fbpx Οι τελευταίες επαφές της Μπακογιάννη στην Ροδόπη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020 - 16:18
ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Οι τελευταίες επαφές της Μπακογιάννη στην Ροδόπη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ντόρα Μπακογιάννη
διακομματική επιτροπή

Πρόταση κατέθεσαν οι φορείς στην σύσκεψη που έγινε στο Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο Ροδόπης.

Η πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανάπτυξης της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη, τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου είχε συναντήσεις με την ΔΔΕ ν. Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου, με τον Ισά Σελίμ, πρόεδρο Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής καθώς και επίσκεψη - σύσκεψη στο Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο Ροδόπης όπου συνάντηθηκε με τους προέδρους:  Βιομηχανικού και Εμπορικού επιμελητηρίου Αγγελίδη Νίκο, Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού επιμελητηρίου Γραβάνη Αντώνη, Συνδέσμου Βιομηχανιών Ροδόπης Φραντζή Ιάκωβο, Εμπορικού Συλλόγου Κωνσταντινίδου Κική και Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βαφειάδη Ανέστη.

Συνάντηση με Κοσμίδου και Ισά Σελίμ.

Αναφερόμενη πρώτα στην συνάντηση με την Μαίρη Κοσμίδου, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε «ζητήσαμε μια ενημέρωση για τη κατάσταση που επικρατεί στην παιδεία, γιατί ανάγκες που παρουσιάζονται είτε σε εκπαιδευτικό προσωπικό είτε ανάγκες κτηριακές. Κάναμε μία αποτίμηση της γενικότερης κατάστασης». Σχετικά με την συνάντηση που είχε η πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης με τον Ισά Σελίμ, τόνισε ότι «είχαμε μια ενημέρωση σε βάθος, μας έδωσε όλα τα στοιχεία (ο Ισά Σελίμ), τα οποία θα τεθούνε σε γνώση όλων των συναδέλφων της Διακομματικής Επιτροπής». Στις συναντήσεις της κα. Μπακογιάννη παρόντες ήταν και οι τρεις βουλευτές της Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, Ευρυπίδης Στυλιανίδης και Δημήτρης Χαρίτου.

Η επίσκεψη – σύσκεψη στο Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο

Ως τελευταία συνάντηση για την ημέρα του Σαββάτου η κα. Μπακογιάννη βρέθηκε στο Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο στο κέντρο της Κομοτηνής, όπου πραγματοποιήθηκε μια σύσκεψη περίπου δύο ωρών με παρόντες του προέδρους των επιμελητηρίων του νομού Ροδόπης, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ροδόπης Φραντζή Ιάκωβο, την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κωνσταντινίδου Κική, και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ανέστη Βαφειάδη. «Νομίζω ότι καταλήξαμε σε ορισμένους βασικούς άξονες οι οποίοι θα συζητηθούν αναλυτικά στην Επιτροπή. Να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τέτοιου είδους κίνητρα, ώστε οι επιχειρήσεις οι οποίες υπάρχουν στην Θράκη, να έχουν πραγματικό μέλλον και καλή προοπτική. Άκουσα κάποιες ενδιαφέρουσες ιδέες, οι οποίες όμως χρίζουν επεξεργασίας», ήταν τα λόγια της Ντόρας Μπακογιάννη μετά την λήξη της σύσκεψης.

Νίκος Αγγελίδης : «Προτείναμε δίπολο μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής»

«Φτάσαμε στην τελική μας πρόταση που λέει το εξής : Η Αλεξανδρούπολη που συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα δηλαδή λιμάνι, σιδηρόδρομο και Εγνατία και η οποία στο μέλλον θα απογειωθεί αναπτυξιακά και λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων, θα πρέπει να κάνει ένα δίπολο με την Κομοτηνή στην φιλοσοφία του διοικητικού κέντρου πρωτεύουσας, κάθετος άξονας Νυμφαίας – Μακάζα, ενδοχώρα βαλκανικής, έτσι ώστε γύρω από αυτό το δίπολο να χτιστεί η αναπτυξιακή προσπάθεια των επόμενων ετών για την Θράκη» , επεσήμανε ο κος Αγγελίδης. Από αυτό το δίπολο όμως λείπει ένα κομμάτι του παζλ και αυτό το κομμάτι είναι ένα είδος οικονομική ζώνης, όπου θα αναπτυχθεί ένα μοντέλο διασύνδεσης του πανεπιστημίου με την παραγωγή για επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας και σε αυτό δύναται να είναι η ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, παρατήρησε ο πρόεδρος του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε με την διοικήτρια Νοσοκομείου Μάγδα Γιαμουστάρη στην Κομοτηνή καθώς και με τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας, ενώ ο τελευταίος σταθμός της επίσκεψής της στην Θράκη ήταν η Ξάνθη.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αντιλαμβανόμαστε ότι σε εποχές που δύσκολα οι δήμοι μπορούν να παρουσιάσουν έργο,  να επαινούν και να διαφημίζουν, συναντήσεις, καθημερινές δράσεις,  προσπάθειες, ιδέες και προτάσεις.