραλίδης
Την εύλογη απορία ..."ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας και οι άλλοι αντιπεριφερειάρχες που είναι", εξέφρασε στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης ο περιφερειακός σύμβουλος της "Κοινωνικής Συμμαχίας" Παύλος Δαμιανίδης, για να λάβει την εξής απάντηση από την πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Ελένη Δημούδη: "Θα παρακαλούσα να μην κάνουμε συζητήσεις για τις εντυπώσεις.

Ο κος Πατακάκης έστειλε έγγραφο, ότι έχει μία εκδήλωση να παραβρεθεί", χωρίς όμως να απαντήσει για το που είναι οι υπόλοιποι. "Για να θεωρήσετε ότι δημιουργώ εντυπώσεις ...κάποιο λόγο έχετε", απάντησε ο κος Δαμιανίδης, ενώ σύντομη θέση πήρε και ο περιφερειάρχης, ο οποίος ανέδειξε και μία άλλη πραγματικότητα, ήτοι την απουσία και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Φώτη Καραλίδη. Και ο κος Καραλίδης απουσίαζε από την συνεδρίαση, ενώ (αν και το συνήθιζε τα περασμένα χρόνια) δεν είχε καταθέσει καμία επερώτηση. Ίσως η αμφισβήτησή του από το Κίνημα Αλλαγής, στο πλαίσιο της τελευταίας σύσκεψη, να μην τον άφησε ...ασυγκίνητο. 

Πάντως, κληθείς να καταθέσει ένα σχόλιο αναφορικά με την απουσία των αντιπεριφερειαρχών, εκτός της αίθουσας, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρ. Λιθηρόπουλος είπε "έχουμε διάφορα σοβαρά θέματα σήμερα και θέματα που πρέπει να περάσουν άμεσα", και συνέχισε: "Υπάρχει συμμετοχή εκτός από αυτούς, το γιατί δεν ήρθαν είναι θέμα δικό τους, πρόσκληση πήραν, το τι σκέφτεται ο καθένας είναι στο μυαλό του. Ο καθένας ξέρει τον άλλο και ο καθένας κρίνεται", διαπιστώνοντας μάλιστα πως "όσο πλησιάζουν οι εκλογές έχουμε διάφορες ίντριγκες, αυτό γίνεται παντού ...είναι και λίγο η κουλτούρα του νεοέλληνα"

Καταληκτικά, εξέφρασε την πεποίθηση ότι - παρά την απουσία τους - "η λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου είναι ομαλότατη".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Επόμενο ήταν ότι το ένα και μοναδικό κρούσμα που δηλώθηκε στη Ροδόπη προχθές, από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας,  ήταν εκτός πραγματικότητας.