fbpx Παιχνίδια εντυπώσεων στο περιφερειακό συμβούλιο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020 - 10:00
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ – Θ

Παιχνίδια εντυπώσεων στο περιφερειακό συμβούλιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιφέρεια ΑΜΘ
Κωστής Σιμιτσής
Μέτιος Χρήστος
Περιφερειακή Σύνθεση

 Αποχώρησε ο Περιφερειάρχης - Σκληρή ανακοίνωση της αντιπολίτευσης

Ανδρέας Αγελαρίδης

Το Περιφερειακό Συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί δια ζώσης, εν τέλει λόγω της υγειονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Π.Ε. Ροδόπης, έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που ήρθε από την Περιφέρεια το βίντεο της τηλεδιάσκεψης θα αναρτιόταν στην επίσημη σελίδα της περιφέρειας στο Youtube την επόμενη μέρα, δηλαδή την Παρασκευή 30/10, πλην όμως το βίντεο αναρτήθηκε αργά το απόγευμα, οπότε η εφημερίδα είχε ήδη «φύγει» για εκτύπωση. Έχει γίνει γνωστό είναι ότι υπήρξε αποχώρηση του περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιου και σχετική ανακοίνωση για το συμβάν από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Περιφερειακή Σύνθεση».

Τι είπε ο Κώστας Σιμιτσής 
Ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της ΠΑΜΘ Κώστας Σιμιτσής, μίλησε μέσα από την  συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5 fm για το τι ακριβώς έγινε και αποχώρησε ο περιφερειάρχης, ενώ επίσης σχολίασε και κάποιες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις.

Για το ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν να συζητηθεί το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης και ακολούθησε η αποχώρηση του κ. Μέτιου, ο κος Σιμιτσής πληροφόρησε: «Κάποια στιγμή ο περιφερειάρχης είπε ότι εμείς δεν συμμετέχουμε στην συζήτηση, διότι θεωρούμε ότι είναι ένα θέμα εκτός συζητήσεως.  Τώρα αναφορικά με το παράπονο κάποιων φορέων οικονομικών και επαγγελματικών ότι δεν υπήρξε διαβούλευση. Εγώ θέλω να σας πω το εξής η διαχειριστική αρχή που εκπόνησε αυτό το πρόγραμμα με βάση βέβαια τις πολιτικές κατευθύνσεις που έδωσε ο περιφερειάρχης, γνωρίζει πάρα πολύ καλά την οικονομική κατάσταση και τις ιδιαιτερότητες της περιφέρειάς μας. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι γνωρίζουμε όσο κανένας άλλος τις επιχειρήσεις, τις ανάγκες τους, τον κύκλο εργασιών τους». 

Επιπροσθέτως, είπε ότι ο ίδιος έμεινε να το συζητήσει και σημείωσε ότι «Εγώ το συζήτησα και ούτε μπορώ να κρίνω την στάση της παράταξης του κυρίου Μέτιου. Εγώ έμεινα στην συζήτηση και θωρώ ότι εάν έμενε και εκείνος (ο Μέτιος) μόνο να κερδίσει θα είχε. Ξέρει τα θέματα καλύτερα και κατά συνέπεια θα έδινε και τις δέουσες απαντήσεις».  

Τέλος,  επισήμανε για  το πρόγραμμα ότι μικροδιορθώσεις έχουν γίνει ήδη στο πρόγραμμα. «Πραγματικά θεωρώ ότι πάντα έχει κάτι να προσθέσει η διαβούλευση. Μικροδιορθώσεις ήδη επήλθαν και μπορούν να έρθουν και άλλες, μικροβελτιώσεις όμως».

Σκληρή ανακοίνωση της αντιπολίτευσης
Η «Περιφερειακή Σύνθεση» η παράταξη της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Χριστόδουλο Τοψίδη, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο «λιποτάκτη από το Περιφερειακό Συμβούλιο».

Πιο συγκεκριμένα, από την ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι: «Όταν το Σώμα αποφάσισε με 25 “ναι”, έναντι 20 “όχι” να  εισαχθεί στην ημερήσια διάταξή το αίτημα μας για συζήτηση επί του προγράμματος μη επιστρεπτέας ενίσχυσης των πληττόμενων επιχειρήσεων λόγων Covid-19, ο κος Μέτιος δήλωσε ότι “η παράταξη του δεν θα συμμετέχει” και αυτοστιγμεί, άπαντες οι σύμβουλοι του αποχώρησαν από τις οθόνες τους. Ο κος Μέτιος κατέχει πλέον τον ντροπιαστικό τίτλο του πρώτου περιφερειάρχη που αποχωρεί από συζήτηση θέματος, αρνούμενος να συμμετέχει τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξή του».

Επιπλέον, η «Περιφερειακή Σύνθεση», αναφέρει ότι η παράταξη από την αρχή είδε θετικά το θέμα της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, ωστόσο έκρινε ότι θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα.  «Ο κος Μέτιος επέλεξε να φύγει και γι’ αυτό είναι έκθετος και υπόλογος απέναντι στο σώμα προφανώς, αλλά πρωτίστως και κυρίως απέναντι στην κοινωνία που στενάζει υπό το άχθος των συνεπειών του κορωνοϊού». Τέλος, η ανακοίνωση της «Περιφερειακής Σύνθεσης», αναφέρει ότι «Οι προτάσεις για την βελτίωση του προγράμματος είναι στην διάθεση και της διοίκησης και της κοινωνίας, παρά τη στάση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, ο οποίος με διάφορες προφάσεις αρνήθηκε την υπερψήφισή τους». 

Προς το παρόν τουλάχιστον, παραμένει άγνωστη η αιτία της αποχώρησης του Χρήστου Μέτιου και των συμβούλων του από το περιφερειακό συμβούλιο και η απόφασή τους  να μην συμμετέχουν στην συζήτηση για την μη επιστρεπτέα ενίσχυση.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Δίκοπο μαχαίρι ίσως αποβεί το πρόωρο πιλοτικό άνοιγμα του κάθετου άξονα της Νυμφαίας. Αρχικά το όφελος θα είναι πολύ μικρό, γιατί οι πρώτοι και τολμηροί προφανώς που θα έρθουν μάλλον θα είναι λίγοι.