fbpx Το όνομα του Παύλου Δαμιανίδη προκαλεί σύγκρουση απόψεων στην "Κοινωνία Πολιτών"
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΛΑΦΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

Το όνομα του Παύλου Δαμιανίδη προκαλεί σύγκρουση απόψεων στην "Κοινωνία Πολιτών"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελένη Λαφτσή
Παύλος Δαμιανίδης
Κοινωνία Πολιτών
Γιάννης Γκαράνης
Δημήτρης Καρασταύρου

Διαφορετική άποψη εκφράζουν Γιάννης Γκαράνης και Δημήτρης Καρασταύρου

Δήμος Μπακιρτζάκης

Διάσταση απόψεων μεταξύ κορυφαίων στελεχών της πλειοψηφούσας, στο Δήμο, παράταξης "Κοινωνία Πολιτών" προκάλεσε η ανακοίνωση του ονόματος του Παύλου Δαμιανίδη. Το πρόσωπο αυτό προκρίνει ως επικεφαλής ενός ενιαίου ψηφοδελτίου για τον Δήμο Κομοτηνής η Ελένη Λαφτσή, στον απόηχο της συνάντησης που είχε με τον επικεφαλής και μέλη της παράταξης "Κοινωνία Πολιτών".
Συγκεκριμένες ενστάσεις εγείρει ο νέος επικεφαλής της παράταξης "Κοινωνία Πολιτών" Γιάννης Γκαράνης και ως προς τον τρόπο που ανακοινώθηκε το όνομα του κου Δαμιανίδη από την Ελένη Λαφτσή. 

Φιλοξενούμενος στο ράδιο Χρόνος 87,5 είπε "την Δευτέρα δεν τέθηκε κανένα όνομα στο τραπέζι. Μιλήσαμε για τις παρατάξεις και το αν υπάρχει προοπτική συνεργασίας και αφήσαμε ανοιχτά όλα τα θέματα. Το όνομα το έμαθα την Τετάρτη το πρωί από την ίδια, όταν με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι το όνομα είναι αυτό. Στην συνάντηση της Δευτέρας δεν ήθελε να μας πει τα ονόματα". Τα παραπάνω δίνει προς απάντηση στην κα Λαφτσή και συνεχίζει "κάναμε μια διερευνητική συνάντηση θέλοντας να δούμε αν υπάρχει πεδίο να συζητήσουμε και με τους υπόλοιπους συμβούλους. Θεωρήσαμε ότι μάλλον δεν μπορούμε προεκλογικά να συνεργαστούμε, έτσι το βλέπαμε από την αρχή. Οπότε θεωρώ ότι αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει.

Κάνουμε προσπάθεια να έχουμε καινούρια πρόσωπα στον συνδυασμό μας. Η κα Λαφτσή θα πρέπει να δει τον δικό της συνδυασμό και να αφήσει τους υπολοίπους να λειτουργήσουν και να δουλέψουν. Νομίζω ότι προεκλογικά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Εμείς προχωράμε στην κατάρτιση του συνδυασμού και νομίζω το ίδιο πρέπει να κάνει και η κα Λαφτσή.

Αναφορικά με τον Παύλο Δαμιανίδη, ο κος Γκαράνης ξεκαθαρίζει "δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στο πρόσωπο, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει μια παράταξη που είναι συνέχεια της προηγούμενης. Έχουν γίνει ενδοπαραταξιακές ζυμώσεις και νομίζω από εδώ και πέρα ο δρόμος είναι συγκεκριμένος. Θα δώσουμε τον αγώνα μας στον Δήμο Κομοτηνής και μετεκλογικά θα δούμε τι συνεργασίες θα κάνουμε". Ο νέος επικεφαλής της "Κοινωνίας Πολιτών" εμφανίζεται αισιόδοξος για την κατάρτιση ενός ψηφοδελτίου με νέα πρόσωπα, πολυσυλλεκτικό, ένα πολύ καλό ψηφοδέλτιο, όπως λέει χαρακτηριστικά. 

Με παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό αέρα του Χρόνος 87,5 fm ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Καρασταύρου, εκφράζει μια διαφορετική γνώμη για όσα ειπώθηκαν εκ μέρους του επικεφαλής της παράταξης "Κοινωνία Πολιτών": "ο κος Γκαράνης περισσότερο εκφράζει προσωπικές απόψεις, γιατί το θέμα στην "Κοινωνία Πολιτών" δεν έχει έρθει ευρύτερα για συζήτηση. Υπάρχουν στελέχη που πραγματικά επιθυμούν ένα άνοιγμα στην κοινωνία και ένα άνοιγμα στις ευρύτερες δημοκρατικές δυνάμεις, προκειμένου να αποφύγουμε τις προσωπικές επιδιώξεις του καθενός και να δημιουργήσουμε ένα ευρύτερο ψηφοδέλτιο, αυτοδιοικητικό που θα καλύπτει τις ανάγκες της πόλης και θα εξυπηρετεί τους συμπολίτες μας, έξω από κόμματα και προσωπικές στρατηγικές".

Κατά την άποψή του "θα πρέπει να δούμε πιο σοβαρά την πρόταση της κας Λαφτσή σε ό,τι αφορά τη συνεργασία". 

Όσον αφορά στον Παύλο Δαμιανίδη, ο κος Καρασταύρου λέει "νομίζω ότι έχει κοινή αποδοχή και στις δύο ομάδες, σε άλλους περισσότερο, σε άλλους λιγότερο και φυσικά σε άλλους δεν έχει αποδοχή. Παρόλα αυτά σαν λογική θεωρώ ότι βρίσκεται σε σωστό δρόμο". 

Καταλήγει λέγοντας πως "μια συνεργασία σε τοπικό επίπεδο με βάση και τον εκλογικό νόμο είναι επιβεβλημένη για το καλό της τοπικής κοινωνίας" και απευθύνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση "να βάλουμε στην άκρη τις προσωπικές μας επιδιώξεις και βλέψεις, για το καλό της κοινωνίας και της παράταξης". 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Γαλουχημένος στους διαύλους της επικοινωνιακής τέχνης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, εφάρμοσε στο διαδικτυακό διάλογο χθες με όλους τους φορείς του Έβρου,  τη μέθοδο των συσσωρευμένων θετικών ερωταπαντ